به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، شهر مقدس قم امروز(8آذر) میزبان مردان مذاکره کننده هستهای کشور بود که برای دیدار با مراجع عظام تقلید این شهر به قم سفر کرده بودند.
دکتر ظریف وزیر امور خارجه کشورمان و مذاکره کننده ارشد هستهای ایران که در راس این هیئت به قم سفر کرده بودند، اولین دیدار خود را با زیارت بارگاه منور و نورانی حضرت فاطمه معصومه(س) آغاز کردند که در همان جا هم مدال خادم افتخاری به وی اعطا شد.
وی سپس به موزه نماینده آیتالله سیستانی در ایران رفت و سپس با حجتالاسلام شهرستانی دیدار کرد.
* حمایت از مذاکرات هستهای ایران
دیدار با آیتالله مکارم شیرازی از مراجع عظام تقلید قم از دیگر برنامههای دیدار وزیر امور خارجه به قم بود که در این دیدار این مرجع تقلید با تاکید بر همکاری و دیپلماسی قویتر جمهوری اسلامی گفت: باید ما بتوانیم با رایزنیهای مختلف با کشورهای دیگر به ویژه کشورهای اسلامی همکاری و تعامل داشته باشیم.
وی بیان داشت: باید بکوشیم وحدت در جهان اسلام روز به روز گسترش یابد و وزارت امور خارجه میتواند در این زمینه تلاش جدی داشته باشد.
این مرجع تقلید با اشاره به تلاش های دشمن برای شیعه هراسی گفت: این امر متاسفانه توسط دشمنان بسیار رواج یافته و از این رو باید بکوشیم تا شیعه هراسی در منطقه و جهان اسلام از بین رفته و وزارت امور خارجه در این زمینه نقش موثری دارد.
آیتالله مکارم شیرازی با اشاره به مباحث هستهای گفت: ما از مذاکرات هستهای و رویکرد دولت یازدهم در این زمینه حمایت میکنیم.
*قدردانی آیتالله صافیگلپایگانی از وزیر امور خارجه
در ادامه دکتر ظریف با آیتالله صافیگلپایگانی دیدار کرد، این مرجع تقلید با اشاره به مذاکرات هستهای گفت: مذاکرات خوبی را دنبال کردید و امیدوارم که در این زمینه روز به روز موفقیتهای بیشتری را کسب کنید.
وی عنوان داشت: بنده لازم است از اقدامات انجام شده و توافقات حاصل شده از سوی گروه مذاکره کننده هستهای قدردانی کنم.
این مرجع تقلید با بیان اینکه باید در همه کارها خدا را در نظر بگیریم اذعان داشت: سعی کنید که کارهای خود مورد عنایت خداوند و توجهات حضرت ولیعصر(عج) باشد و اگر کاری بر اساس کسب رضایت خداوند باشد نتیجه خواهد داد.
دیدار با آیتالله وحید خراسانی از دیگر برنامههای دکتر ظریف در سفر به قم بود که در این دیدار هم این مرجع تقلید از روند مذاکرات هستهای ایران ابراز رضایت کرد.
* تیم مذاکره کننده هوشیار باشد
دیدار با آیتالله جوادی آملی از جمله برنامههای دیگر وزیر امور خارجه در سفر به قم بود که این مرجع تقلید با بیان اینکه مردم ما به آمریکا بی اعتماد هستند گفت: تجربههای تاریخی تلخ از حضور آمریکا در کشور ما همانند کودتای ننگین 28 مرداد 1332 ما را کاملا به امریکاییها بی اعتماد کرده است.
وی با اشاره به مذاکرات صورت گرفته با آمریکا ابراز داشت: آمریکاییها فکر نکنند اگر ما با آنها وارد مذاکره شدهایم و دست دادیم، این یعنی به آنها اعتماد کامل داریم بلکه این یعنی اینکه اگر ما بر سر میز مذاکره نشستیم نشانه ادب، درایت و عقلانیت ماست.
آیتالله جوادیآملی تصریح کرد: نظام ما یک نظام اسلامی و الهی است و بر همین اساس ما هرگز زیر بار حرف ظلم و زور نمیرویم و آزادانه زندگی خواهیم کرد.
این مرجع تقلید افزود: ما حقوق دیگران را به رسمیت میشناسیم و باید در عین حال هم دیگران حقوق ما را به رسمیت بشناسند و احترام متقابل باشد.
وی با اشاره به جنگ هشت ساله تحمیلی گفت: ما در طول این هشت سال به جهانیان ثابت کردیم که هیچ ترسی از دنیا نداریم و با تمام وجود در برابر تمام دنیا ایستادیم.
آیتالله جوادیآملی با تاکید بر رعایت ادب گفت: رعایت ادب یک وظیفه بین المللی و از دستورات رسمی دین مبین اسلام است لذا ما با دنیا با رعایت ادب و در عین حال عاقلانه و عالمانه تعامل می کنیم و در این مذاکرات هم نشان دادیم.
وی تاکید کرد: تیم مذاکره کننده ما باید هوشیارانه در برابر دشمن قرار گیرند و در موضوع هستهای باید همواره با مسئولان دلسوز نظام به ویژه مقام معظم رهبری مشورت کنید.
این مرجع تقلید افزود: از سوی دیگر باید گروهی از دانشمندان و متخصصان مسائل هستهای را در کنار تیم مذاکره کننده داشته باشید تا از نظرات آنها هم بهره بگیرید.
آیتالله جوادیآملی با اشاره به موضوع بمب اتمی گفت: فقه اسلامی به ما اجازه ساخت بمب را نمیدهد و دنیا باید بداند که ما انرژی هستهای را برای پیشرفت و مسائل علمی کشور خود میخواهیم.
وی تاکید کرد: دین اسلام اجازه ساخت بمب اتم را به ما نمیدهد و ما نیز نیازی به این گونه سلاحها نداریم، زیرا اعتماد و توکل ما به خدای سبحان بهترین سلاح در برابر دشمنان است.
*حضور در جامعه المصطفی العالمیه
یکی از برنامههای کاری وزیر امور خارجه در ادامه سفرش به قم حضور در جامعه المصطفی العالمیه بود که در این جلسه علاوه بر بازدید از قسمتهای مختلف مرکز با اساتید این مرکز و آیتالله اعرافی رئیس جامعه المصطفی العالمیه دیدار کرد.
دکتر ظریف در این جلسه گفت: حوزهها با تولید ادبیات و تولید مفاهیم جدید پردازش جدید مفاهیم دینی و طرح این مفاهیم در شکلی که از طرف دستگاه سیاست خارجی هم قابل پیگیری عملیاتی باشد و هم قابل ارائه، در صحنه بین المللی باشد.
*تقدیر از تیم هستهای ایران
دیدار با آیتالله موسویاردبیلی از دیگر برنامههای دکتر ظریف در سفر به قم بود که این مرجع تقلید در این دیدار با تقدیر از فعالیت های گروه دیپلماسی کشورمان به ویژه در بحث پرونده هسته ای و ایجاد توافق با کشورهای گروه 1+5، گفت: اکثر قریب به اتفاق مردم شما و همکارانتان تان را دعا می کنند.
معظم له با بیان این که تلاش های تیم سیاست خارجی کشور و ایجاد توافق با گروه 1+5 مردم کشور را به آینده امیدوارتر کرد، خاطرنشان کرد: دعای مردم و لطف خداوند پشتیبان تیم مذاکره کننده ما در مذاکرات اخیر هسته ای بود.
دکتر ظریف در ادامه با آیتالله نوریهمدانی و آیتالله سبحانی از دیگر مراجع عظام تقلید دیدار و گفتگو کرد.
حضور در جلسه اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و نشست مطبوعاتی آخرین برنامههای وزیر امور خارجه در سفر به قم بود که در نشست جامعه مدرسین آیتالله یزدی رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیتالله مقتدایی،
آیتالله سیداحمد خاتمی، آیتالله نمازی، آیتالله غروی و دیگر اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم حضور داشتند.
*اجازه نمی دهیم کسی برای ما تعیین تکلیف کند
وزیر امور خارجه در جمع خبرنگاران هم در پاسخ سئوال دیگری در خصوص یکی از بندهای توافقنامه اخیر مبنی بر اینکه در گام سوم غنی سازی بر اساس نیاز ایران تعیین میشود و آیا این نیاز بر اساس گروه 1+5 خواهد بود یا خود ایران؟ گفت: ما همواره گفتهایم که ما نیاز خودمان را تعیین میکنیم.
وی افزود: در گام نهایی که آن گام گام آخر نیست و هنوز هم در مورد آن توافقی صورت نگرفته، آنچه که در این برنامه اقدام (گام نخست ژنو) صورت گرفته ایجاد مسیر برای گام نهایی خواهد بود.
وزیر امور خارجه با اشاره به گام نهایی گفت: در گام نهایی یکی از موضوعات ما این است که طول آن چقدر است و باید در پایان با برنامه هستهای ایران همانند برنامه هستهای دیگر کشورها برخورد شود.
ظریف تصریح کرد: دو موضوع در گام نهایی قطعا پذیرفته شده، یکی اینکه گام نهایی حتما شامل برنامه غنی سازی است و کمااینکه برنامه غنی سازی الان تا گام نهایی هم ادامه خواهد داشت و الان در نطنز، فردو غنی سازی صورت میگیرد.
وی گفت: در مرحله نهایی قرار است توافق کنیم که این غنی سازی در چه چارچوبی باشد و اینکه بر اساس نیاز ایران باشد، ما همواره اعلام کردهایم که ما اجازه نخواهیم داد که کسی برای ما تشخیص دهد که نیاز ما چقدر خواهد بود اما حاضر هستیم که گفتگو داشته باشیم.
وزیر امور خارجه افزود: اصل غنی سازی قطعی است و غیر قابل مذاکره و پذیرفته شده است، این سند یک بیانیه یک طرفه از سوی جمهوری اسلامی نیست، این سند یک تفاهم است که دو طرف داشته که یک طرف آن جمهوری اسلامی و یک طرف دیگر 1+5 است.
ظریف با اشاره به تلاشهای تبلیغاتی منفی بر علیه جمهوری اسلامی ابراز داشت: با این حال طرف مقابل پذیرفته که غنیسازی در ایران باید همواره به عنوان یکی از پایههای هر گونه راه حلی وجود خواهد داشت، در مورد جزئیات آن گفتگو میکنیم.
پایان پیام/
نظر شما