به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در مراسمی که به مناسبت گرامیداشت هفته بسیج بعدازظهر امروز دوشنبه 4 آذر در محل سازمان انرژی اتمی و با حضور ریاست این سازمان برگزار شد با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای جنگ تحمیلی و همچنین شهیدان عرصه علم و فناوری گفت: از آقای صالحی که افتخار دوستی و شاگردی وی را در زمانی که وی حکم استادیاری من را امضا کردهاند، تشکر میکنم و دوستی بنده با وی با همکاری طولانی و همراه با موفقیت و سربلندی بوده است و امیدواریم سازمان انرژی اتمی با ریاست مدبرانه وی همچون گذشته مسیر بزرگی و توانمندی را مؤثرتر در کشور طی کند.
صالحی تصریح کرد: آنچه ما در طول چند روز گذشته شاهد بودیم جلوهای از توان مردم جمهوری اسلامی ایران است و چون در این مکان همه خودشان کارشناس هستهای هستند من به خودم اجازه نمیدهم در اهمیت موضوع هستهای صحبت کنم.
ظریف با اشاره به کمردرد خود گفت: عذرخواهی میکنم که نشسته صحبت میکنم حتما دفعه بعد مراتب احترام را با صحبت ایستاده رعایت میکنم.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به مبانی قدرت جمهوری اسلامی در جهان کنونی گفت: همه ما دیدیم که به دنبال فروپاشی اتحاد شوروی با یک دنیای دیگری روبرو شدیم، دنیایی که شرایط نظام دوقطبی در آن فرو پاشیده است و شرایط جدید جایگزین آن شرایط شده است و این سیاست هم رقابتها را آسان و هم در عین حال سنگینتر کرده است.
وی بیان کرد: در نظام دوقطبی رقابت در حوزه روابط دو قدرت تعریف میشود و سایر کنشگران توان چندانی نداشتند که در این حوزه تأثیرات داشته باشند اما با فروپاشی نظام دوقطبی کشورهایی که در آن شرایط نمیتوانستند عرضاندام کنند فعالتر وارد شدند و همزمان نیز نگرانی قدرتمندان در این زمینه زیادتر شد زیرا اعضای همیشگی قدرت خود را از دست میدادند و بازیگران جدیدی وارد این عرصه میشدند.
ظریف تاکید کرد: میدانیم که در نظام دوقطبی هر یک از دو قطب میتوانستند خودشان و یا رقیب مقابل را نابود کنند و حتی میتوانستند دنیا را نیز صد بار نابود کنند و با شرایطی که تغییر کرد آنها نگران شدند که دیگران میتوانند وارد بازی قدرت بزرگترها شوند و لذا رقابت هم آسانتر شد اما تبعات آن نیز سنگینتر شد.
وی تأکید کرد: انقلاب اسلامی که از شرایط دشوار جنگ تحمیلی به تازگی خارج شده بود امکان قدرتنمایی داشت و به عنوان مخاطره جدی مطرح بود.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران به دلیل حرف جدیدی که برای گفتن داشت یک پیام نوینی از نحوه زمامداری ارایه داد و در واقع اولین حکومتی بود که مبنای اداره اجتماعاش نه بر مدلهای غربی لیبرالی دموکراتیک و نه بر مدلهای شرقی سرکوب و سلطه گذاشته شد بلکه یک نوعی از حاکمیت مبتنی بر اصول بومی و مذهبی را بنیان گذاشت.
ظریف تاکید کرد: بعضی وقتها ما حتی خودمان را نیز یادمان میرود اما بهتر است به عظمت آنچه است، بنگریم و به عظمت آنچه حماسه سیاسی فرمودهاند و محقق شد، بنگریم و ببینیم که در طول 34 سال گذشته 4 بار انتخابات ریاستجمهوری صورت گرفته است و هر رییسجمهور بر انتخاباتی نظارت داشته است که نیروی مخالف خودش را به صحنه آورده است یعنی مدلی که در غرب به عنوان انتقال دموکراتیک قدرت از آن یاد میشود در ایران اسلامی با شکل بومی صورت میگیرد.
ظریف ادامه داد: حتی در دموکراتترین همسایه ایران دو کودتای نظامی را شاهد بودیم یعنی در شرایطی که ما و شما توانستیم 4 بار طبق رأی تقاضای خودمان را برای تغییر بر کسی بنشانیم در آن کشورها برای تغییر کودتای نظامی میشد.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: تقاضای تغییر و خواست تغییر در جمهوری اسلامی ایران از طریق صندوق رأی بار دیگر محقق شده است و برای همین است که سایر مدلهای مشارکت عمومی نتوانستهاند پایداری مدل اسلامی را داشته باشند و این دلیلی است که ایران قدرت دارد.
وی تأکید کرد: ما یک برداشت جدید از نحوه حکمرانی داریم و این برداشت وقتی با حضور مردمی در صحنه تصمیمگیری همراه میشود و همچنین با تصمیمگیری و تلاش مردم برای مقابله با زورگویی و مقاومت مردم در برابر زیادهخواهی و صبر و شکیبایی همراه میشود حاصل آن را به صورت مثبت برای ملت میبینیم.
وی ادامه داد: با همه دشواریهایی که در طول جنگ تحمیلی بر این مردم به صورت غیرعادلانه و غیرمنطقی بوده است میبینیم قدرتی ساخته میشود که نمایندگان ملت را قادر میکند در مقابل بزرگترین قدرتهای کنونی جهان که اکثرشان دارای سلاح هستهای هستند یعنی میتوانند خودشان و دیگران را به نابودی بکشانند، بایستند و دیدگاه صلحطلبانه جمهوری اسلامی ایران را مطرح کند و علیرغم همه فشارها با سربلندی بیرون بیایند و این قدرتی است که جمهوری اسلامی ایران در جهان از خودش بروز داده است.
ظریف تاکید کرد: وقتی ما قدرت خودمان و توانمندی خودمان را باور نداشته باشیم و زورمندان قدرت را قدرتمند بدانیم این عین خودباختگی است زیرا خودباوری ناشی از انقلاب اسلامی ناشی از مقاومت در برابر زورگوییهاست و این خودباوری باید به شما این توان را بدهد که نگران بزرگترین قدرتهای دنیا نیز نباشید و در مقابل آنها بایستید و نخواهید فقط بیانیه بدهید و وارد مذاکره شوید و با سربلندی از مذاکره بیرون بیایید و این توانی است که این انقلاب و فرهنگ به جمهوری اسلامی ایران عنایت کرده است.
وی گفت: آنچه که ما از این اقتدار و توان و یکپارچگی ملی مشاهده میکنیم از لطف خداست که به یک حضور مؤثر در صحنه بینالملل ترجمه میشود.
وی با طرح این سوال که آیا جمهوری اسلامی میتواند از طریق سلاح هستهای قدرتمند شود، گفت: اگر ایران میتوانست چرا امروز اسراییل نعره میکشد و امروز نتانیاهو اینقدر عصبانی کرده است؟ چرا وحشت کرده و چرا اینقدر نگران هستند؟ چرا نعرهای که امروز میکشند در گذشته نمیکشند؟ نعره آنها به این دلیل است که ما بر روی حوزهای تاکید میکنیم که برای ایران قدرت ایجاد میکند و آن فناوری هستهای است و این حوزه برای آنها بهانهای میشود.
پایان پیام/
نظر شما