دولت ها با مشارکت اجتماعی می توانند در حفظ امنیت موفق باشند

خبرگزاری شبستان: رئیس پلیس آگاهی نیروی انتظامی، اظهار داشت: دولت ‌ها با مشارکت اجتماعی می‌توانند در حفظ امنیت به عنوان پایه اصلی پایداری جامعه موفق باشند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، سردار حسن بتولی، رئیس پلیس آگاهی نیروی انتظامی، امروز(29 آبان) در اولین همایش ملی آسیب‌شناسی قتل، نظم و امنیت که در اهواز برگزار شد، گفت: مهم ترین کار دولت ‌ها، برقراری امنیت، عدالت و رفاه است که ایجاد امنیت بدون مشارکت عمومی امکان پذیر نیست و جلوگیری از مخدوش شدن امنیت و حفظ آن وظیفه پلیس است.

 

وی با اشاره به اینکه طی 10 سال گذشته در کشور نرخ رشد قتل متوقف شده و این نشان دهنده این است که کشور ما از امنیت نسبی برخوردار بوده و پلیس در انجام وظیفه خود موفق عمل کرده، افزود: جرایم جنایی نسبت به سایر جرائم و قتل در جرایم جنایی از ویژگی ‌های خاصی برخوردار است که شناسایی قاتل را به شدت مشکل می ‌کند و در این زمینه فشار افکار عمومی به شدت بالاست.

 

وی تصریح کرد: در پرونده ‌های قتل با ابهامات بسیاری روبه‌ رو هستیم و افسر ویژه قتل برای موفقیت در کار باید به مواردی چون بهره‌ گیری از تجربه، صبر و شکیبایی، ایستادن در مقابل هجمه ‌های رسانه ‌ای و اجتماعی توجه کند که در این راستا شناخت انگیزه هم به کشف جرم و هم به نقش جامعه در تولید امنیت کمک می‌کند.

 

سردار بتولی، با بیان اینکه دولت‌ ها بدون مشارکت اجتماعی نمی‌ توانند در حفظ امنیت به عنوان پایه اصلی پایداری جامعه موفق باشند، اضافه کرد: حضور مردم و در رأس آن نیروی دانشگاهی و فرهیختگان علمی می ‌تواند در این امر یاری‌ دهنده باشد و نقطه وصل مجموعه پلیس با دانشگاه و دانشگاهیان، پیشگیری از وقوع قتل است.

 

وی از برگزاری همایش بین المللی آسیب‌ شناسی قتل در ایران در سال آینده خبر داد و با بیان اینکه این همایش می تواند محلی برای تبادل تجارب کشورهای جهان و معرفی توانمندی‌ های پلیس جمهور اسلامی به دنیا باشد، عنوان کرد: انگیزه ‌های قتل ریشه در رفتارهای اجتماعی و فرهنگ دارد و تهاجم فرهنگی بیشترین صدمه را به فرهنگ ما می‌زند.

 

وی با اشاره به اینکه با ایجاد شکاف ‌های فرهنگی اجتماعی، رفتارها، نیازها و انتظارات اجتماعی تغییر می‌ کند، اذعان داشت: این انتظارات و نیازها بنا به دلایل مختلفی موجب بروز ناهنجاری‌ های فکری و رفتاری می ‌شود که همین ناهنجاری‌ ها زمینه‌ ساز وقوع جرم هستند، لذا با کشف انگیزه ‌ها و انجام کار کارشناسی روانشناختی، می توان در جهت پیشگیری از وقوع جرم اقدام کرد.

 

همچنین آیت ‌الله سیدعلی شفیعی نماینده خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، با بیان اینکه خداوند امکان ریختن خون انسان را نفی نکرده است، یاد آور شد: موضوع قتل پیش از اینکه بشر پا به عرصه گیتی بگذارد مطرح بوده و اولین قتل در زمان حضرت آدم رخ داد.

 

وی با بیان اینکه اسلام قتل را به عنوان یک واقعیت می‌ پذیرد و طبق شرع اسلام، قتل با تقوا منافات دارد و فطرت و طبیعت انسان نیز این منافات را تأیید می ‌کند، ادامه داد: قرآن، قتل نفس واحده را معادل قتل یک جامعه می‌ داند و هر کس که دیگری را بکشد، مانند این است که همه را کشته و هر کس که کسی را زنده کند، همه را زنده کرده است.

 

وی با اشاره به اینکه خداوند متعال برای هر چیزی حدی آفریده و قصاص را قرار داده تا قتل زیاد نشود، اظهار کرد: وقتی رسیدگی به پرونده‌ ها مدت‌ ها طول می ‌کشد، قضیه سرد شده و اثری که باید بر جامعه بگذارد کمرنگ می شود؛ در عربستان سعودی بین وقوع قتل و قصاص 24 ساعت فاصله وجود دارد و این موجب اثرگذاری قصاص است.

 

آیت الله شفیعی، با بیان اینکه با اجرای به موقع عدالت و قصاص، جلوی خونریزی و قتل گرفته می ‌شود، خاطر نشان کرد: باید بینش قرآنی را برای قاتل، مقتول و جامعه ‌ای که قتل در آن واقع شده در نظر داشت تا به نتیجه مطلوب دست یابیم و گرفتن حق که قرآن وعده داده توسط قوه قضاییه عملی می‌ شود.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 315161

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha