به گزارش خبرنگارشبستان، رییس اداره ارشاد اسلامی شهرستان سمنان در این آیین به پتانسیلهای استان سمنان در ادبیات کودک و نوجوان اشاره کرد و گفت: وجود چهره های شاخص و متعدد ادبیات کودک و نوجوان در سمنان مهمترین دلیل برگزاری این جایزه ادبی در شهرستان سمنان است.
امیر رسولیان با بیان اینکه نقطه مشترک همه ما،کودکی ما است تصریح کرد: استقبال از آثار کودک و نوجوان بیش از ادبیات بزرگسال است و مخاطبان عمدتا بیش از آثار دیگری با شخصیت داستانهای کودک و نوجوان هم ذات پنداری می کنند.
رییس اداره ارشاد اسلامی سمنان با اذعان به اینکه صداقت و عاطفه بیش از هر مؤلفه دیگری در ادبیات کودک و نوجوان نمود دارد اظهار کرد: ادبیات کودک و نوجوان بر خلاف ادبیات بزرگسال،خطوط قرمز کمتری دارد.
همچنین اسماعیل همتی دبیر جایزه ادبی کومش (آهوی سمنان) ،استقبال از این جایزه ادبی را غیر منتظره خواند و از ارسال بالغ بر 540 اثر داستانی کودک و نوجوان از سراسر کشور به دبیرخانه این جشنواره جایزه ادبی خبر داد و گفت: جای جوایز ادبی ملی در حوزه ادبیات کودک و نوجوان در کشور و بویژه استان سمنان خالی بود.
مدیر مؤسسه فرهنگی سمنگان با بیان اینکه این جایزه در آینده در بخش های شعر،داستان،ادبیات بزرگسال و ژانرهای مختلف ادبی نیز برگزار خواهد شد افزود: این جایزه در گام نخست فقط به ادبیات کودک و نوجوان اختصاص یافت و در آن علاوه بر معرفی برگزیده گان ،آثار برگزیده نیز در قالب کتاب ،چاپ و از برخی آثار نیز برای چاپ حمایت مالی می شود.
همتی از معرفی 36 اثر در این جشنواره خبر داد و ادامه داد: در این برنامه به پدیدآورندگان 12 اثر، علاوه بر جایزه نقدی،تندیس آهوی سمنان اهداء و از 12 اثر نیز برای چاپ در قالب کتاب حمایت خواهد شد.
وی با بیان اینکه جایزه ادبی کومش با شعار «بعضیها گمشدهای دارند و نمیدانند که آن یک داستان است» افزود: این جایزه با هدف افزایش آثار تألیفی و دستیابی به داستانهای نو، متفاوت و مورد نیاز امروز و فردای کودکان و نوجوانان کشور و حمایت از انتشار آنها برگزار شد.
گفتنی است ،با با رای هیئت داوران در بخش آثار کودکان ، تندیس نخست آهوی سمنان به نویسنده داستان کنسرت جیرجیرکها اثر سیده سارا کاظمی از شهرکرد، اهدا و فاطمه طاعتی نویسنده موش قهرمان از اراک و گلناز عبدی خالق داستان مرغک گلی نیز دوم و سوم شدند و اثر سیده سحر کاظمی از شهرکرد نیز شایسته قدردانی اعلام شد.
همچنین در بخش داستانهای ویژه مخاطب کودک و نوجوان، داستان “اسکلتی به نام اسکولوتس” نوشته بنفشه چاپاری از تهران، داستان “پای جدید اردک کوچولو“نوشته مریلا یزدانی از تهران، و داستان “اگر مترسک نبودم” اثر مرضیه جوکار از شیراز حائز رتبه های اول تا سوم شده و تندیس آهوی سمنان و جایزه نقدی جشنواره را دریافت کردند.
همچنین هیئت داوران در بخش داستانهای ویژه نوجوانان نیز، داستان “باغچه جادویی” نوشته تارا نیکنام از یاسوج، داستان “باندولا از جزیره بومبا “نوشته سمیه سادات موسوی از تهران و داستان “چوب خور” نوشته فرهنگ روات زاده از اهواز را شایسته عناوین اول تا سوم این بخش معرفی کردند.
در بخش ویژه که با موضوع کارآفرینی برگزار شد نیز داستان “سیاره کلاه رنگیها” نوشته مریم متقی از تهران، داستان” دیشب خواب دیدم “نوشته مرضیه علیمحمدی از مهدیشهر و داستان “کارآفرین کوچک” نوشته کیانا احمدی از گرمسار بعنوان برگزیدگان اول تا سوم این بخش معرفی شدند.
شایان به بذکر است در حاشیه این جشنواره ملی، دو کارگاه تخصصی "تصویرگری کتاب کودک" و میزگرد "جایگاه ادبیات کودک و نوجوان در ایران" نیز برگزار شد .
پایان پیام/
نظر شما