بچه های نسل تنهایی!

خبرگزاری شبستان: برای بازی کردن چیزی کم ندارد از جدید ترین عروسک ها گرفته تا انواع بازی های فکری و سرگرمی،اما با تمام این ها مجبور است در خیالش یک همیازی بسازد، وگرنه بازی کردن مفهوم و جذابتی برایش ندارد...

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، به گفته کارشناسان در سال 62 تا 65 انفجار جمعیتی رخ داد؛ درست در زمان بهبهه جنگ، زمانی که همه چیز کوپنی بود و برای تهیه هر چیز باید انتظار در صف های طولانی تجربه می شد.مردم شرایط سختی را تجربه می کردند، از شریط بد اقتصادی و مدارس سه شیفت گرفته تا استرس جنگ و نتیجه آن!


اما به ندرت خانواده ای در آن دوران کمتر از چهار فرزند داشت، روزگاری که گذشت و اوضاع کم کم بهتر شد. انفجار جمعیت و پاسخگو نبودن امکانات برای چنین جمعیتی باعث شد سیاست های تنظیم خانواده در سالهای 71 تا 72 رشد موالید را از 3.2 به 2.3 برساند (گرچه اولین سیاست جمعیتی کشور در سال 1346 تدوین و اجرا شد) و این گونه جمعیت که کنترل شد هیچ اما از آن سال به بعد سقوط آزاد جمعیت کشور طوری سرعت گرفت که در ایران از سرعت رشد متوسط جهانی قاره آسیا و همچنین 26 کشور منطقه بیشتر شد؛ یعنی الان ایران در میان 26 کشور منطقه از لحاظ نرخ باروری رتبه 25 را دارد.


به گفته زاهدیان سرپرست پژوهشکده آمار ، نتایج سرشماری سال 1390 نشان داد در حال حاضر متوسط اندازه خانوارهای کشور به کمتر از چهار نفر کاهش یافته به طوری که اکثریت با خانوارهای سه نفره است.


بر این اساس با ادامه روند فعلی خانوارهای تک فرزند سهم قابل توجهی را به خود اختصاص خواهد داد که در این صورت روابط فامیلی با اقوامی نظیر برادر، خواهر و بعدها عمو، دایی و … تاثیر خود را از دست خواهد داد که این امر تبعات اجتماعی خاص خود را در بر خواهد داشت.


همه این ها یعنی نسل جدید علیرغم اینکه نوستالژی هایش در گیم و صفر ویک با ورژن قدیمی خلاصه می شود و چیزی از بازی هایی مثل الک دولک، طناب زنی، هفت سنگ و ...نمی داند، با نسبت های ساده هم غریبه می شود؛ خواهر و برادر و حتی خاله، عمو، دایی و عمه هم نمیداند که چیست!
 

مجید ابهری، استاد دانشگاه و پژوهشگراجتماعی در گفت و گو با خبرنگار شبستان گفت: متأسفانه خانواده‌های تک‌فرزند دارای کودکانی منزوی و گوشه‌گیر هستند که در آینده علاقه‌ای به برقراری ارتباطات اجتماعی ندارند.


ابهری در این خصوص به شبستان می گوید؛ یکی از آسیب‌های پدیده تک‌فرزندی روحیه فرزندسالاری در خانواده‌هاست این پدیده باعث ظهور نوعی از تربیت خاص در این‌گونه فرزندان می‌شود که دردانه‌پروری مشخصه اصلی آن است. توجه بیش از حد به یک فرزند باعث توقعات بیش از اندازه به او شده و در آینده والدین و فرزند دچار مشکل خواهند شد.


ابهری نداشتن همبازی برای این‌ گونه کودکان را زمینه ایجاد دوست خیالی دانست و گفت: همچنین تک‌فرزندها دچار وابستگی شدید به فرزندان اقوام و یا همسایگان می‌شوند که خود آسیب‌هایی به دنبال دارد.

 

مدیر کل دفتر اطلاعات آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال نیز می گوید: افزایش هزینه‌های مالی، سیاست تک فرزندی و به تاخیر انداختن فرزند اول، افزایش سن ازدواج و ... باعث شده تا جمعیت ما رو به کاهش برود.


وی با اشاره به موضوع باروری گفت: با کاهش باروری هم اکنون جمعیت کشور به مرز میانسالی رسیده که بعد از آن وارد دوره سالمندی می شویم که رسیدن به آن خیلی دور نیست.

 

همه این ها گفته شد تا به این برسیم که نسل جدید در کنار انبوه سالمندان خواهد زیست، نسل جدید با واژه خویشاوند نا آشنا خواهد بود، این نسل تنهاست و به انزوا کشیده می شود اگر اینگونه ادامه یابد.

 

نسل جدید تنها از ما نفت و گاز به ارث نخواهد برد بلکه بیش از آن نیاز دارد که روحش در بستر مناسبی از فرهنگ  در آرامش باشد...

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 317892

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ياس IR ۱۷:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۱
    3 0
    بيشتر از همه مسائل، ناباروري ها بر کاهش جمعيت و تک فرزندي ها افزوده ... ناباروري ها را علت يابي کنيد... کسي که با خرج ميليون ها تومان صاحب اولين فرزند مي شود به دومي فکر نميکند و کساني هم چون ما فقط در ارزوي همان اولي هستند...اين پسره خيلي شبيه نوه دختر عموي منه .. همين عکس باعث شد نظر بدم ولي گزارش خوبي بود..... دستتون درد نکنه