«۱۰ روز با عکاسان ایران» در خانه هنرمندان ایران افتتاح شد

خبرگزاری شبستان: دومین دوره برنامه «۱۰ روز با عکاسان ایران» با عنوان «پروژه عکاسی» شامگاه گذشته دوم آذرماه در خانه هنرمندان ایران آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری شبستان، در دومین دوره برنامه «10 روز با عکاسان ایران» در نگارخانه های ممیز، زمستان، پاییز و میرمیران خانه هنرمندان ایران عکس‌های منتخب نیکول فریدنی، فخرالدین فخرالدینی،مریم زندی، مجید دوخته‌چی‌زاده، ابراهیم حقیقی، آزاده اخلاقی، رومین محتشم، علیرضا میرزایی، صمد قربانزاده، محمدرضا بهارناز، امیر علی جوادیان، مرتضی پور صمدی، محسن راستانی، مجید سعیدی، مهدی منعم، جمشید بایرامی، کاوه گلستان، محمد فرنود، محمود کلاری، بهزاد ترکی زاده و عباس تحویلدار به نمایش درآمده است.

 

در مراسم افتتاحیه «10 روز با عکاسان ایران»، «ساعد نیک‌ذات» مدیر انجمن عکاسان ایران و از اعضای هیات موسس، گزارشی از چگونگی شکل‌گیری انجمن عکاسان ایران ارائه و به فعالیت‌های انجمن اشاره کرد و توضیح داد:‌ اولین دوره این برنامه سال گذشته برگزار شد که شامل 40 ورک‌شاپ بود و قرار بود کتاب آثار آن نیز چاپ شود که مشکلات اقتصادی مانع از آن شد و امیدواریم که امسال بتوانیم در دومین دوره این کتاب را به همراه کتاب دوره دوم به چاپ برسانیم اگر چه وضعیت اقتصادی ما مشابه سال گذشته است.

 

وی با اشاره به تصویر 8 سال پیش خود روی پروانه بهره‌برداری انجمن، خطاب به حاضران گفت: این عکس که با ظاهر امروز من بسیار متفاوت است سندی است بر تلاشی 8 ساله برای راه اندازی این انجمن و ثابت کردیم که با ایستادگی و پشتکار می‌توان به هدف خود برسیم.

 

«علی قلمسیاه» عکاس پیشکسوت که اجرای این مراسم را بر عهده داشت، توضیحاتی درباره اهمیت عکاسی در دو قرن اخیر ارائه کرد و درباره موضوع دومین دوره این برنامه، گفت: این دوره برنامه با عنوان پروژه عکاسی تعریف شده است و 21 پروژه عکاسی از 21 عکاس که در طول 30 سال گذشته کار کرده‌اند،‌ انتخاب شده است.

 

بر این اساس، «مجید سرسنگی» مدیرعامل خانه هنرمندان ایران در این مراسم طی سخنانی با اشاره به وجد آمدنش از گزارش نیک ذات، گفت: دلیل خوشحالی‌ام این است که هنرمندان ما امروز چندین گام جلوتر از مدیران پیش می‌روند و این انجمن‌ها نیز با وجود همه مشکلاتی که وجود دارد بدون ناله و شکایت با سخت‌کوشی کار می‌کنند و این مایه مباهات است که همه این هنرمندان دل در گرو توسعه فرهنگی این کشور دارند. حوزه فرهنگ و هنر حوزه بسیار مشکلی است که اتفاقات بسیاری در مسیر آن رقم می‌خورد و گاه سنگ‌هایی در این مسیر گذاشته می‌شود که تکان دادن آن ها بسیار زمان‌بر و انرژی‌بر است اما با این وجود باز هم می‌شود در این شرایط و در این زمانه هم کار کرد.

 

وی، برگزاری برنامه‌های خوب فرهنگی و هنری را در توسعه فرهنگی موثر دانست و افزود: باید دست به کار شویم و همه مشکلات را تحمل کنیم و با تلاش و ایمان خالصانه به هدفی که داریم برسیم و فضای فرهنگی کشور را به سمت رشد و تعالی سوق دهیم.

 

سرسنگی خاطرنشان کرد: متأسفم که گاه می‌شنویم در برخی حوزه‌های به جای آن که به فکر کار و رفع مشکلات باشند، درگیر توجیه کردن و انداختن تقصیر به گردن گذشتگان و همچنین غلو کردن در سختی‌ها هستند. در حالی که با وجود داشتن هنرمندانی چنین پر تلاش و فضای پر نشاط برای کار و فعالیت،‌مدیران موظفند از مدیریت موجود به سمت مدیریت مطلوب نزدیک شوند و به جای گله گذاری از سختی‌ها با هنرمندانی که همیشه همراه با سختی‌ها بوده‌اند،‌ همراه شوند.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش درباره اهمیت عکس هم توضیحاتی ارائه داد و درباره هنر گفت: هر هنر تا زمانی که با جامعه خود پیوند نداشته باشد به یک نهاد فرهنگی تبدیل نمی‌شود و زمانی که هنرها با اجتماع گره خوردند و توانستد خود را به عنوان یک نهاد فرهنگی به ثبت برسانند، دیگر نمی‌توان با آنها ناجوانمردانه رفتار کرد.

 

 

به گزارش شبستان، در این مراسم ویدئوکلیپی از آثار حسن غفاری با عنوان «معیشت چند هزار ساله» مروری بر معیشت عشایر ایران زمین در طول 20 سال گذشته به نمایش درآمد. همچنین ویدئوکلیپی با موضوع «روایت 7 عکاس از روز دهم» به نمایش درآمد که شامل 104 قطعه عکس از 7 عکاس مختلف بود که به موضوع فرهنگ عاشورا در مناطق مختلف ایران پرداخته بودند. همچنین ویدئوکلیپ دیگری متشکل از آثاری از «محمد فرنود،‌عباس کوثری، مجید سعیدی، نیوشا توکلیان، جمشید بایرامی،‌آلفرد یعقوب‌زاده و عاطفه سمایی» به نمایش درآمد.

 

در پایان نیز سیف الله صمدیان از عکاسان حاضر در این مراسم درخواست کرد که به روی صحنه بیایند تا عکس یادگاری این دوره را ثبت کنند.

 

پایان پیام/

کد خبر 316137

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha