ابوالفضل هاشمی مدیرکل کتابخانه های ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، در گفتگو با خبرنگار شبستان وضعیت کتابخانه های مساجد را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: بالغ بر 10 هزار کتابخانه تحت پوشش و باز در مساجد وجود دارد که تحت نظارت ستاد عالی به فعالیت می پردازند.
وی تعداد کتابخانه های تحت پوشش را 5 هزار و 146 باب و مابقی را کتابخانه باز عنوان کرد و گفت: این تعداد از کتابخانه ها دارای شناسنامه هستند و در سامانه کتابخانه های مساجد به ثبت رسیده اند.
هاشمی، یادآور شد: براساس آمار اعلامی از سوی استان ها تعداد کتابخانه های باز 6 هزار باب ارزیابی شده است که عملا طی سال های اخیر مورد استقبال واقع شده و مساجد نسبت به توسعه این کتابخانه ها به کتابخانه های تحت پوشش اقدام کرده اند.
وی از صدور یک هزار و 400 مجوز برای کتابخانه های مساجد در سطح کشور خبر داد و گفت: از این تعداد 28 کتابخانه سهمیه استان کرمانشاه بود که براساس تعداد کتابخانه های به ثبت رسیده هر استان در سامانه مذکور، تعلق یافته است.
مدیرکل کتابخانه های مساجد کشور، با اشاره به راه اندازی سفرهای استانی جهت شناسایی و بازدید از وضعیت کتابخانه ها در سراسر کشور، اظهار داشت: امسال نیز سهمیه دیگری را برای اخذ مجوز اختصاص داده ایم که براساس نتایج سفرهای استانی منظور می شود.
وی ادامه داد: با توجه به وصول فرم های اطلاعاتی فراوان از کنابخانه های مساجد استان کرمانشاه و روند آماده سازی کارها در ستاد عالی، در سال جاری مجوزهای بیشتری به این استان تعلق می یابد.
هاشمی، همچنین تعداد کتاب های موجود در کتابخانه های مساجد را بالغ بر 14 میلیون جلد اعلام کرد و یادآور شد: با توجه به فرم های اطلاعاتی وارد شده در سامانه و به روز بودن این اطلاعات آمار کتب موجود بیش از این تعداد است و سالانه نیز به این آمار افزوده می شود.
وی تعداد اعضای ثابت و فعال کتابخانه های مساجد را یک میلیون و 500 هزار نفر عنوان کرد و گفت: بالغ بر 2 نفر نیز در طی سال از کتابخانه های مساجد به عنوان قرائت خانه استفاده می کنند.
مدیرکل کتابخانه های ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، گفت: طی سال های گذشته براساس تفاهمنامه ای که با معاونت فرهنگی وزارت ارشاد داشتیم 40 میلیارد ریال جهت خریداری کتاب در اختیار ما قرار می دهد که به دلیل افزایش قیمت، تعداد کتاب ها کاهش یافته است اما پس از خریداری براساس فرم اطلاعاتی میان کتابخانه ها توزیع می شود.
وی افزود: کتابخانه های دارای مجوز به صورت سالانه از ستاد عالی سرانه مالی دریافت خواهند کرد که میزان این سرانه براساس درجه بندی کتابخانه ها خواهد بود.
هاشمی، در ادامه ملاک درجه بندی کتابخانه ها را براساس مساحت، تعداد کتاب و تعداد اعضای کتابخانه ها عنوان کرد و گفت: به میزان افزایش هریک از این شاخصه ها، درجه بندی کتابخانه ها ارتقاء می یابد.
وی همچنین در خصوص ارزیابی از وضعیت کتابخانه های مساجد استان کرمانشاه در سفر سه روزه ای که به این استان داشته است، اظهار داشت: کرمانشاه از جمله استان هایی است که برنامه های آن بر حول محور کتابخانه ها رقم می خورد و مسئولان آن تفکری کتابخانه ای دارند.
مدیرکل کتابخانه های مساجد کشور با ابراز خرسندی از وجود کتابخانه های خوب در این استان و اشتیاق مردم و جوانان به حضور در کتابخانه های مساجد، بیان کرد: کتابخانه های استان کرمانشاه به لحاظ درجه بندی در رده های بالایی قرار دارند و بخش زیادی از مجوزهای صادره آن به کتابخانه های درجه یک اختصاص دارد.
پایان پیام/
نظر شما