به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، دومین نشست کمیته صلح اسلامی مجمع تقریب مذاهب اسلامی که با حضور یک هیئت ایرانی به سرپرستی آیتالله «اراکی» دبیرکل مجمع و آیت الله «محمد علی تسخیری» رئیس شورای عالی مجمع تقریب مذاهب اسلامی و ،علما و نخبگان مراکز اسلامی جهان پنجشنبه آغاز شد و با صدور بیانیه ای به کار خود پایان داد، راهکارهایی برای رفع بحرانهای موجود در جهان اسلام ارائه کرد.
در پایان این نشست ، بیانیهای در چهارده بند به این شرح قرائت شد:
1- انجام وظایف تعیین شده برای علما ، متفکران و روشنفکران اسلامی جهت وحدت میان مسلمانان و تلاش آنان برای توسعه روابط و هماهنگی میان مذاهب اسلامی.
2- حمایت از تمام فعالیتهایی که در جهت ساخت زیرسازیهای لازم برای ایجاد وحدت میان امتهای اسلامی باشد.
3- ایستادگی متفکران اسلامی در برابر هر فعالیت درونی از جمله فتواهای تکفیری که با هدف ایجاد تفرقه در دنیای اسلام باشد .
4- قطع آن دسته از شبکههای ماهوارهای که میان مسلمانان تبعیض قایل میشود و هشدار به مسلمانان در مورد این شبکهها.
5- یافتن راه حل مسالمتآمیز برای حل بحران سوریه توسط مردم این کشور و بدون دخالت نیروهای خارجی
6- مشارکت تمام طرفهای درگیر در جمهوری عربی مصر در پیدا کردن راه حلی مناسب برای رفع بحران موجود. برقراری گفتگویی جدی در جهت حفظ دستاوردهای میدان تحریر و قرار گرفتن مردم این کشور در جایگاهی که در طول تاریخ در دنیای اسلام داشتهاند.
7- اجتناب از شعلهور شدن مجدد نزاع میان مذاهب در عراق و حرکت عاجل گروههای مربوطه برای خاموش کردن شعلههای فتنه در این کشور
8- لزوم تلاش برای اعاده حقوق مشروع مسلمانانی که تحت ظلم هستند.
9- لزوم تلاش برای پایان دادن به ظلمی که در حق مسلمانان میانمار روا داشته میشود.
10- حل مساله فلسطین اولین اولویت مسلمانان جهان است. به همین دلیل بزرگترین هدف مسلمانان از بین بردن صهیونیسم ، بازگرداندن حقوق فلسطینیان به آنان و بازپس دادن خاک فلسطین به امت اسلام است.
11- ضمن واکنش نشان دادن به تلاش برای یهودی کردن خاک فلسطین بویژه قدس و مسجداقصی، بر این واقعیت که قدس از نهر تا دریا پایتخت فلسطین می باشد تاکیدمیشود.
12- تمام تلاشها برای ازبین بردن یکپارچگی مسلمانان جهان و تجزیه طلبیهای تکفیری محکوم شده و این تلاشها که از سوی قدرتهای جهانی و با همکاری دست نشاندههای محلی آنان برای شکستن مقاومت مسلمانان صورت میگیرد به عنوان اقدامات استراتژیک تلقی میشوند. علمای اسلامی باید در مقابل این تلاشها هشیار بوده و به امت های اسلامی در این خصوص هشدار دهند.
13- این مجمع خواستار تشکیل کمیسیونی برای تعقیب تحولات مهم در دنیای اسلام است.
14- مجمع از تمام شرکتکنندگان در این اجلاس بویژه جناب آقای ًاوغوزخان اصیل ترک ً رهبر حرکت دیدگاه ملی و همراهان ایشان که میزبانی این اجلاس را عهدهدار بودند ، تشکر میکند.
شخصیتهایی از جهان اسلام از جمله کشورهای عراق ، مالزی ، ترکیه ، الجزایر ، تونس ؛ مصر و بحرین نیز در این نشست شرکت کردند و درباره بحرانهای موجود در جهان اسلام و چالشهای فرآروی امت اسلامی و شبهاتی که علیه مسلمانان مطرح است ، تبادل نظر کردند.
اوغوز خان اصیل ترک رییس شورای عالی حزب سعادت ترکیه در مراسم افتتاحیه این اجلاس خواستار تشکیل اتحادیه کشورهای اسلامی شد .
وی با اشاره به اینکه کشورهای اسلامی با موفقیت در بخش اقتصادی میتوانند به وحدت لازم دست یابند رخدادهای سوریه و مصر یادآور شد و گفت: جهان اسلام هم اکنون با مشکلات بسیاری روبروست که این مشکلات تنها با وحدت رفع می شود.
آیت الله اراکی دبیرکل مجمع در این نشست تأکید کرد: امروز دشمنان اسلام با همکاری که علیه اسلام دارند از درون کشورهای اسلامی حمله میکنند و با ایجاد درگیری در درون جهان اسلام کاری کردهاند که کشورهای اسلامی به جای جنگ با دشمنان اسلام با یکدیگر میجنگند.
وی افزود: کشورهای اسلامی تلاش کنند اگر در یک نقطهای از جهان اسلام مشکلی است بین خودشان آن را برطرف کنند و این بسیار بد است که از بیرون جهان اسلام بیایند و مشکلات جهان اسلام را حل کنند.
دبیرکل مجمع اظهار داشت: کمیته صلح اسلامی سعی میکند که با این قدرت محدودی که دارد بتواند برای مشکلات جهان اسلام راهحلی را پیدا کند.
گفتنی است، نخستین نشست کمیته صلح اسلامی اردیبهشت ماه گذشته در بیروت پایتخت لبنان برگزار شده بود.
پایان پیام/
نظر شما