به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، بهنام نظری، مدیر کل امنیتی و انتظامی استانداری کردستان، امروز ( 5 آذر) در جلسه کارگروه طرح آگاه سازی در زمینه کاهش تلفات ناشی از مین و مواد منفجره در روستاهای استان، اظهار داشت: با خاتمه یافتن هشت سال جنگ تحمیلی یکسری مشکلات و مخاطرات نظیر باقی ماندن تعداد زیادی انواع مین در مناطق جنگی و روستاهای مرزی کردستان و دیگر استان های هم مرز با کشور عراق برجای مانده که متاسفانه هرچند وقت شاهد حوادث ناگوار ناشی از انفجار این مواد منفجره هستیم.
وی افزود: در این راستا با همکاری بهزیستی و نیز برخی دیگر از دستگاه های اجرایی استان دوره های آموزشی و تخصصی راه های جلوگیری و پیشگیری کاهش تلفات ویژه مناطق روستایی آلوده به مین در سطح استان برگزار و با استفاده از کارشناسان مجرب موارد نکات ایمنی و امنیتی مورد نیاز به روستاییان ارائه شده است.
مدیر کل امنیتی و انتظامی استان کردستان ابراز داشت: متاسفانه به دلیل نبود نقشه های دقیق از محل کاشت این مین ها و نیز به دلیل گذر زمان و تغییر توپوگرافی برخی از مناطق روستایی در نواحی مرزی مرزی به دلیل شرایط آب و هوایی شاهد جابجایی و تغییر مکان کاشت مین ها و مواد منفجره بکاررفته در طول جنگ تحمیلی هستیم که این امر جمع آوری و خنثی کردن این مواد منفجره را با مشکلات و مشقات فراوانی روبرو ساخته است.
نظری، به تلاش های اکیپ های پاکسازی میادن مین در کردستان اشاره کرد و گفت: در چند سال اخیراکیپ های خنثی کننده میادین مین در مناطق آلوده در استان های مرزی غرب کشور و نیز در کردستان تلاش خود را برای تسریع در پاکسازی این مناطق مضاعف کرده اند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر از مجموع سه هزار پایگاه های سطح روستاهای استان با تلاش 5 اکیپ پاکسازی بیش از دو هزار و 960 پایگاه پاکسازی شده و مابقی این پایگاه به دلیل واقع شدن در مناطق صفر مرزی و یا مناطق صعب العبور در سالجاری به تدریج پاکسازی خواهند شد.
رئیس کارگروه طرح آگاه سازی کاهش تلفات ناشی از مین و مواد منفجره روستاهای استان کردستان خاطرنشان کرد: متاسفانه از زمان آغازطرح پاکسازی پایگاه های روستایی در کردستان تعداد 9 نفر از نیروهای جان برکف پاکسازی مین به درجه رفیع شهادت نائل شده و 32 نفر نیز براثر انفجار مین مجروح شده اند.
وی تاکید کرد: در سال 92 شاهد کاهش 50 درصدی موارد انفجار مین و مواد منفجره عمل نکرده در مناطق روستایی استان هستیم.
نظری، توجه به بحث پیشگیری برای کاهش تلفات ناشی از انفجار مین در مناطق آلوده به مین در کردستان را خواستار شد و بر همکاری کلیه دستگاه های متولی در این زمینه شد.
مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری کردستان تصریح کرد: نباید از آگاه سازی روستاییان و کشاورزان مناطق آلوده به مین در کردستان قافل شد و باید برنامه های منسجم و کاربردی را برای نهادینه شدن پیشگیری از خطرات ناشی از مین و مواد منفجره در این مناطق به اجرا در آورد.
وی از نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و برخی دیگر از مسئولان و دستاندارکاران استان خواست تا برای جلوگیری از وقوع هرگونه حادثه ناگوار ناشی از انفجار مین و نیز کاهش تلفات در این زمینه تلاش خود را برای جذب و تخصیص اعتبارات مورد نیاز برای اتمام طرح های پاکسازی مناطق آلوده به مین در روسناهای کردستان مضاعف کنند.
نظری، همچنین خواستار برگزاری همایش استانی کاهش تلفات ناشی از مین و مواد منفجره در بحث دانش آموزان روستایی با حضور معلمین و کارشناسان آموزش و پرورش در آینده نزدیک شد.
پایان پیام/
نظر شما