به گزارش خبرگزاری شبستان، حسن دولت آبادی، مدیر دفتر تئاتر کودک و نوجوان مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در این باره گفت: استقبال از مسابقهی نمایشنامهنویسی "استعدادهای جوان" (ویژهی نمایشنامهنویسی کودک و نوجوان) بیشتر از پیشبینیهای ما بود از این رو کمی کار داوری طول کشید اما با اینحال کار داوری این رقابت در شهریورماه امسال به طور کامل به پایان رسید و نتایج و گزارش آن در اختیار دکتر امینی، رییس مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، قرار گرفت.
وی در مورد اعلام نتایج، عنوان کرد: پیشنهاد ما این بود که طی مراسمی نتایج اعلام و برگزیدگان معرفی شوند و دکتر امینی نیز همین نظر را داشتند و قرار شد مرکز محافل و جشنوارهیهای حوزه هنری زمان مناسبی را ضمن تامین بودجهی لازم جهت این امر، مشخص کنند که با توجه به صحبتهای انجام شده، قرار است اواخر آذرماه طی برگزاری مراسمی از برگزیدگان تقدیر شود.
این نمایشنامهنویس اظهار داشت: حدود 250 متن به دفتر تئاتر کودک و نوجوان برای حضور در مسابقهی نمایشنامهنویسی "استعدادهای جوان" رسیده بود در حالی که ما پیشبینی میکردیم حدود یکصد متن دریافت کنیم. چرا که مسابقه را فقط ویژهی افرادی قرار داده بودیم که هیچ نمایشنامهی چاپ شدهای در زمینهی تئاتر کودک نداشته باشند.
وی افزود: با اینحال کار داوری خیلی با دقت انجام شد و همهی متون به صورت کامل مورد بررسی قرار گرفتند و در نهایت 3 برگزیدهی اصلی مشخص شدند که علاوه بر دریافت جایزهی نقدی، آثارشان نیز توسط انتشارات سورهی مهر منتشر خواهد شد. همچنین برای بیست نفر اول نیز امکان حضور در کلاسها و کارگاههای تخصصی با حضور مدرسان و اساتید برتر این رشته طی یک دورهی یکساله، فراهم خواهد شد.
این مدرس دانشگاه در مورد کیفیت آثار شرکت یافته در این رقابت توضیح داد: سه اثر برتر و برگزیدهی ما آثار بسیار خوب و مناسبی هستند که پیشبینی میکنیم حتما از این متون استقبال شود و بقیه افرادی هم که به کلاسهای آموزشی معرفی میشوند دارای استعدادهای خوبی هستند. معتقدم با آموزش این بیست نفر در طی یک دورهی یکساله، حتما از بینشان نویسندههای آگاهی رشد خواهند کرد. با اینحال حتی اگر یک نفر نیز از این تعداد، نویسندهی موفقی خارج شود، عملکرد ما موفقیت آمیز بوده است.
دولت آبادی با بیان اینکه بنیان تئاتر وابسته به نمایشنامهنویسی است خاطرنشان کرد: در بخش نمایشنامهنویسی در دنیا با محدودیت مواجه هستیم. در مطلبی خواندهام بهترین آثار تاریخ تئاتر و سینما محصول قلم فقط سیصد نویسنده است. اگر این تعداد را با افرادی که در سینما و تئاتر شاغل بوده و هستند قیاس کنید میبیندد این تعداد بسیار ناچیز است. نوشتن سخت است و تاریخ تئاتر کشور ما که چیزی حدود 14 یا 15 دهه عمر دارد، نمایشنامهنویس زیادی به خود ندیده است. بدون شک در حوزهی نمایشنامهنویسی کاستی داریم و البته این کاستی در حوزهی تئاتر کودک و نوجوان بیشتر است. از این رو نمایشنامهنویسی ما نیازمند توجه بسیار بیشتری است.
وی عنوان کرد: از سوی دیگر، توجه به تئاتر کودک، توجه به تعادل و سلامت جامعه است. اگر فرزندانمان از بچگی با تئاتر تربیت شوند، در سن بزرگسالیشان دیگر احتیاجی به صرف هزینههای بالا برای تامین امنیت جامعه با توسل به قوهی قهریه نیست.
دولت آبادی دربارهی انتشار نمایشنامهی تازه انتشار یافتهی خود گفت: 150 عنوان از نمایشنامههایم که حاصل بیش از یازده سال کار مداوم من است در 30 جلد به تازگی توسط انتشارات سورهی مهر منتشر شده و آمادهی توزیع است. این مجموعه آثار با عنوان "نمایشهای آسان" به تکفیک برای سه گروه سنی دبستان، راهنمایی و دبیرستان با شکل و شمایلی زیبا آماده شده و در همین چند روز آینده وارد بازار نشر میشود.
مدیر دفتر تئاتر کودک و نوجوان مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در پایان گفت: امیدوارم با توجه به توفیقاتی که دفتر تئاتر کودک و نوجوان حوزه هنری در مدت فعالیت خود داشته، با تامین اعتبار و بودجهی مناسب، فعالیتش بیش از پیش توسعه و گسترش یابد.
پایان پیام/
نظر شما