به گزارش خبرگزاری شبستان: سی و هفتمین اجلاس کنفرانس عمومی یونسکو روز چهارشنبه 29/8/92 با ریاست جمهوری اسلامی ایران و با حضور مدیرکل یونسکو، رئیس شورای اجرایی این سازمان و نمایندگان یکصد و نود و پنج عضو یونسکو به کار خود پایان داد. در اختتامیه ی کنفرانس عمومی که به ریاست دکتر محمد رضا مجیدی سفیر و نماینده ی دائم کشورمان نزد یونسکو برگزار شد، نتیجه ی کار کمیسیون های پنج گانه و نیز برنامه و بودجه ی این سازمان برای دوره ی دو ساله ی آتی به تصویب رسید. در این اجلاس دکتر مجیدی در غیاب آقای هائو پینگ رئیس کنفرانس عمومی، اداره ی جلسه را برعهده داشت و به نمایندگی از وی گزارشی از کار اجلاس سی و هفتم کنفرانس عمومی یونسکو ارائه نمود. سفیر و نماینده ی دائم کشورمان نزد یونسکو همچنین در این نشست طی سخنانی از خانم آلیساندرا کومینس رئیس شورای اجرایی که دوره ی ریاستش بر این شورا پایان یافت، تقدیر نمود. علاوه بر این، خانم بوکووا مدیرکل یونسکو طی سخنانی از کلیه ی کشورهایی که در این شرایط دشوار مالی و دوره ی چالش های متعدد، یونسکو را به لحاظ مادی، فکری و معنوی مساعدت نمودند تشکر کرد و تصریح نمود که یونسکو برای نیل به اهداف عالیه ی خویش در حوزه های فرهنگ، آموزش، ارتباطات و علوم نیازمند هم فکری، هم افزایی و کار جمعی کلیه ی اعضای خویش می باشد.
یادآور می شود سی و هفتمین اجلاس کنفرانس عمومی یونسکو از تاریخ چهاردهم لغایت بیست و نهم آبانماه 1390 با حضور نمایندگان کشورهای عضو و شرکت بیش از 150 وزیر برگزار گردید. همچنین در این نشست 4 رئیس جمهور از کشورهای کاستاریکا، تونس، اکوادور و چاد و نخست وزیر کشور لیتوانی شرکت نمودند. هیئت جمهوری اسلامی ایران به ریاست آقای دکتر رضا فرجی دانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این نشست شرکت کرد. همچنین آقای دکتر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ی کشورمان به عنوان میهمان ویژه در راس هیئتی در نشست رهبران یونسکو شرکت نموده و سخنرانی کردند. علاوه بر آن، آقای دکتر حسام الدین آشنا مشاور فرهنگی رئیس جمهور نیز ضمن شرکت در اجلاس مشترک گروه غیرمتعهدها و گروه هفتاد و هفت بعلاوه ی چین، پیام جناب آقای دکتر حسن روحانی رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران را قرائت نمودند.
دکتر مجیدی در گفتگویی به تشریح برخی از دستاوردهای اجلاس سی و هفتم پرداخت. وی در این خصوص اظهار داشت "یکی از دستاوردهای مهم اجلاس سی و هفتم برای جمهوری اسلامی ایران تصویب 4 مورد از بزرگداشت مفاخر کشورمان بود که عبارتند از: ششصدمین سال تدوین کتاب مقاصد الالحان تالیف عبدالقادر مراغه ای در باب موسیقی شناسی، هشتصدمین سال تدوین فوایح الجمال و فواتح الجلال تالیف نجم الدین کبری در باب فلسفه و عرفان، هشتصدمین سال ولادت فخرالدین ابراهیم عراقی، شاعر و ادیب پر آوازه ی ایرانی و هفتصدمین سال ولادت میر سید علی همدانی، عارف و شاعر ایرانی". نماینده کشورمان در یونسکو افزود: تصویب پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تاسیس "مرکز منطقه ای آموزشی و پژوهشی مطالعات اقیانوس شناسی برای غرب آسیا" به عنوان اولین مرکز در این حوزه از علوم در جهان نیز با تلاش های انجام شده در نمایندگی جمهوری اسلامی ایران و سایر دست اندرکاران در داخل کشور، ازدیگر دستاوردهای مهم اجلاس سی و هفتم بود. همچنین چند قطعنامه ی پیشنهادی کشورمان در کمیسیونهای مختلف به تصویب رسید. وی همچنین اضافه کرد که در نشست رهبران ، آقای دکتر ظریف وزیر امور خارجه ی کشورمان در پایان سخنرانی خود به همراه مقامات یونسکو ، فرشی را که به منظور نکوداشت دهه ی بین المللی تقارب فرهنگ ها توسط استاد محمد جمشیدی وهمکاران هنرمند ایشان از قم طراحی و بافته شده بود رونمائی و به یونسکو اهدا کرد.
نظر شما