الیزابت یونس، پژوهشگر آرژانتینی در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار شبستان درباره وضعیت مسلمانان و به ویژه شیعیان در کشور های آمریکای جنوبی سخن گفت و بر نقش ایران در تحولات دینی جهان، تأکید کرد.
وی به حضور چند ساله خود در ایران اشاره کرد و افزود: پس از آشنایی با اسلام، برای مدتی به ایران آمدم و در شهر قم به تحصیل علوم دینی پرداختم و سپس به آرژانتین بازگشتم و در این کشور به فعالیت مذهبی مشغول شدم.
وی از فعالیت های تبلیغی خویش در کشور های آمریکای جنوبی گفت و توضیح داد: اینک نیز در دانشگاه ها و مساجد آن منطقه به آموزش تجوید قرآن و زبان عربی می پردازم و به عنوان یک سخنران اسلامی شناخته می شوم.
الیزابت یونس با تشریح وضعیت دینی مردم کشور خود، اظهار کرد: تعداد شیعیان و حتی مسلمانان در آرژانتین بسیار ناچیز و انگشت شمار است؛ به طوری که می توانم ادعا کنم حتی در پایتخت آرژانتین نیز به دشواری می توان یک شیعه پیدا کرد و البته باید بگویم که تعداد اهل سنت بیشتر از شیعیان است.
وی با بیان این که مبلغان شیعی برای انجام وظیفه خویش در کشور های آمریکای جنوبی با سختی های فراوانی رو به رو هستند، افزود: یک مبلغ روحانی ایرانی برای مدتی از قم به پایتخت آرژانتین آمده بود که به دلیل مشکلات زیادی که برای سکونت در آن جا داشت، ناچار شد به ایران بازگردد.
این مبلغ شیعی، بر جدی بودن وظیفه مبلغان اسلامی برای گسترش آموزه های اسلامی در سراسر جهان تأکید کرد و گفت:در شمال آرژانتین که من در آن جا زندگی می کنم، یک روحانی شیعه، مدیریت یک مسجد را بر عهده دارد و حدود چهار شیعه در آن جا زندگی می کنیم که این تعداد اندک، نمی توانیم پاسخگوی خیل زیاد مردم طالب حقیقت و معنویت باشیم.
وی خاطر نشان کرد: لبنانی ها، فلسطینی ها و سوریه ای های مسلمان شیعه در شهر های دور و نزدیک کشور های آمریکای جنوبی به چشم می خورند که حضور آنان نیز نتوانسته است کمک زیادی به آشنایی مردم با دین اسلام بکند.
این محقق و مبلغ مسلمان، دلیل عدم اقبال مردم کشورخود به اسلام راعدم شناخت آنان به اسلام دانست و ادامه داد: می توانم به راحتی ادعا کنم که تعداد فعالان مذهبی شیعه در تمام کشور های این منطقه به تعداد انگشتان یک دست هم نیست و مهم تر آن که تعداد اهل سنت در این منطقه بیشتر است و این به دلیل اهتمام جدی اهل سنت برای تبلیغ باورهایشان و سرمایه گذاری های کلان آن هاست.
وی تصریح کرد: اعتقاد من این است که این وظیفه نه فقط بر گردن مبلغان و عالمان دینی است که بر دوش همه امت اسلامی است؛ به ویژه در عصر غیبت که وظیفه ما برای گسترش اسلام، سنگین تر از چیزی است که تصور می کنیم و بسیار جدی تر از مقداری است که انجام می دهیم.
الیزابت یونس در بخشی از سخنان خود به انتقاد از عملکرد دستگاه کلیسا و مبلغان مسیحی پرداخت و گفت: به نظر من، آن ها اصلا کار دینی، معنوی و اخلاقی انجام نمی دهند. آن ها با اغراض آشکار سیاسی، تنها در خدمت دولت های استعماری خود هستند و با دروغ وهم چنین با پشتوانه مالی زیاد، قصد دارند بهره های سیاسی و اقتصادی ببرند.
سازمان ملل، دفتر آمریکا و حامی منافع صهیونیست هاست
وی یادآوری کرد: نه تنها کلیسا ها به ابزاری برای تسلط اقتصادی و سیاسی بر مردم تبدیل شده اند که حتی دولت های استعمارگر از کلیسا ها و کشیش ها بر ضد ادیان دیگر به ویژه اسلام بهره می گیرند.
این پژوهشگر زن مسلمان با اشاره به تبلیغات رسانه ای غرب و بدگویی آنان از اسلام و مسلمانان، غرض اصلی آنان را مخدوش کردن چهره دین اسلام عنوان کرد و افزود: وقتی آن ها با تمام امکانات سعی دارند چهره اسلام را مخدوش کنند، وظیفه ما به عنوان شیعیان مسلمان، سخت تر و سنگین تر از قبل می شود.
وی درباره موج آزادی خواهی و عدالت جویی در کشور های مسلمان خاورمیانه گفت: بدانید که انقلاب های اسلام خواه و عدالت جوی خاورمیانه، متأثر از انقلاب اسلامی ایران است و این مطلبی بدون مناقشه است.
الیزابت یونس ادامه داد: مردم آمریکای جنوبی اگر چه توان چنین جنبش هایی را در خود نمی بینند، اما خواست مردم انقلابی خاورمیانه را خواستی انسانی و کاملا به حق قلمداد می کنند.
وی از بی توجهی سازمان های بین المللی در برابر قتل عام مردم مسلمان انتقاد کرد و تأکید کرد: باید بگویم و تأکید کنم که سازمان ملل، مسئولیت های خویش را به درستی انجام نمی دهد؛ مخصوصا در مشکلات کشور های اسلامی مانند عراق، افغانستان و ایران، همواره کوتاهی کرده است. به اعتقاد من، سازمان ملل، دفتر آمریکا و حامی منافع صهیونیست هاست
این محقق آرژانتینی نقش زنان را در حرکت های عدالت جویانه و انقلاب های اسلامی کشور های منطقه خاورمیانه، نقشی کلیدی معرفی و اذعان کرد: بنا بر تفکر اسلامی و به خصوص اندیشه شیعی، زنان نقش پر رنگی در حرکت های اجتماعی، تربیتی و حتی سیاسی و اقتصادی جامعه دارند ولی متأسفانه امروزه نقش زنان در اروپا و حتی کشور های مسلمان، به مرز های خاصی محدود شده است که این بر اساس آموزه های شیعی و اسلامی، درست نیست.
این بانوی مسلمان آرژانتینی، زنان مسلمان ایرانی را الگوی زنان غیر ایرانی خواند و ادامه داد: اگر زنان ایرانی بتوانند خود را در جای ما قرار دهند که در کشور خودمان با ممنوعیت ها و محدودیت هایی برای انجام تکالیف دینی رو به رو هستیم، در می یابند که جامعه ایران، جامعه ای آماده برای رشد حقیقی زنان است.
وی در این باره گفت: زنان ایرانی در بسیاری از صحنه های علمی، سیاسی، اجتماعی و به ویژه تربیتی، توانایی ها و آمادگی خود را نشان داده اند و به نوعی سرمشق زنان مسلمان قلمداد می شوند.
شایان ذکر است، خانم الیزابت یونس از مبلغان و پژوهشگران مسلمانی است که در همایش های بین المللی میان ادیان شرکت می کند و با ارائه مقاله و ایراد سخنرانی، به تبادل آرا و دیدگاه های خویش با سایر پژوهشگران عرصه دین و معنویت می پردازد.
پایان پیام/
نظر شما