اردوغان دایه عزیز تر از مادر اخوان المسلمین مصر

خبرگزاری شبستان: کودتای نظامی ای که منجر به برکناری محمد مرسی از مسند قدرت در مصر شد ، مناسبات آنکارا و قاهره را با چالش های جدی رو به رو کرد به طوری که این اختلافات در نهایت به اخراج سفرا انجامید.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «خبرگزاری فرانسه»، رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه از زمان سقوط محمد مرسی به صراحت اعلام کرد که من مشروعیت دولت جایگزین را که به کودتای نظامی روی کار آمده است، قبول ندارم.
صبح روز شنبه آقای اردوغان در یک اجتماع در «ترابزون» در شمال ترکیه به نشانه احترام به محمد مرسی دستش را بالا برد.
این ادای احترام زمانی رخ داد که وزارت امور خارجه مصر «حسین اونی بوتسالی»سفیر ترکیه را فراخواند و خطاب به وی لقب «عنصر نامطلوب» را داد.
عنصر نامطلوب؛‏ اصطلاحی در حقوق بین‌الملل است که ممکن است از سوی دولتی درباره شهروندان دیگر دولت‌ها و به ویژه دیپلمات‌ها به کار رود. کسی که عنصر نامطلوب شناخته شده‌است حق ورود یا اقامت در کشور پذیرنده را ندارد.
قاهره برآورد کرده است که اردوغان قابلیت حل مسائل داخلی مصر را ندارد و باعث ایجاد تحریکات سیاسی در این کشورمی شود.
اردوغان روز پنج شنبه عنوان کرده بود که هیچ احترامی برای کسانی که مرسی را سرنگون کرده اند قائل نیست و با اشاره به دادگاه 4 نوامبر مردم مصر را به برگزاری تظاهرات فراخواند.
در همین زمان وزیر امور خارجه مصر اعلام کرد که سفیر خود را از ترکیه فراخوانده است و دیگر اجازه نمی دهد وی به این کشور بازگرد و در این باره تنها یک نفر مسئول سیاست خارجی مصر درباره ترکیه خواهد بود.
وزارت امور خارجه مصر، ترکیه را به حمایت از سازماندهی بی ثباتی در کشور متهم کرد که از عاملان اخوان المسلمین تغذیه می شوند.
در پاسخ ترکیه نیز سفیر خود در مصر را موظف به انجام امور ضروری با این کشور معرفی کرد و فعالیت های غیر لازم را متوقف اعلام کرد.
احمد داوود اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه خاطر نشان کرد که ادب دیپلماتیکی حتی در زمان تنش نیز باید رعایت شود.
عبدالله گل، رئیس جمهوری ترکیه برآورد کرد که شرایط حاکم موقتی است و ابراز امیدواری کرد روابط این دو ادامه یابد.
این تنش ها از زمان کودتای نظامی و سرنگونی محمد مرسی میان این دو کشور ایجاد شد.
اردوغان در روز سوم جولای و در پی کودتای نظامی و کشتار مردم تظاهرکننده حامی مرسی به دست نیروهای پلیس که به کشته شدن 627 نفر ختم شد، علیه دولت روی کار سخنرانی کرد.
روز 15 آگوست هر یک از دو کشور سفرای خود را فراخواندندتا با آنها وارد شور شوند.سفیر ترکیه اوایل سپتامبر به مصر بازگشت اما همتای او هرگز به ترکیه بر نگشت.هر دو کشور مانورهای دریایی مشترک را لغو کردند.
از سوی دیگر مقامات قضایی مصر از ادامه روند محاکمه دانشجوی ترک که در تظاهرات حامیان مرسی دستگیر شده است خبر دادند.
روابط آمریکا و مصر بعد از کودتای نظامی با چالش های جدی ای روبرو شده است.
پایان پیام/

 

 

کد خبر 316185

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha