به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، رئیس کل دادگستری استان کرمان، در همایش ائمه جمعه سراسر استان که با موضوع "پیشگیری از وقوع جرم" برگزار شد؛ هدف از برگزاری این همایش را نزدیک بودن حوزه فعالیت ائمه جمعه و ارتباط معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری با مسائل فرهنگی دانست و گفت: در حوزه کاهش جرائم و افزایش اخلاق در جامعه می توانیم از ائمه جمعه کمک بگیریم و تجربیات و راهکارهای مفید و مؤثر خود در این زمینه را به آنان منتقل کنیم.
حجت الاسلام علی توکلی، بخشی از افزایش جرائم را ناشی از بی توجهی مردم به امر پیشگیری دانست و رسالت ائمه جمعه و روحانیت را با توجه به آسیب های کنونی جامعه مورد توجه قرار داد و افزود: خطرناک ترین چیزها، شکسته شدن مرزهای اخلاقی است که اگر چنین شود هیچ چیز سلامت لازم را نخواهد داشت و همه چیز بی اثر می شود.
وی سلامت معنوی و امنیت روانی و اجتماعی را مستلزم دانستن عناصر موجود در روابط گذشته دانست و افزود: در گذشته عناصری چون عمق روابط، سلوک اخلاقی، اعتدال در خواسته ها و امیال، موانعی برای خشونت فردی و اجتماعی بود اما امروز این عناصر جای خود را به انزوا و تنهائی، بی اخلاقی و.. داده است و ما برای ایجاد دوباره عناصر فوق الذکر باید آن را در 5 حوزه دین، خانواده، مدرسه، محل کار و دولت و حکومت مد نظر قرار دهیم.
این مسئول، دین و پایبندی به اصول اخلاقی را مهار کننده بسیاری از خشونت ها دانست و گفت: در خانواده های مذهبی اختلافات کمتر است و اگر هم باشد عمیق نیست زیرا کسی که معتقد به مبدأ و معاد و محاسبه امور است خیلی از ناهنجاری ها را انجام نمی دهد چون رعایت مرزهای دینی می تواند ما را کنترل کند.
وی در خصوص خانواده، مدرسه و... به کمتر نبودن اثرگذاری معلم و استاد از پدر، ایجاد امنیت و آرامش در محیط کار برای جلوگیری از نارضایتی مردم از ادارات و... اشاره کرد و افزود: حکومت ها هم باید مرز داشته باشند و البته در کشور ما قوانین شرعی، وجود دارد.
حجت الاسلام توکلی با تأکید بر اینکه چنانچه در این 5 حوزه موفق باشیم نتیجه اش سلامت معنوی و امنیت روانی جامعه است؛ تأکید کرد: باید بسترهایی فراهم کنیم که هوی و هوس به سمت جرائم کشانده نشود و مهمترین بستر برای سلامت معنوی، خانواده است.
وی در خصوص چگونگی مدیریت خانواده هم بیان داشت: در این زمینه شاه کلیدی تحت عنوان "انتخاب با من است" وجود دارد زیرا اگر به این مسئله توجه شود و این باور را داشته باشیم بسیاری از ناملایمات را می پذیریم.
رئیس کل دادگستری استان کرمان با ارائه آماری از وضعیت پرونده های اختلافات خانوادگی، آن را آماری خطرناک دانست و افزود: امروز کارکرد خانواده در تربیت ضعیف شده و والدین نقش خود را یا کم رنگ می بینند و یا فراموش کردند.
وی در پایان با تأکید بر اینکه در دهه چهارم انقلاب باید در کنار مسائل مادی به مسائل فرهنگی و اخلاقی هم توجه داشته باشیم، از ائمه جمعه خواست تا بخشی از خطبه های نمازجمعه را به مسائل اجتماعی اختصاص داده و در کنار آن به جلسات اولیا و مربیان و حضور در مدارس هم توجه کنند.
این مسئول افزود: طرح مسائل خانوادگی در میان پرسنل ادارات و خانواده های آنان نیز توصیه می شود.
پایان پیام/
نظر شما