وظیفه ماست که بر غنای دینی کتاب های درسی اضافه کنیم

حاجى بابایى با اشاره به اهمیت بازنویسى و تدوین دوباره کتب درسى مدارس٬ از تقویت محتواى دینی متون درسى خبر داد و گفت: آموزه هاى دینى موجود در کتب درسى٬ نیازمند نگاه های جدید و کاربردی هستند.

 
حاجی بابایی،  وزیر آموزش و پرورش در گفت و گوى اختصاصى با خبرنگار شبستان از آمادگی خود و وزارتخانه آموزش و پرورش برای ایجاد تحول بزرگ در نظام تحصیلی و تغییر متون درسی خبر داد و افزود: من به دوستان عزیزم در مجلس عرض کردم و عرض می کنم که اگر طرح های ما را به تصویب برسانند، ما بلافاصله شروع به اجرای تغییرات اساسی می کنیم.

حاجی بابایی ادامه داد: اگر قرار است این کار را انجام دهیم٬ خودمان خوب مى فهمیم تا چه زمانى چه تبلیغاتى را باید بکنیم٬ از چه زمانی ارتباط خودمان با بخش های دیگر را آغاز کنیم٬ تغیرات کتب درسى را از چه زمانی شروع کنیم و اگر قرار است به مدارس اطلاع بدهیم٬ کى اطلاع بدهیم٬ اگر قرار است کلاس ضمن خدمت برای معلمان تشکیل بدهیم٬ چقدر زمان نیاز داریم.

وی خاطر نشان کرد: همین جا اعلام می کنم که قطعا ما یک برنامه مدون تهیه کرده ایم و تمام زمان بندی ها و جوانب کار را ارزیابی و کارشناسی کرده ایم؛ پس نگرانی برخی از دوستان در این زمینه بی دلیل است.

این مقام مسئول خبر داد: شورای عالی انقلاب فرهنگی به اصل این تغییر رای داده است و ما روی شیوه اجرای آن کار می کنیم و شیوه ای را ارایه کرده ایم تا آن ها نظر بدهند که البته ممکن است تغییراتی در بخش هایی از این طرح ایجاد کنند و سپس به آن رای دهند که در این صورت هم ما مشکلی نداریم.

وی درباره قسمت هایی از این تحول در نظام آموزشی سخن گفت و توضیح داد: بحث اصلی این است که یک برنامه شش ساله اول داریم و یک برنامه شش ساله دوم که شش ساله دوم به دو سه سال تقسیم می شود که تغییر کتب هم به صورت جزیی انجام می پذیرد.

حاجی بابایی افزود: ما در واقع یک برش زمانی به بحث 6 ،3 ،3 زده ایم و تغییراتی که به مرور و در دوازده سال انجام می گیرد را در پنج سال انجام خواهیم داد؛ یعنی از دو مقطع اول و ششم شروع به تغییر دادن می کنیم و شش ساله اول و شش ساله دوم را هم زمان تغییر می دهیم تا پس از پنج سال کل دوره های آموزشی تغییر یابند.

وی تأکید کرد: دیگر سال اول راهنمایی نداریم و سال بعدش، دوم راهنمایی نداریم و سال بعدش سوم راهنمایی نداریم و همین طور تا این که پیش دانشگاهی هم حذف می شود و می شود دو برش شش ساله و در مجموع تغییر دوازده سال در مدت پنج سال.

وزیر آموزش و پرورش درباره تغییر متن کتب درسی گفت: در این فرآیند پنج ساله، هر سال هم کتاب ها را تغییر قرار می دهیم و برای همین در حال حاضر کتاب های سال اول و ششم را آماده کرده ایم که در سال اول، کتاب اول ابتدایی تغییر می کند و سال ششم هم همین طور شروع به کار می کند.

وی با بیان این که تعاریف جدیدی از کتاب درسی کارشناسی ارایه کرده ایم، ادامه داد: من معتقدم همراه با چاپ کتاب، نوار گویای همان کتاب هم باید منتشر شود؛ یعنی کتاب گویا و نوار در اختیار دانش آموزان و معلمان قرار گیرد و در کنار این، باید کتاب ها به روز باشند.

 

حاجی بابایی آموزه هاى دینى موجود در کتب درسی را نیازمند نگاه های جدید و کاربردی دانست و تأکید کرد:ضرورت کتاب های درسی به کارگیری ادبیاتی است که دانش آموز را اهل فکر و اندیشه و تعقل و رابطه خلقت با خالق و مخلوق با خالق کند. من معتقدم که شکل دهی ذهن دانش آموزان از مبانی کاری آموزش و پرورش است و عقیده دارم که در کنار این قضیه، کتب درسی نیازمند یک کار علمی هستند.

این متخصص مسایل آموزشی، ارتباط تنگاتنگ و آسان معلمان و مدیران با اولیای دانش آموزان و همچنین با مولفین کتب را از دیگر ضرورت های نظام آموزشی توصیف کرد و افزود: در این راستا حتما پرسش هایی در ذهن ها شگل می گیرد که این پرسش ها باید پاسخ داده شوند؛ یعنی بازتاب نظرات معلمان و مدیران و اولیا باید به مولفین انتقال داده شود.

وی ارتباط نزدیک مولفین و معلمان و اولیا موجب هم افزایی کارکرد صحیح نظام آموزشی عنوان کرد و این هم افزایی را عامل مهمی برای رفع مشکلات نظام های درسی دانست.


حاجی بابایی با تأیید این که در حوزه معارف دینی و اعتقادات و آموزه های اسلامی باید تفکیک عنوان بندی در سطوح مختلف صورت گیرد، اضافه کرد: به هر حال آموزش و پرورش یک جایگاه اسلامی است؛ جایگاهی که مورد امنیت و اطمینان مردم است و باید نقش اثرگذار خویش را به خوبی ایفا کند.

وزیر آموزش و پرورش گفت: البته این به معنای این نیست که الان چنین چیزی در کتب درسی و نظام آموزشی وجود ندارد، بلکه باید زینتش افزایش یابد و سعی کنیم هر روز بر غنای آن ها بیفزاییم. بحث ما این است وگرنه کتاب های امروز ما هم با کار بسیار عظیمی شکل گرفته اند و استادان متدینی کار کرده اند؛ اما وظیفه ماست که بر غنای دینی کتاب های درسی بیفزاییم.

وی با انتقاد از تفکر اشتباهی که سبب می شود فکر کنیم که متن کتاب هایمان باید یک سر و گردن از بقیه کشور های دنیا بالاتر باشد، تصریح کرد: در واقع کتب را باید برای دانش آموزان با ظرفیت ها و استعداد های مختلف تعریف بکنیم که توجه داشته باشیم که این کتاب با ظرفیت امروز دانش آموز ما تا چه اندازه مطابقت دارد.

وزیر آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: من این را خیلی خوب نمی دانم که کتابی را برای کلاس اول راهنمایی تدریس کنیم که در دنیا در سوم راهنمایی تدریس می شود؛ چراکه این را اصلا نکته مثبتی نمی دانم و معتقدم در تدوین متن آموزشی، باید استعداد و ظرفیت دانش آموزان را کاملا در نظر گرفت.

وی این گونه نگرش به متون درسی را باعث افت دانش آموزان و نظام آموزشی کشور معرفی کرد و ادامه داد: وقتی ما ظرفیت دانش آموزانمان را در نظر نگرفتیم و برای دانش آموز اول ابتدایی، درس پنجم ابتدایی ارایه کردیم، حسنی انجام نداده ایم؛ زیرا این کار ممکن است برای دو نفر حسن باشد، ولی برای یک کلاس یا شش میلیون و دوازده میلیون دانش آموز، حسن نیست.

حاجی بابایی فضای امروز آموزش و پرورش را فضایی مثبت ارزیابی و اذعان کرد: البته این حاصل زحمت همه دست اندرکاران به ویژه معلمان و همچنین نگاه خوب و مثبت شما خبرنگاران است.

وی درباره زمان دقیق آغاز تحولات در نظام درسی مدارس تصریح کرد: بنده به عنوان وزیر آموزش و پرورش براى بیستمین بار اعلام مى کنم که اگر زودتر این مصوبه انجام شد و وقت داشتیم٬ از اول مهر امسال کار را انجام مى دهیم ولى اگر دیر شد و دیدیم فاصله به وجود آمده است و امکان آغاز از این مهرماه وجود ندارد٬ از اول مهر سال بعد، کار خود را آغاز خواهیم کرد.

این مقام مسوول یادآور شد: کتاب های جدید و تغییر یافته، آماده چاپ هستند و اگر قرار باشد کار را انجام دهیم٬ کلاس هاى ضمن خدمت سه ماهه و چهار ماهه را براى معلمان برنامه ریزی کرده ایم که آن ها را بلافاصله شروع می کنیم.

وی اطمینان داد: تمام کلاس ها را در سراسر کشور بررسى کرده و خواهیم کرد و با آگاهى و کار کارشناسى کامل این کار را انجام خواهیم داد. بنابراین آموزش و پرورش طرحى را که مصوب مى شود، دنبال مى کند.


پایان پیام/
 

کد خبر 31718

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha