مسعود امینی ،مدیرکل دفتر برنامه ریزی ازدواج و تعالی خانواده گفت: هیچ زوجی از ابتدا مایل به طلاق و جدایی نیست اما عدم شناخت و آگاهی زوجین از مسائل بعد از ازدواج و سطح نگری به زندگی زناشویی و کوچک شمردن مشکلات باعث شده تا بیش از سی درصد طلاق ها در سال اول و بیش از پنجاه درصد در پنج سال اول ازدواج اتفاق بیفتد.
وی تصریح کرد: مسائل و مشکلات موجود در حوزه ازدواج از جمله افزایش ناسازگاری میان زوجین، مشکل در روابط با خانواده ها، انتظارات غیر معقول از یکدیگر و به دنبال آن مشکلات اجتماعی و فرهنگی این ضرورت را ایجاب می کند که فرهنگ سازی گسترده و موج آفرینی فراگیری برای الگوسازی صحیح و شناساندن سبک زندگی اسلامی در جامعه انجام شود. به نظر می رسد در فرایند ازدواج، این فرهنگسازی و تغییر در باورها و ارزش های اجتماعی است که می تواند نقش موثرتری در پایداری ازدواج داشته باشد.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی ازدواج و تعالی خانواده با اشاره به برگزاری آزمایشی طرح آموزش زوج های جوان در سراسر کشور اظهار کرد: تقویت بنیان خانواده در جامعه و ارتقای سطح سلامت خانواده ها با فراگیری مهارت های دینی و ارتقای کیفی ازدواج در جامعه و نسل جوان، فرهنگ سازی و تقویت هر چه بیشتر الگوی ازدواج با بینش اسلامی و اطلاع رسانی و افزایش آگاهی های مورد نیاز زوجین جوان در موضوع روابط آنها و تحکیم بنیان خانواده از اهداف این طرح هستند.
امینی افزود: این طرح آموزشی 30 شهریورماه امسال به ادارات ورزش و جوانان سراسر کشور ابلاغ شد. روابط فرهنگی زن و شوهر، اصول روابط اقتصادی زن و شوهر، حقوق و روابط متقابل زن و شوهر، روابط زناشویی و تنظیم خانواده، آموزش اخلاق در خانواده و زندگی مشترک، آموزش احکام مرتبط، ضرورت فرزندآوری و اصول تربیت فرزند و والدین و فرزندان از جمله عناوین و موضوعات آموزشی مد نظر در طرح هستند. البته ما خرده فرهنگ ها و فرهنگ هایی را در استان ها داریم که می بایست در آموزش های استانی بومی سازی شده و مطابق الگوی اسلامی ایرانی، مورد توجه و ملاحظه قرار گیرد.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی ازدواج و تعالی خانواده در خصوص علت انتخاب مساجد برای اجرای این طرح گفت: در فضای اقتصادی کنونی باید دولت را درک کنیم و هزینه طرح ها را کاهش دهیم. مساجد، حسینیه ها، فرهنگ سراها و پارک ها قابلیت حضور جمعیتی دارند که اگر بتوانیم آنها را مدیریت کنیم بسیار مثمر ثمر خواهد بود.
امینی تاکید کرد: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری نسبت به توجه به نماز و ائمه جمعه و جماعات و همچنین براساس این اصل که مساجد در بین خانه ها سهل الوصول و در بین مردم مورد اعتماد هستند و از سوی دیگر هزینه مکان پایین می آید، به عنوان مبدا طرح انتخاب شده اند البته مسئولان برگزار کننده در انتخاب فضاهای عمومی دیگر آزاد هستند.
وی جامعه هدف طرح را زوجین جوانی دانست که از ازدواج آنها بیش از پنج سال سپری نشده باشد و گفت: البته شرکت سایر زوجین و جوانان بلامانع است. این طرح توسط ادارات کل ورزش و جوانان استان ها با همکاری حوزه علمیه برگزار می شود. مربیان از بین طلاب و اساتید متخصص حوزوی، روانشناس و مشاور خانواده که دارای مجوز از سازمان نظام باشند انتخاب می شوند. این طرح در راستای وظایف تحکیم و تعالی خانواده است که بر دوش دفتر برنامه ریزی ازدواج و تعالی خانواده قرار دارد.
امینی با اعلام خبر پرداخت اعتبار به استان ها در خصوص این طرح اظهار داشت: استان هایی که فاز اول را اجرا کرده و بازخورد مثبت و منفی و تغییرات مد نظر خود را در قالب گزارشی کامل به ما اعلام کردند، آمادگی داریم پرداخت ها در فازهای دوم و سوم را برایشان انجام دهیم.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی ازدواج و تعالی خانواده در پایان با بیان اینکه معاونت امور زنان ریاست جمهوری از این طرح استقبال کرده است گفت: این معاونت آمادگی خود را جهت همکاری در این طرح اعلام کرده است. همچنین ما آماده همکاری امور مساجد و دیگر نهادهای مرتبط در این طرح کشوری هستیم.
پایان پیام/
نظر شما