به گزارش خبرنگار شبستان از سمنان، معاون توسعه و توانمندسازی بازرسی کل ناجا امروز (2آبان)در این نشست با اشاره به اینکه معانی زیادی در لغت برای بصیرت ارائه شده است، اظهار داشت:برای کسب آگاهی و دانایی دو ابزار وجود دارد که ابتدا کمک از حواسی که با استفاده از عقل، استدلال، استنتاج و قیاس میشود و دیگری نیز بصیرت است.
سرهنگ ˈسیدعلی سید تاج الدینیˈ درباره بصیرت افزود:بصیرت گونهای از معرفت و دانایی است که با ابزار عقل و حواس پنجگانه به دست نمیآید. بلکه نوعی آگاهی است که از طریق قلب دریافت و حاصل میشود و اعتقاد جزمی و ثابتی نسبت به وقایع آنگونه که خارج از ذهن آدمی وجود دارد، است.
سید تاجالدینی به تفاوت بصر و بصیرت پرداخت و بیان داشت:با بصر نسبت به آثار قابل مشاهده کسب آگاهی میشود و با بصیرت غیب فهمیده میشود، بصر جایش در سر و بصیرت جایگاهش در سر وجود آدمی است.
وی با بیان اینکه بصیرت دو بار در قرآن و پنج بار به صورت بصایر و جمع آمده است، خاطرنشان کرد:با استفاده از تفاسیر، هدف پیامبر دعوت به حسن توحید است و با معرفت و بصیرت داعی الیالله هستند، از طرف دیگر هرکس که از پیامبر (ص) تبعیت کند و از پیروان راستین ایشان باشد، داعیان الیالله هستند و این امر نشان دهنده حقیقت و اهمیت چنین جلسههایی است.
معاون توسعه و توانمندسازی بازرسی ناجا گفت: فرد دارای بصیرت به گونهای به بلوغ رسیده که نتیجه برایش آشکار و بارور میشود.
وی با اشاره به فرمایشهای امام راحل و مقام معظم رهبری یادآور شد: امام خمینی (ره) فرمودند هویت وجودی انسان بصیرتش است و مقام معظم رهبری نیز به ویژه در چند سال اخیر در این زمینه مطالب بسیاری فرمودهاند.
وی درباره اهداف برگزاری این دورهها خاطرنشان کرد: در دورههای غیر تمرکزی هدف این است که اثرات مثبت این طرح به لایههای دیگر ناجا هم تسری پیدا کند.
وی اجرای این طرح را خروجی یک فعالیت تحقیقاتی و پژوهشی دانست و افزود: در برررسی نتایج و خروجی این دوره ها در دو سال اخیر ارتقای 25 درصدی تعالی معنوی را در بین نیروهای شرکت کننده شاهد هستیم.
معاون توسعه و توانمندسازی بازرسی کل ناجا نیز گفت: سمنان برای دومین سال عنوان برتر را در برگزاری کیفی این دوره ها کسب کرده است.
وی گفت: سمنان با وجود داشتن رقبایی چون قم، فارس و خراسان رضوی موفق به کسب برتری در این دوره ها شده و امیدواریم در سومین دوره نیز در کورس برتری بماند.
به گفته وی برابر اعلام بازرسی کل ناجا، سمنان در هر دوره بصیرت که در کشور برگزار شد رتبه برتر را در اجرای کیفی این دوره ها از آن خود کرد.
معاون توسعه و توانمندسازی بازرسی کل ناجا گفت: در اجرای دوره های بصیرت سالانه 40 هزار نفر از کارکنان و مسوولان ناجا تحت پوشش قرار می گیرند.
سیدتاج الدینی گفت: امسال سومین دوره بصیرت کارکنان و فرماندهان انتظامی در استانها برگزار می شود.
وی گفت: بر اساس نظر فرماندهی ناجا ارتقای سطح این دوره ها به سمت کیفی از اهداف است و در نظر است از تمام ظرفیت های استانی استفاده و دوره های غیرمتمرکز را به نیمه متمرکز و در بین تمام کارکنان توسعه دهیم.
سیدتاج الدینی خاطرنشان کرد: در برگزاری دوره های بصیرت چهار رویکرد کلامی، حوزه اخلاق فردی، احکام فقهی به ویژه احکام شغلی و رویکرد سیاسی اجتماعی توسط ناجا دنبال می شود.
وی گفت: در دل برگزاری دوره های احکام فقهی قریب 200 مساله جدید استخراج شد که حکم فقهی نداشت و با پیگیری ها از طریق دفتر رهبری تاکنون پاسخ 40 تا 50 مساله دریافت شده است.
معاون توسعه و توانمندسازی بازرسی کل ناجا گفت: دوره های بصیرت در قم از عصر جمعه تا روز پنجشنبه به مدت یک هفته و در استانها امسال با یک رویکرد جدید از عصر جمعه تا ظهر چهارشنبه برگزار می شود.
در ادامه فرمانده انتظامی استان سمنان ارتقای بصیرت و بینش دینی و سیاسی مسوولان انتظامی را مهمترین هدف برگزاری این دوره ها عنوان کرد و افزود: این دوره در قالب چهار مرحله یک هفته ای برگزار می شود.
سردار محمدرضا میرزایی اظهار داشت: بیش از 230 مسوول انتظامی استان سمنان در این دوره ها شرکت می کنند.
وی گفت : استفاده از اساتید مجرب حوزه و دانشگاه و حضور و سخنرانی مسوولان ارشد سیاسی و فرهنگی استان سمنان در جمع شرکت کنندگان از نقاط قوت این دوره ها است.
میرزایی با اشاره به ارائه مباحث معنوی و سیاسی و ... گفت: رشد 59 درصدی رضایت مردم از عملکرد ناجا در استان سمنان از نتایج برگزاری چنین دوره هایی است.
فرمانده انتظامی استان سمنان افزود: فوق برنامه هایی مانند زیارت اماکن متبرکه، دیدار با نماینده ولی فقیه در استان، محافل قرآنی و اجرای برنامه های مفرح ورزشی و تفریحی نیز در این دوره ها اجرا می شود.
پایان پیام/
نظر شما