به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام علی رمضانی صبح امروز (6 آذر) در مراسم تقدیر از فعالان کتابخانه ای شهرستان آبیک و تاکستان بیان کرد: به گفته اکثر جامعه شناسان، اقوام و مللی که با مطالعه مانوس بوده و کتاب و کتابخوانی در میان شان رواج بیشتری دارد، توانسته اند فرهنگی ماندگارتر و پویاتر از خود به جای گذارند و میراث فرهنگی، گنجینه های معارف و دستاوردهای عالمان و فرهیختگان خود را به نسل های دیگر منتقل کنند.
وی ادامه داد: در دین اسلام نیز کتابخوانی و مطالعه از اهمیت بالایی برخوردار است و یکی از مهمترین راهبردها در یک برنامه ریزی صحیح فرهنگی، رواج کتابخوانی و مطالعه است.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین اضافه کرد: مقام معظم رهبری نیز در فرمایشات خود به اهمیت مطالعه تأکید کرده اند به طوری که فرموده اند این باید یک سیره و سنت در بین مردم ما بشود که کتاب بخوانند و به بچه هایشان نیز یاد بدهند و همچنین می فرمایند کتابخوانی باید مانند خوردن و خوابیدن و سایر کارهای روزانه در زندگی مردم وارد شود.
وی افزود: یکی از کارها در راستای رواج مطالعه، مردمی کردن و تأمین منابع و ایجاد انگیزه در یکایک افراد جامعه است و ایجاد آگاهی، انگیزه و علاقه به مطالعه، ارائه آموزش های لازم برای مطالعه انفرادی و گروهی، نگرش سنجی از وضعیت کتابخوانی در بین اقشار مختلف، تشکیل گروه های مطالعاتی در سازمان های مختلف، تشکیل گروه های مشاوره به منظور هدایت و راهنمایی مخاطبان به صورت انفرادی یا گروهی، اعمال سیاست های تشویقی نظیر برگزاری اردو، مسابقات، اهدای جوایز و غیره از جمله اقداماتی است که می توان در راستای رواج مطالعه در جامعه به کار برد.
حجت الاسلام رمضانی خاطرنشان کرد: در مرحله ایجاد آگاهی می توان از رسانه ملی، امکانات تبلیغی، تابلو اعلانات و مجلات، تولید برشور استفاده کرد و طراحی و برگزاری مسابقات مختلف با توجه به علاقه مخاطبان نظیر خلاصه نویسی، نقد و بررسی و نمایشنامه نویسی نیز در رواج مطالعه موثر است.
وی تأکید کرد: کتاب دریچه ای به صورت جهان شگفت انگیز است و مطالعه نیز راهی است بسیار ساده و علمی برای پرورش استعدادهای خدادادی انسان و آموزش علوم و فنونی که او را در مسیر رشد و تکامل راهنمایی کند.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین گفت: زنده بودن و پویایی نیاز به تغذیه خوب و کافی دارد و غذای فرهنگ هر جامعه نیز کتاب است که بدون آن فرهنگ جامعه به نوعی دچار پژمردگی و ناباوری خواهد شد.
وی یادآور شد: خانواده، تحصیلات، وسایل ارتباط جمعی و کتابخانه از عوامل موثر در ایجاد انگیزه در مورد مطالعه است.
پایان پیام/
نظر شما