محمد حسین نژاد، رئیس هیئت امنای بقعه امام زادگان ماچیان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان به معرفی این امامزادگان پرداخت و اظهار کرد:بقعه منطقه ماچیان منسوب به دو نفر از سادات به نامهای آفا سید مرتضی و آقا سید ابراهیم، از فرزندان آقا سیدعبدالله از نوادگان امام سجاد(ع) است.
وی یادآورشد:این دو بزرگوار از سادات علوی بودند که در جریان مهاجرت سادات از ظلم مناطق عراق به سمت مناطق شمالی ایران مهاجرت کردند.
رئیس هیئت امنای بقعه امام زادگان ماچیان خاطر نشان کرد: این دو امام زاده از مسیر طبرستان به سمت گیلان حرکت کرده و به سمت منطقه اشکور(مناطق ییلاقی رحیم آباد رودسر) راهی شدند، آقا سید مرتضی و آقا سید ابراهیم در مسیر حرکت با پیش قراولان حاکم منطقه به نام " سورچان" مواجه میشوند که به سبب سرپیچی از دستور حاکم مبنی بر ممنوع العبور بودن افراد عادی در هنگام قرق، سرشان را از تن جدا کرده و آنها را در رود پلرود میاندازند.
وی در ادامه با بیان اینکه پیکر این امام زادگان با آب تا محل فعلی مزار ماچیان آمده، توسط مردم منطقه از آب گرفته شده و دفن میشود، گفت: بعد از اینکه ماجرا به گوش مردم میرسد سر ایشان نیز دوباره در کنار بدنشان به خاک سپرده شده و این محل مورد احترام قرار میگیرد.
حسین نژاد همچنین اذعان کرد: تولیت این مزار تا سال 1350 نسل به نسل به وارثین مرحوم شیخ نصرالله فقیه محلهای می رسد.
وی اظهار کرد: از سال 1350 امورات بقعه زیر نظر سازمان اوقاف قرار گرفت و کار نوسازی و دیوارکشی قبرستان آغاز شد.
رئیس هیئت امنای بقعه امام زادگان ماچیان قدمت این بقعه را هزار و 200 سال خواند و اظهار کرد: بقعه امام زادگان ماچیان از جمله بقاعی در رودسر بوده که از زمانهای قدیم مراسم مختلف مذهبی در آن برگزار میشده است.
وی با اشاره به فضای فرهنگی و سنتی حاکم در منطقه و دشواریهای فعالیت عمرانی در فضاهای سنتی به جهت تعصبات مردمی در خصوص تخریب و بازسازی بقاع متبرکه گفت: بقعه امامزادگان ماچیان قبل از بازسازی 24 متر وسعت داشت و اکنون پس از بازسازی به 500 متر افزایش پیدا کرده است.
حسین نژاد با بیان اینکه تعمیرات بخش نازک کاری بقعه از سال 1390 آغاز شده است، گفت: آینه کاری بقعه دو سال طول کشیده و 80 میلیون تومان هزینه داشته است.
وی اضافه کرد: تاکنون 120 میلیون تومان برای کاشی کاری، قراردادی با معماران اصفهانی منعقد شده است.
رئیس هیئت امنای بقعه امام زادگان ماچیان با اشاره به مرمت مسجد سیدالشهدا(س) که در جوار بقعه واقع است، گفت: برای حل مشکل آب مردم در محوطه بقعه شیرهای آب متعدد نصب شده و سقاخانهای با کمک 20 میلیون تومانی مردم و خیرین محلی در تاسوعای امسال افتتاح شد.
فعالیتهای فرهنگی بقعه امامزادگان ماچیان
وی با اشاره به برنامههای فرهنگی امام زادگان ماچیان، اظهار کرد: مراسم روز عاشورای ماچیان بسیار دیدنی و معروف است و زائران زیادی از سراسر کشور در شب تاسوعا و عاشورا به خاطر علاقه به حضور در عاشورای ماچیان در جوار آستانه متبرکه اقامت میکنند.
حسین نژاد تصریح کرد: در تاسوعا و عاشورای امسال 70 هیئت و دسته جات عزاداری در بقعه امام زادگان ماچیان حضور یافتند.
رئیس هیئت امنای بقعه امام زادگان ماچیان اجرای مراسم در شبهای ماه مبارک رمضان، برگزاری کلاسهای همخوانی قرآن، برگزاری کلاسهای غنیسازی اوقات فراغت، برگزاری جشن در اعیاد مختلف، برگزاری تشییع پیکر نمادین در ایام فاطمیه، برگزاری مراسم نمادین خیمه سوزان را از دیگر برنامههای فرهنگی این بقعه متبرکه برشمرد و گفت:برگزاری محفل انس با قرآن کریم با حضور قاری مصری، اطعام و افطاری سه هزار نفر از دیگر فعالیتهای فرهنگی چند سال اخیر بقعه است.
برای بازسازی امامزادگان ماچیان 320 میلیون تومان هزینه شده است
مهندس محمد سلیمانی، مسئول امور فنی اوقاف گیلان نیز در ادامه در خصوص روند بازسازی امام زادگان ماچیان، اظهار کرد: این بقعه به طور ویژه مورد توجه مردم منطقه است، بنای اولیه آن 24 متر بوده که در اصطلاح معماری اسلامی به آن تربت خانه گفته میشود.
وی با بیان اینکه بازسازی بقعه امام زادگان ماچیان از سال 86 آغاز شد و سفت کاری بنای بقعه تا سال 90 طول کشید، گفت: فعالیت های فرهنگی رونق فعالیت های عمرانی بقعه را به دنبال داشت.
مسئول امور فنی اوقاف گیلان اعلام کرد: نازک کاری اعم از کاشی کاری و آیینه کاری از اواخر سال 90 آغاز شد و تاکنون برای سنگ کاری ساختمان، آجر کاری، ساخت تربت خانه، کاشی کاری،احداث 12 چشمه سرویس بهداشتی و تسطیح سه هزار و 500 متر مربع از محوطه بیرونی بقعه 320 میلیون تومان هزینه شده است.
وی همچنین گفت: برای اتمام 20 درصد باقی مانده از عملیات بازسازی بقعه امام زادگان ماچیان 200 میلیون تومان دیگر اعتبار نیاز است.
سلیمانی یادآور شد: اتمام آیینه کاری، گچ بری سقف و کاشی کاری اطراف شبستان در برنامه آینده بازسازی بقعه ماچیان است.
وی با بیان اینکه در گذشته و یک دهه پیش تصمیم گیریها در بقاع متبرکه و بدون هماهنگی با اوقاف انجام میشد، اظهار کرد: برای جلوگیری از دوباره کاریها و با طرح و برنامه پیش رفتن عملیاتهای مرمت و بازسازی بقاع متبرکه، با توجه به شرایط جغرافیایی، اقلیمی و فرهنگی هر منطقه طرح جامع برای بقاع متبرکه تدوین میشود.
تدوین طرح جامع بقعه امام زادگان ماچیان
مسئول امور فنی اوقاف گیلان از تدوین طرح جامع بقعه امام زادگان ماچیان خبر داد و گفت: در این طرح جامع برای هر قسمت از بقعه و محوطه بیرونی آن یک برنامه تعریف شده که احداث زائرسرا، خانه عالم و کتابخانه برای بقعه ماچیان پیش بینی شده است.
مهندس سلیمانی تعداد پروژههای عمرانی امسال شهرستان رودسر را 36 پروژه اعلام و اظهار کرد: طرحهای عمرانی رودسر از نوع توسعه و احداث است که از آغاز سال تاکنون 40 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
رودسر 263 بقعه متبرکه دارد
حجت الاسلام رمضانعلی پاکیزه، سرپرست اداره اوقاف رودسر نیز اظهار کرد: رودسر 263 بقعه متبرکه دارد که بقعه امام زادگان ماچیان از بقاع شاخص این شهرستان و نمادی از مهندسی سنتی و مذهبی ایران اسلامی است.
وی افزود: این بقعه ظرفیت تبدیل به منطقه نمونه گردشگری مذهبی را دارد.
سرپرست اداره اوقاف رودسر خاطرنشان کرد:این بقعه به دلیل قرار گرفتن در مسیر راه ارتباطی به اشکورات و دارا بودن جاذبههای گردشگری، پذیرای زائران فراوانی از سراسر استان است.
وی تاکید کرد: بقعه امامزادگان ماچیان به عنوان یکی از مکانهای زیارتی و گردشگری میتواند در رونق اقتصادی منطقه و شهرستان تحولات چشمگیری به وجود آورد.
حجت الاسلام پاکیزه، تبدیل بقاع متبرکه به قطبهای فرهنگی را از تاکیدات مقام معظم رهبری و سیاست اوقاف دانست و گفت: در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی بیش از ۵۰ هزار نفر در امام زادگان ماچیان به عزاداری میپردازند که بیانگر پتانسیل بالای منطقه برای جذب زائر و اجرای برنامههای متنوع فرهنگی است.
پایان پیام/
نظر شما