سید رضی از شاگردان شیخ مفید

خبرگزاری شبستان:مدرس حوزه علمیه سفیران هدایت در ساری از شاگردان شیخ مفید به عنوان استوانه اسلام یاد کرد و گفت: سید رضی جمع آوری کننده نهج البلاغه ازغنی‌ترین چهره‌های تشیع است.

حجت الاسلام محمد عابدی، مدرس حوزه علمیه سفیران هدایت در مرکز استان مازندران و امام جمعه بخش رودپی شمالی فرح آباد ساری امروز(9آذر) با تاکید بر ضرورت پاسداشت علمای دین به مانند شیخ مفید به خبرنگار شبستان گفت: شیخ مفید به لحاظ جایگاه علمی، اجتماعی، معنوی و انتقال هویت و اندیشه‌های شیعی نقش اثرگذاری داشته‌ است.


شیخ مفید موجب رونق حوزه های علمیه در عصر خود


وی با اشاره به نقش شیخ مفید در احیاء و تقویت هویت تشیع، افزود:شیخ مفید در زمانی که در عراق مستقر بود در آنجا حوزه های علمیه به مانند امروزه از کمیت برخوردار نبودند و وی باعث پویایی و رونق حوزه شده بود تا جایی که یکی از شاگردان این عالم وارسته به نام شیخ طوسی حوزه علمیه نجف را پایه گذاری کرد.


حجت الاسلام عابدی با بیان اینکه شیخ مفید را باید از مهم‌ترین استوانه‌های تشیع دانست که شیعه اساسا بر شانه وی سامان می‌گیرد، اظهار داشت:شیخ مفید در تحکیم هویت شیعه سنگ تمام گذاشتند تاجایی که مورد وثوق تمامی علمای شیعه و سنی است.


آثار شیخ مفید


وی ضمن اشاره به جایگاه علمی و اجتماعی شیخ مفید، خاطرنشان کرد:آثار فقهی مثل «کتاب المقنعه» و آثار کلامی، کتاب ارشاد شیخ مفید و همچنین آثار حدیثی وی نشانگر جایگاه والای شیخ در نزد علما و بزرگان دین است.


این مدرس حوزه اضافه کرد: 200 اثر از شیخ مفید به یادگار مانده که این گنجینه پربار در واقع دایره‎المعارفی برای تشیع محسوب می شود.


سید رضی جمع آوری کننده نهج البلاغه از شاگردان شیخ مفید


حجت الاسلام عابدی، از سید مرتضی علم الهدی و سیدرضی جمع آوری کننده نهج البلاغه، شیخ طوسی معروف به شیخ الطائفه، شیخ نجاشی، ابوالفتح کراجکی، ابویعلی جعفر بن سالار‏، مظفربن علی حمدانی و امیر پرنیانی به عنوان غنی‌ترین و بزرگ‌ترین چهره‌های تشیع یاد کرد و گفت:شیخ مفید تقریبا در دوره غیبت امام عصر(ع) می‌زیسته است، یعنی دوره‌ای که ارتباط با امام زمان(عج) از طریق نواب برقرار بوده ‌است.


وی با بیان اینکه شیخ مفید؛ اندیشه کلامی، اعتقادی، فقهی و اخلاقی تشیع را در قالب روایات آورده است، افزود: شیخ مفید مورد وثوق امام زمان(عج) بوده اند تا جایی که 2 و 3 نامه در حالات ایشان از امام عصر(عج) ثبت شده است.


مدرس حوزه علمیه سفیران هدایت در مرکز استان مازندران با بیان اینکه شاگردان شیخ مفید استوانه اسلام هستند و در بین علما از جایگاه ویژه ای برخوردارند، اظهار داشت:شخصیت شیخ مفید را می‌توانیم از نامه‌ای که امام زمان(ع) به او نوشته دریافت،زیرا در آن‌جا از وی به عنوان «شیخ و أخ الصدیق» یعنی برادر پاک و استوار و همین‌طور به شیخ و امین خودش یاد کرده‌است.


شیخ مفید و درس گفتن به امام حسن(ع) و امام حسین(ع)


وی ادامه داد: شخصیت علمی شیخ مفید به حدی رفیع است که شبی حضرت زهرا(س) را در خواب می‌بیند که حضرت فاطمه(س)، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) را برای تعلیم نزد وی آورده بودند.


حجت الاسلام عابدی از شیخ مفید به عنوان بزرگ ترین مرجع دینی و فقهی در عالم تشیع یاد کرد و گفت: نقش اجتماعی شیخ آن قدر بالاست که در بغداد، بزرگ‌ترین سنگربان تشیع در برابر اشاعره، معتزله، کرامیه و سایر فرق اسلامی بود.


این مدرس حوزه بر لزوم تبیین جایگاه رفیع شیخ مفید در بین دانشمندان شیعه و سنى تاکید کرد و گفت:باید ببینیم شیخ مفید در عصری که مى‌زیست و نسبت به علما و حتی مذاهب هم عصر خود علاوه بر دین اسلام چه می کرده و از چه جایگاهی برخوردار بوده که موقعیت وی را ممتاز می کند تا جایی که زمامداران و برادران اهل تسنن با توجه به اوضاع، مقام و منزلتى بسیار شایسته را برای شیخ مفید قائل بودند و در زمان بیماری به عیات او می رفتند.


شایان ذکر است؛ ابوعبدالله محمد ابن نعمان حارثی عبکری مشهور به شیخ مفید در 11 ذی القعده 336 هجری قمری در حوالی بغداد دیده به جهان گشود و بعد از سال های متمادی تلاش در زمینه دین اسلام در سوم رمضان 413 هجری قمری در 77 سالگی به دیار حق شتافت و پیکر وی را در کنار حرم مطهر امام جواد(ع) در کاظمین عراق به خاک سپردند.


پایان پیام/

کد خبر 318303

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha