ظریف بازهم 6 همتای خود را به ژنو کشاند/زمزمه های پذیرش غنی سازی3.5درصد

خبرگزاری شبستان: باز هم وزرای خارجه گروه 1+5 در ژنو حضور می یابند تا مذاکرات از طریق وزرای خارجه طرفین پیگیری شود.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، چهارمین روز از مذاکرات ایران و گروه 1+5 در ژنو با نشست فنی معاونین وزرای خارجه طرفین آغاز شد.

بنابراین گزارش، در آغاز چهارمین روز از مذاکرات هسته‌ای ایران در «ژنو»، از ساعت 11 به وقت تهران نشست معاونان ایران و 1+5 (آمریکا،انگلیس،فرانسه،روسیه،چین بعلاوه آلمان) آغاز شد.

سیدعباس عراقچی عضو ارشد مذاکره کننده هسته ای پیش از این نشست، در جمع خبرنگاران گفت: موارد اختلافی وجود دارد باید ببینیم می توان موارد اختلافی را حل کرد یا نه.

وی در پاسخ به این سوال که آیا دستیابی به توافق وجود دارد یا خیر گفت: دستیابی به توافق نزدیک است اما موارد اختلافی 2 ، 3 مورد وجود دارد.
در خبری دیگر، وزرای خارجه گروه 1+5 در ژنو حضور می یابند تا مذاکرات را انجام دهند.

برهمین اساس سرگی لاوروف وزیر خارجه روسیه شب گذشته به ژنو آمده و لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه و جان کری همتای آمریکایی وی نیز از صبح امروز در هتل کانتیننتال مستفر شده اند.

همچنین سخنگوی وزارت خارجه آلمان اعلام کرد گیدو وستروله وزیر خارجه این کشور امروز به دیگر وزرای خارجه حاضر در مذاکرات ژنو می پیوندد.

خبرگزاری رویترز خبرداده که کری در بدو ورود به هتل مذاکرات، جلسه ای با تیم آمریکایی تشکیل داده است.

همچنین وزیر امور خارجه آمریکا مانند دور گذشته اولین دیدار خود را پس از کاترین اشتون در ژنو با وزیر امور خارجه فرانسه انجام داد.

زمزمه هایی از محتوای مذاکرات

بنابراین گزارش، روزنامه آمریکایی «نیویورک‌تایمز»، مقامات ارشد غرب روز جمعه اعلام کردند که طبق توافق پیشنهادی 6 ماهه که 1+5 (آمریکا،انگلیس،فرانسه،روسیه،چین بعلاوه آلمان) در حال مذاکره آن با ایران در «ژنو» هستند، ایران ذخایر کنونی اورانیوم با درصد غنای 20 خود را از طریق رقیق کردن یا تبدیل به میله‌های سوخت یا پودر اکسید از بین می‌برد.

این مقامات غربی خواستند نامشان فاش نشود زیرا هنوز مذاکرات ایران و 1+5 در ژنو به اتمام نرسیده است.

این مقامات ادامه دادند که طبق این توافق، ایران اجازه دارد تا اورانیوم خود را در سطح پایین‌تر و 3.5 درصد غنی‌سازی کند اما ذخایر اورانیوم با درصد غنای 20 خود را از طریق رقیق کردن یا تبدیل به میله‌های سوختی یا پودر اکسید را از بین می‌برد.

این مقامات غربی ادامه دادند که منطق چنین توافقی، راضی کردن ایران است که حاضر نیست تمامی غنی‌سازی خود را حتی برای 6 ماه به حالت تعلیق درآورد.

بر اساس این گزارش، ایران حاضر نیست که به هیچ عنوان ذخایر اورانیوم خود را به کشورهای دیگر برای تبدیل شدن به میله‌های سوختی صادر کند.

مقامات غربی اعلام کردند که از ایران همچنین درخواست شده است که به مدت 6 ماه ساخت رأکتور آب‌ سنگین اراک را متوقف کند.

به گفته این مقامات غربی، ایران همچنین موافقت کرده است که سانتریفیوژهای نسل دوم بسیار سریعتر دیگری نصب نکند و یکهزار یا بیشتر این سانتریفیوژها که از پیش نصب شده‌اند اما هنوز در دست استفاده قرار ندارند را نیز راه‌اندازی نکند.

بر اساس این گزارش، ایران همچنین با بازرسی‌های ناخوانده به منظور این که نشان دهد به توافق احتمالی عمل می‌کند، موافقت خواهد کرد.

نیویورک‌تایمز ادامه داد، اگر ایران موافقت کند، امتیازات واگذار شده موجب می‌شود فضا برای مذاکرات بیشتر برای رسیدن به توافق دائمی فراهم شود.

به گفته این مقامات غربی، این توافقنامه همچنین در صدد است ایران را متقاعد کند که اگر غرب شواهدی را مبنی بر تلاش ایران به سوی پیشرفت هسته‌ای کشف کند، کشورهای غربی زمان لازم را در اختیار دارند تا اقدامات پیشگیرانه‌ای را همچون اقدام نظامی علیه ایران اتخاذ کنند.

این مقامات غربی ادامه دادند، که در قبال امتیازاتی که ایران ارائه می‌دهد، مقامات غربی حدود 3.6 میلیارد دلار از درآمدهای نفتی ایران که در خارج از این کشور مسدود شده است را آزاد می‌کنند و ایران این مبلغ را در یک دوره 6 ماهه دریافت می‌کند.

بر اساس این گزارش، تحریم‌هایی که هم‌اکنون بر قطعات و لوازم خودرو، طلا و اقلام گرانبها و در بخش هواپیماهای تجاری و تعمیرات و پتروشیمی علیه ایران تحمیل شده است نیز کاهش پیدا می‌کند.

این مقامات غربی اعلام کردند که تحریم فروش نفت و معاملات مالی همچنان مثل قبل بر جای خود باقی می‌ماند. این مقامات تخمین زدند که کاهش تحریم‌ها در دوره 6 ماهه بین یک پنجم و یک ششم آن چیزی است که ایران به واسطه تحریم‌های کنونی از دست داده است.

بر اساس این گزارش، برآوردها حاکی از آن است که ایران هر 6 ماه بین 25 تا 30 میلیارد دلار، بسته به قیمت نفت، فقط از تحریم‌های نفتی ضرر می‌کند.

در پایان گزارش نیویورک‌تایمز آمده است که توافق احتمالی ایران و 1+5، همچنین یک کانال باصطلاح سبز برای ایران به وجود می‌آورد تا بتواند از طریق بانک‌هایی منتخب و با نظارت خاص محصولات و داروهای انسانی خریداری کند.
همچنین سخنگوی وزارت خارجه امریکا نیز گفته بود که طی دهه گذشته از همیشه به توافق نزدیک تر هستیم.

لاوروف نیز در اظهار نظری بیان کرده بود که برای اولین بار در شش سال اخیر، امکان رسیدن به تفاهم وجود دارد.

پایان پیام/

 
 

کد خبر 315729

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha