مبارزه فلسطینیان برای رسیدن به اهداف خود، قانونی است

خبرگزاری شبستان: رئیس جمهور در پیامی به مناسبت روز بین المللی همبستگی با ملت مظلوم فلسطین تاکید کرد: آزادی فلسطین و بازگشت آوارگان، حق مسلم فلسطینی هاست.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام حسن روحانی، رئیس جمهور در پیامی به مناسبت روز بین المللی همبستگی با ملت مظلوم فلسطین تاکید کرد: آزادی فلسطین و بازگشت آوارگان، حق مسلم فلسطینی هاست و طبق منشور ملل متحد، مبارزه آنها برای رسیدن به اهداف خود، کاملا مشروع و قانونی است.

روحانی در این پیام که توسط نماینده کشورمان در نشست مجمع عمومی سازمان ملل قرائت شد، با اشاره به گذشت شصت و پنج سال از اشغال سرزمین فلسطین، این بحران را از پیچیده ترین مسائل سیاسی و حقوقی در سطح منطقه ای و بین المللی دانست.

در این پیام که در آستانه بیست و نهم نوامبر، هشتم آذر که به نام روز بین المللی همبستگی با ملت مظلوم فلسطین نامگذاری شده آمده است: در شصت و پنج سال اخیر، مردم مظلوم فلسطین به غیر از ظلم و ستم، آوارگی، بدبختی، قتل عام و اشغال سرزمین های خود، چیز دیگری را تجربه نکرده اند.

رئیس جمهور که پیامش در مقام ریاست جنبش غیرمتعهدها در نشست مجمع عمومی قرائت شد، با اشاره به محرومیت مردم فلسطین از حقوق اساسی و مسلم خود، تاکید کرده است: در این مدت، رژیم اشغالگر قدس با نقض کنوانسیون های بین المللی از طریق ارتکاب جنایات متعدد جنگی، پاکسازی قومی، آپارتاید، نقض گسترده و نظام مند حقوق بشر، تروریسم دولتی، تجاوز به اراضی، گسترش شهرک سازی و جابجایی انبوه فلسطینی ها، قوانین بین المللی و تصمیمات نهادهای جهانی، از جمله مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل را نادیده گرفته است.

روحانی همچنین به مسلح شدن رژیم اسرائیل به انواع سلاح کشتار جمعی اشاره و تاکید کرده است: اشغالگران فلسطین با دستیابی به سلاح هسته ای و دیگر سلاح های کشتار جمعی، به پدیده ای نگران کننده و دردسرساز در صحنه بین المللی تبدیل شده اند و به طور واضح، صلح و امنیت بین المللی را به شیوه ای کاملا غیر مسئولانه در معرض خطر قرار داده اند.

رئیس جمهور در بخش دیگری از این پیام با اشاره به قطعنامه های متعدد بخش های مختلف سازمان ملل در محکومیت رژیم صهیونیستی و نیز وجود طرح های مختلف برای حل مسئله فلسطین تاکید کرد: اگر سازمان ملل از آغاز بحران، مطابق اصول منشور ملل متحد درباره تجاوز و اشغال برخورد می کرد، مسئله فلسطین پیچیده و طولانی نمی شد.

روحانی به حمایت قدرتها از رژیم صهونیستی در قانون شکنی بین المللی اشاره کرده و افزوده است: بدیهی است که بدون اراده سیاسی و صرفا با روش های سیاسی یک طرفه و مغرضانه، پایان بحران در فلسطین غیر ممکن است.

رئیس جنبش عدم تعهد آزادی اراضی اشغالی و بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین آباء و اجدادی خود را حق مسلم این مردم، طبق قوانین بین المللی موجود و از جمله منشور ملل متحد دانسته و تاکید کرده است: مبارزه فلسطینی ها برای رسیدن به اهداف خود در این زمینه، کاملا مشروع و قانونی است.

رئیس جمهور در همین زمینه با ابراز تاسف از نگاه برخی قدرتهای بزرگ که مقاومت مردمی در برابر اشغال خارجی را تروریسم می خوانند، تاکید کرده است: این درحالیست که آن مردم مظلوم در سرزمین خود، تحت استثمار و اشغال اشغالگران هستند.

روحانی با اشاره به طرح های مختلفی که برای حل مسئله فلسطین ارائه شده، تاکید کرده است: هیچ کس حق ندارد از اراده یک ملت برای احیای هویت تاریخی، فرهنگی و ارضی خود چشم پوشی کند.

رئیس جمهور کشورمان تکیه بر اراده یک ملت را بهترین گزینه برای تعیین سرنوشت آنها دانسته و تاکید کرده است: طرح پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران که همه فلسطینی ها از جمله مسلمانان، مسیحیان و یهودیان و بویژه آوارگان را دارای حق تصمیم گیری در آینده خود از طریق انتخاباتی آزاد و عادلانه می داند، طبق اصول مسلم دموکراسی است.

رئیس جنبش غیر متعهدها از سازمان ملل و دیگر مجامع بین المللی خواسته است در پرتو عقل و اعتدال و طبق منشور ملل متحد، ضمن تاکید بر حفظ صلح و امنیت بین المللی، احترام به حقوق بشر و آزادی های اساسی، توسعه روابط دوستانه در بین ملتها را در دستور کار قرار دهند و نقش خود را در حل بحران فلسطین ایفاء کنند.

روحانی در پایان ضمن ابراز همبستگی ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران با مردم فلسطین تاکید کرده است: قویا معتقدم بزودی روزهای پیروزی و افتخارات بیشتر برای فلسطین خواهد آمد، روزی که مردم فلسطین آزادانه درباره آینده میهن خود تصمیم بگیرند، چون این وعده ای الهی است که در نهایت ظلم و بی عدالتی نمی ماند و درستی و عدالت پیروز خواهد شد.

در نوبت عصر نشست مجمع عمومی سازمان ملل در این باره نیز نمایندگی کشورمان در سازمان ملل به عنوان رئیس جنبش غیرمتعهدها، آخرین مواضع این جنبش درباره مسئله فلسطین را تشریح کرد.

سفیر و معاون نمایندگی کشورمان در سازمان ملل با اشاره به آغاز هفتین سال محاصره دریایی، هوایی و زمینی غزه، عمیق تر شدن فقر و نا امیدی بیش از یک میلیون و هفتصد هزار فلسطینی ساکن این باریکه را یادآور شد.

غلامحسین دهقانی با اشاره به تاثیرات مخرب محاصره غیر قانونی غزه و پیامدهای آن گفت: این محاصره، مجازات گروهی غیر نظامیان فلسطینی و نقض فاحش حقوق بشردوستانه بین المللی به ویژه کنوانسیون چهارم ژنو است.

وی افزود: جنبش غیر متعهدها از رژیم صهیونیستی می خواهد که به سرعت و بدون قید و شرط، محاصره غیر قانونی غزه را پایان دهد و همه گذرگاه ها را برای تردد منظم و مستمر افراد و کالا، طبق قطعنامه 1860 شورای امنیت و دیگر قطعنامه های مرتبط سازمان ملل باز نگه دارد.

سفیر و معاون نمایندگی کشورمان با اشاره به زندانی بودن بیش از پنج هزار فلسطینی تاکید کرد: رژیم صهیونیستی با حبس و بازداشت هزاران غیر نظامی فلسطینی، از جمله کودکان 12 ساله، به بازجویی های اجباری، ضرب و شتم خشونت بار، آزار و اذیت روانی و تحقیر آنها و نیز حبس در شرایط غیربهداشتی و سلول های انفرادی ادامه می دهد.

وی شکنجه، محرومیت از مراقبت های پزشکی، آموزش و پرورش، حق ملاقات با خانواده و بی توجهی های پزشکی را که منجر به مرگ زندانیان فلسطینی شده است، از دیگر موارد نقض آشکار قوانین و کنوانسیون های بین المللی دانست.

دهقانی به بیانیه سران جنبش غیر متعهدها در نشست تابستان پارسال در تهران اشاره کرد و گفت: طبق این بیانیه زندانیان فلسطینی باید فورا آزاد شوند و جامعه بین المللی و بویژه شورای امنیت و شورای حقوق بشر باید به وضع اسفناک آنان رسیدگی کنند.

از نکات قابل توجه این نشست، حضور جمعی از خاخام های ضد صهیونیست بود که با چفیه فلسطینی و کارتهایی بر روی سینه با مضمون من یک یهودی هستم ولی یک صهیونیست نیستم، اعتراض خود را به اشغالگری اسرائیل ابراز کردند.

خاخام دیوید فلمدن، از موسسه بین المللی اتحاد یهود برضد صهیونیست در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر در نیویورک، اظهارات نماینده رژیم صهیونیستی در این نشست را شرم آور خواند و گفت: اسرائیل شنیع ترین جنایات را برضد مردم فلسطین مرتکب می شود و رژیم جعلی خود را به آئین یهود منتسب می کند در حالیکه بیشتر یهودیان جهان از اقدامات اسرائیل ابراز انزجار می کنند.

قرار است در ادامه این نشست مجمع عمومی که صبح سه شنبه آغاز خواهد شد، چند قطعنامه برضد جنایات رژیم صهیونیستی تصویب شود.

نام گذاری سال 2014 میلادی به نام سال بین المللی همبستگی با ملت فلسطین، از جمله بندهای یکی از این قطعنامه هاست.

پایان پیام/

کد خبر 316873

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha