شیوه اعزام روحانیون و نحوه انتخاب کاروان‌های عمره اعلام شد

خبرگزاری شبستان: معاونت فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری، با توجه به نزدیک شدن اعزام زائران و آغاز نام نویسی در کاروان های عمره، شیوه اعزام روحانیون و نحوه انتخاب کاروان‌ها را اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین رجبعلی زمانی، مدیر جذب و سازماندهی امور روحانیون بعثه مقام معظم رهبری گفت: اعزام روحانیون هماهنگ با کاروان‌های اعلام شده از سوی سازمان حج و زیارت در دو دوره انجام می شود که دوره نخست آن از زمکان آغاز اعزام های عمره تا 7 فروردین 93 است و پس از اعلام دوره دوم کاروان‌ها، فهرست روحانیون نیز اعلام می شود.

وی افزود: فهرست روحانی کاروانها در هر دوره بر اساس نیاز و بتدریج اعلام می گردد تا از کثرت بی مورد داوطلبان پیشگیری شود. در ترتیب دعوت گروه‌ها نیز اولویت‌هایی مانند دارا بودن همه شرایط اعلامی، گذراندن دوره‌های آموزشی و داشتن سابقه اعزام رعایت شده است.

حجت الاسلام زمانی، درباره دعوت شدگان و واجدان شرایط دوره نخست گفت: معافیت یا فارغ التحصیلی دوره‌های آموزش بدو خدمت، حداکثر سن 65 سال و حداقل یک سابقه اعزام عمره از جمله شرایط اعزام در دوره نخست به شمار می‌آید.

وی با بیان این که برخی گروه‌ها براساس کمبود مناطق و در تاریخ‌های مورد نیاز دعوت می شوند، افزود: روحانیون فاقد شرط سنی (65 تا 75 سال) به شرط دارا بودن توانائی جسمی لازم برای همراهی کاروان و اعزام اولی‌ها به شرط اتمام دوره آموزش بدو خدمت این گروه‌ها را تشکیل می‌دهند.

مدیر جذب و سازماندهی امور روحانیون بعثه مقام معظم رهبری، تصریح کرد: باتوجه به تعداد کاروان ها، پیش بینی می‌شود جمعی از روحانیون در موسم جاری دو نوبت فرصت اعزام پیدا کنند.

وی یادآور شد: باید توجه داشت کاروان هایی که تاکنون اعلام شده اند بخش نخست از کاروان‌های دوره اول است و علاوه بر کاروان‌های دوره دوم، در همین دوره نیز کاروان‌های جدید به تناسب نیاز استان‌ها اعلام می شود.

این مقام مسوول در بعثه گفت: شیوه ثبت نام همانند سال‌های گذشته است. روحانیون دعوت شده از ساعت اعلامی می‌توانند با مراجعه به صفحه شخصی هر یک از نیمه‌های اول یا دوم هرماه را جهت اعزام انتخاب کنند.

وی ادامه داد: تعداد کاروان‌های اعزامی در هر نیمه براساس گزارش سازمان حج و زیارت تعیین شده است. متقاضیان هر نیمه به ترتیب مراجعه سامان‌دهی می‌شوند. تا زمانی که تعداد متقاضیان از تعداد کاروان‌ها کمتر است هر متقاضی بصورت قطعی ثبت می‌شود. مراجعه‌کنندگان بعدی تا 20 درصد بیشتر از ظرفیت کاروان‌ها به عنوان ذخیره ثبت می‌گردند و پس از تکمیل هر نیمه ثبت نام در آن ممکن نیست.

حجت الاسلام زمانی افزود: تنها کسانی که ثبت‌نام آن‌ها بصورت قطعی انجام شده می‌توانند پس از هماهنگی با مدیران کاروان‌های آن نیمه، با تکمیل فرم دو کاروان خود را تعیین کنند.

وی یادآور شد: با توجه به برابر بودن تعداد ثبت‌نام‌شدگان قطعی هر نیمه و تعداد کاروان‌ها، روحانیونی که بصورت قطعی در نیمه‌ای ثبت نام شده‌اند در همان نیمه نیز جذب کاروان‌ها می شوند.

مدیر جذب و سازماندهی امور روحانیون بعثه مقام معظم رهبری تاکید کرد: اگر تعداد کاروان‌های یک نیمه افزایش یابد و یا برخی از روحانیون قطعی از سفر منصرف گردند، افراد ذخیره به ترتیب ثبت نام در سامانه، جایگزین خواهند شد.

وی گفت: این سامانه اختصاص به کاروان‌های شیعه دارد و عددهای اعلامی براین اساس است. روحانیون اهل سنت در سامانه دیگری به کاروان‌ها تخصیص داده می‌شوند.

این مقام مسوول در بعثه افزود: اگر در استانی بدلیل نیاز، کاروانی از کاروان‌های شیعه اعلام شده را سازمان حج و زیارت به برادران اهل تسنن تغییر دهد، از تعداد کاروان‌ها کاسته می‌شود و روحانیون که برای آن نیمه ثبت قطعی نموده بودند به زمان دیگری منتقل می‌گردند.

وی تصریح کرد: تمامی روحانیون دعوت شده حداکثر 30 روز پس از فعال شدن دعوت‌نامه، فرصت دارند تا با تکمیل فرم شماره 1 نسبت تعیین تاریخ اعزام خود اقدام کنند و پس از اتمام مهلت، فرم مذکور بصورت سیستمی غیرفعال می شود.

وی افزود: تمامی روحانیونی که با تکمیل فرم 1 تاریخ اعزام خود را تعیین کرده اند (غیر از نوبت اول) باید حداکثر تا 50 روز پیش از آغاز نیمه انتخابی، کاروان مورد نظر خود را تعیین و با تکمیل فرم 2 اعلام کنند و در صورت عدم اقدام بهنگام، از فهرست روحانیون آن نیمه حذف می شوند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبری حجت الاسلام زمانی ادامه داد: کسانی که با پر کردن فرم 2 کاروان خود را تعیین نموده‌اند حداکثر تا 30 روز مانده به تاریخ اعزام، می‌توانند انصراف خود را اعلام و یا کاروان خود را تغییر دهند. در صورت انصراف در مدت کمتر از 30 روز به اعزام، با توجه به مشکلات دریافت ویزا و احتمال اعزام کاروان‌ها بدون روحانی همراه، اسامی ایشان در فهرست محدودیت اعزام (انصراف بعد از موعد) قرار می گیرد.

وی خاطرنشان کرد: تنها در استان‌هایی که ظرفیت‌ آنها طی 48 ساعت از زمان آغاز ثبت نام تکمیل شود، دعوت شدگانی که به علت کمبود ظرفیت موفق به انتخاب نیمه‌های مورد نظر خود نشده‌اند در دوره دوم (بعد از 7 فروزدین 93) در اولویت دعوت قرار می گیرند. اما در استان‌هایی که تا 48 ساعت ظرفیت‌ آنها تکمیل نشود، افراد دعوت شده که نیمه‌ای را انتخاب نکرده‌اند در مرحله بعد همزمان با اعزام دومی‌ها دعوت می شوند.

 

 پایان پیام/

 

کد خبر 317480

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha