محمدحسن قدیری ابیانه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان در بیرجند با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور و برنامه های اقتصادی دولت برای بهبود آن، بیان کرد: اگرچه تصمیمات دولت می تواند در بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم تاثیرگذار باشد، اما این به تنهایی کافی نیست و نیازمند مشارکت و عزم عمومی مردم با رویکرد سبک زندگی اسلامی است.
وی ادامه داد: پایین بودن ساعت مفید کاری، افزایش تعطیلات، اصراف و تنبلی اجتماعی از مهمترین عوامل رکود اقتصادی هستند، که باید با مشارکت دولت و مردم برطرف شوند.
قدیری ابیانه با بیان اینکه در بودجه سال گذشته پیش بینی شده بود تا 2 میلیون و 300 هزار بشکه نفت در روز به فروش برسد، افزود: اما به دلیل تحریم، این اقدام عملی نشد.
وی تصریح کرد: در بودجه سال جاری فروش یک میلیون و 300 هزار بشکه در روز پیش بینی شده است که اگر قرار است نسبت به سال گذشته یک میلیون کاهش یابد، درآمد دولت نیز عملا کاهش می یابد.
وی با بیان اینکه پیش از انتخابات ریاست جمهوری به دلیل همین کمبود بودجه بیان کردم مسئله این نیست که از نامزدها بپرسیم کدام خدمات را می خواهید افزایش دهید، بلکه باید ببینیم کدام خدمات را می خواهند کم کنند، افزود: پس نباید انتظار داشت دولت خدمات جدیدی به مردم ارائه کند، بلکه اگر منطقی و براساس واقعیت قضاوت کنیم، دولت برای اداره کشور یکسری خدمات را باید کاهش دهد.
تصور جامعه از میزان درآمدهای نفتی نادرست است
قدیری ابیانه با اشاره به اجرای قانون هدفمندی یارانه ها، بیان داشت: در حال حاضر قیمت تمام شده بنزین سه هزار تومان است، در حالی که بنزین آزاد 700 تومان عرضه می شود و این اقدام باعث می شود تا اقشار پردرآمد کشور به طور میانگین با مصرف 60 لیتر بنزین در هفته به اندازه 13 نفر یارانه دریافت کنند.
وی در خصوص درآمدهای نفتی و اینکه تصور جامعه از این درآمدها درست نیست، تصریح کرد: بسیاری از افراد جامعه درآمدهای میلیونی برای نفت تصور می کنند، اما این درحالی است که حتی بدون تحریم و در بهترین حالت که در بودجه 91 بود، 61 هزار میلیارد تومان از محل درآمد نفت پیش بینی شد که حدودا ماهیانه به هر نفر 67 هزار تومان می رسد.
وی با تاکید براینکه این تصور باعث شده که بعضا دولتمردان به ناکارآمدی متهم شوند، خاطرنشان کرد: تنها راه عمل به فرمایشات و تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص وجدان کاری، همت مضاعف و کار مضاعف، جهاد اقتصادی و نهایتا حماسه اقتصادی است.
پایان پیام/
نظر شما