به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، در این هفته بالاخره نمایندگان مردم با وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان کنار آمدند و کلید این وزارت خانه را به دست گودرزی دادند. اخبار و رویدادهای مجلس شورای اسلامی را در گزارش زیر بخوانید:
گودرزی رای اعتماد گرفت
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بررسی برنامههای چهارمین گزینه پیشنهادی روحانی برای وزارت ورزش و جوانان، کلید ساختمان سئول را به گودرزی سپردند. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی (یکشنبه) پارلمان پس از بررسی صلاحیت و برنامههای محمود گودرزی وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان، به وی رأی اعتماد دادند.
وکلای ملت با 199 رأی موافق، 44رأی مخالف و 24رأی ممتنع از مجموع 267آرای مأخوذه به چهارمین گزینه پیشنهادی رئیسجمهور برای تصدی وزارت ورزش و جوانان رای اعتماد دادند.
نماینده کلیمیان در نطق میاندستور:
نتانیاهو در سطحی نیست که در خصوص امور داخلی ایران اظهارنظر کند
نماینده کلیمیان در خانه ملت گفت: نتانیاهو در سطحی نیست که بتواند در مورد صلح جهانی و یا شرایط داخلی ایران اظهارنظر کند. نه او و نه هیچ بیگانه دیگری حق مداخله در امور داخلی ایران را ندارد.
سیامک مرهصدق نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی در نطق میاندستور خود در صحن علنی مجلس گفت: با پیشرفت روزافزون ملت قهرمان ایران در تمام زمینههای اقتصادی علم، دانش و سیاست، دشمنان ملت ایران امروزه اقدام به وضع تحریمهای غیرانسانی در مورد ملت ایران کردهاند.
وی افزود: این تحریمهای کور ضدانسانی که حتی زمینههایی مانند دارو و تجهیزات پزشکی را نیز برخلاف ادعاهای حقوق بشری استکبار شامل شده است نه تنها باعث کاهش انگیزه مقاومت در ملت قهرمان ایران نشده بلکه باعث اتحاد و به همفشردگی صفوف مردم ایران نیز شده است.
روی آوردن غرب به مذاکره از سر ضعف است/برای برونرفت از مشکلات نیاز به ایران است
نماینده مردم زنجان در خانه ملت گفت: اگر آمریکا و دول غربی به مذاکره تمایل پیدا کردهاند نه از سر قدرت بلکه از سر ضعف است و آنها به خوبی میدانند که برای حل مشکلات در غرب آسیا به جمهوری اسلامی نیاز دارند.
محمد اسماعیلی در نطق میاندستور خود در صحن علنی مجلس گفت: حرکت تروریستی مزدوران آمریکایی و صهیونیستی در مقابل سفارت جمهوری اسلامی ایران در لبنان را محکوم میکنم و شهادت رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی و سایر شهدای این حادثه را به رهبر معظم انقلاب و ملت ایران و خانوادههای محترم تبریک و تسلیت میگویم.
وی ادامه داد: در طول چند ماه گذشته به ویژه از زمان شروع دور جدید مذاکرات هستهای با 1+5 رئیس جمهور و وزیر امور خارجه آمریکا به طور مرتب ملت ایران را تهدید و اعلام میکند که گزینه نظامی روی میز است.
لاریجانی در دیدار با رئیس مجلس اندونزی:
اتحاد کشورهای اسلامی در مقابله با گروههای تروریستی تکفیری ضروری است
رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با مرزوقی علی گفت: همکاری و اتحاد کشورهای اسلامی برای مقابله با گروههای تروریستی تکفیری ضروری است.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با مرزوقی علی رئیس مجلس اندونزی که عصر سهشنبه 28/8/1392 صورت گرفت با اشاره به اشتراکات متعدد دینی و فرهنگی ایران و اندونزی اظهار داشت: ایران و اندونزی به عنوان دو کشور بزرگ اسلامی ظرفیتهای فراوانی برای گسترش روابط فیمابین دارند.
وی افزود: یکی از سیاستهای جمهوری اسلامی ایران به تأسی از آموزههای بنیانگذار انقلاب اسلامی امام خمینی (ره) تلاش برای همگرایی جهان اسلام و استفاده از تمام ظرفیتهای موجود در این راستا از جمله ظرفیتهای پارلمانی است.
لاریجانی در ادامه با اشاره به افزایش فعالیت گروههای تروریستی در منطقه خاطرنشان کرد: افزایش فعالیت گروههای تروریستی و تکفیری با پشتیبانی برخی از کشورهای تندروی منطقه، از جمله مسائل نگرانکنندهای است که برای مقابله با آن همکاری و اتحاد کشورهای اسلامی ضروری است.
با 154 رأی موافق نمایندگان
مجلس کلیات طرح اصلاحیه قانون برنامه پنجم را تصویب کرد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی (چهارشنبه) پارلمان، کلیات طرح اصلاح بند «د» ماده 85 قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران را مورد بحث و بررسی قرار داده و به تصویب رساندند.
وکلای ملت با 154 رأی موافق، 25 رأی مخالفت و 9 رأی ممتنع از 202 نماینده حاضر در جلسه، کلیات این طرح را مصوب کردند.
مرزوق علی در صحن علنی مجلس:
اندونزی از برنامه صلحآمیز هستهای ایران حمایت میکند
رئیس پارلمان اندونزی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی با اشاره به روابط نزدیک کشورش با جمهوری اسلامی ایران گفت: اندونزی از برنامه صلحآمیز هستهای ایران حمایت میکند.
مرزوق علی رئیس مجلس اندونزی که به دعوت لاریجانی به ایران سفر کرده است، در جلسه علنی صبح امروز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی در سخنانی اظهار داشت: از طرف خودم و به نمایندگی از پارلمان اندونزی از استقبال گرم شما تشکر میکنم.
وی افزود: این سفر سوم من به ایران است، سفر رسمی به دعوت علی لاریجانی رئیس مجلس ایران و امیدوارم این سفر بتواند روابط دیرینه هزار ساله گذشته را برای همکاریهای بیشتر در زمینههای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی توسعه دهد.
روابط پارلمان اندونزی و ایران رابطه دوستانه است و در بعد اقتصادی و تجارت، موانعی برای گسترش روابط بین دو کشور وجود دارد که امیدوارم در این سفر موانع را برداریم.
گزارش رئیس بانک مرکزی به مجلس درباره وضعیت مالی کشور
یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی از ارائه گزارشی در خصوص وضعیت مالی کشور توسط بانک مرکزی به نمایندگان مجلس خبر داد.
اسماعیل جلیلی نماینده مردم مسجدسلیمان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه سهشنبه کمیسیون برنامه و بودجه خانه ملت گفت: جلسه امروز کمیسیون در سه محور برگزار شد که اولین محور آن حضور رئیس بانک مرکزی و ارائه گزارشی از وضعیت پولی و مالی کشور بود.
وی افزود: در این جلسه آخرین جزئیات بخشهای مختلف مالی و همچنین میزان درآمدهای ارزی و میزان تورم در کشور از سوی رئیس بانک مرکزی به صورت گزارشی به نمایندگان ارائه شد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به بررسی موارد ابهامی اعلام شده از سوی شورای نگهبان به مجلس در خصوص ابهام در اصلاحیه بودجه سال 92 گفت: موارد ابهامی در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت تا نظر شورای نگهبان تأمین شود.
سؤال نمایندگان مجلس از زنگنه درباره «کرسنت» و صادرات نفت
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: وزیر نفت در جلسه امروز کمیسیون تأکید کرد که صادرات نفت بر اساس منوال قبلی ادامه دارد و تغییر خاصی در آن ایجاد نشده است.
امیرعباس سلطانی نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه کمیسیون انرژی گفت: در جلسه امروز آقای زنگنه وزیر نفت به همراه معاونینشان در جمع اعضای کمیسیون حضور یافتند.
وی با بیان اینکه در این جلسه پیرامون گازرسانی و مشکلات موجود در این حوزه در فصل زمستان مباحثی مطرح شد، تصریح کرد: آقای زنگنه اعلام کردند که مشکل خاصی برای گازرسانی در فصل زمستان نداریم.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در این مباحث بحثهایی پیرامون منابع و مصارف وزارت نفت و همچنین مشکلات موجود در این حوزه مطرح و راههای رفع آن مورد بررسی قرار گرفت.
پیگیری انفجار تروریستی در مقابل سفارت ایران در لبنان از سوی کمیسیون امنیت ملی
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی از پیگیری انفجار تروریستی در مقابل سفارت ایران در لبنان در این کمیسیون خبرداد.
نقوی حسینی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی شورای اسلامی با اشاره به انفجار در مقابل سفارت ایران در کشور لبنان گفت: بطور حتم این مسئله از سوی تروریستهای وابسته به استکبار جهانی تدارک دیده شده است و ادامه ترورهای کور قبلی است.
وی گفت: امنیت ملی به طور جد پیگیر این مسئله خواهد بود و هماکنون نیز در حال پیگیری اطلاعات ذیربط در خصوص این مسئله و این واقعه تروریستی است.
مرکز پژوهشهای مجلس:
دیپلماسی رسانهای مهمترین ابزار مقابله با هجمههای تبلیغاتی غرب و رژیم صهیونیستی است
مرکز پژوهشهای مجلس در تحلیل سیاسی با عنوان «دیپلماسی دیجیتالی دولت یازدهم و ضرورت غیرامنیتیسازی پرونده هستهای» اعلام کرد: دیپلماسی رسانهای مهمترین ابزار مقابله با هجمههای تبلیغاتی غرب و رژیم صهیونیستی است که سعی دارند تصویری هولناک، و غیرمنطقی از ایران ترسیم کنند.
این مرکز در تحلیل سیاسی خود با عنوان «دیپلماسی دیجیتالی دولت یازدهم و ضرورت غیرامنیتی سازی پرونده هسته ای» اعلام کرد: با ارجاع پرونده هستهای کشورمان به وزارت امور خارجه، بار دیگر، اهمیت و جایگاه این نهاد در دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران افزونتر شده است.
تحرک دستگاه دیپلماسی بهویژه تلاشهای محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه، رغبت و امید عمومی ایرانیان به سیاست خارجی کشور را افزایش داده است و در این راستا، بهرهگیری ظریف از شبکههای اجتماعی جدید، با ارائه تصویری معقول و منطقی از دولت جمهوری اسلامی ایران، اقدامی در جهت غیرامنیتیسازی از فعالیتهای صلحآمیز هستهای کشورمان بهشمار میرود.
افزایش تهدید به تحریم، موضع ایران را در مذاکرات هستهای تغییر نمیدهد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: افزایش تهدیدهای کشورهای غربی به ویژه در حوزه تحریمها هرگز موضع ایران را در مذاکرات هستهای تغییر نخواهد داد.
اسماعیل کوثری اظهار داشت: طی روزهای آینده دور جدید مذاکرات هستهای ایران با 5 + 1 برگزار میشود و دیپلماتهای ایرانی در گفتوگوهای آتی مواضع گذشته را مورد تاکید قرار خواهند داد.
وی تصریح کرد: کشورهای غربی تصور میکردند که با تهدید و فشار به ایران به ویژه افزایش تحریمهای اقتصادی میتوانند ایران را وادار به عقبنشینی کنند، اما به طور قطع افزایش تهدیدها نمیتواند در مواضع کشورمان تاثیر گذاشته و ما را وادار به عقبنشینی کند.
فرصتتان فراخ نیست وقتکشی کنید حتی در نوع همکاری با آژانس تجدید نظر میکنیم
نمایندگان مجلس خطاب به 1+5 تاکید کردند: چنانچه بخواهند مذاکرات را به یک روند فرسایشی و وقتکشی مبدل کنند، مجلس شورای اسلامی تصمیماتی مبتنی بر مطالبه ملت ایران اتخاذ کرده و حتی در نوع همکاریهای جدید با آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز تجدیدنظر خواهد کرد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با امضای بیانیهای درباره مذاکرات هستهای جمهوری اسلامی ایران با 5+1 که هماکنون در ژنو در حال برگزاری است، اعلام کردند مجلس روند مذاکرات را رصد کرده و بر ایستادگی قدرتمندانه بر روی حقوق کامل هستهای ملت ایران تاکید میکند.
متن کامل این بیانیه که شاهین محمدصادقی عضو هیئترئیسه مجلس آن را قرائت کرد، به شرح ذیل است:
بسماللهالرحمنالرحیم
ملت شریف ایران در آستانه مذاکرات هستهای در ژنو نکات ذیل را متذکر میشویم:
1_ جمهوری اسلامی ایران همواره بهترین مسیر حل و فصل موضوع هستهای را مذاکره دانسته و همیشه بر لوازم مذاکرات پایبند بوده است.
2_ جمهوری اسلامی ایران حقوق هستهای خود را در چارچوب قوانین بینالمللی و NPT پادمان پیگیری کرده و همکاری همهجانبه با آژانس بینالمللی انرژی هستهای داشته است.
3_ با یک نگاه آسیبشناسانه به روند بیش از یک دهه مذاکرات هستهای، کاملا هویداست که هرگاه مذاکرات در مسیر رسیدن به یک توافق نزدیک شده، به ناگاه رژیم صهیونیستی و بعضی قدرتهای بزرگ در ایفای نقش خود برای اخلال در مذاکرات حرکت کرده و عملا مذاکرات به بنبست کشانده شده است.
4_ اینک با توجه به مذاکرات هستهای در ژنو اعلام میکنیم ملت ایران به هیچ وجه از حقوق هستهای خود عقبنشینی نخواهد کرد و برخی سردمداران غربی به جای خط و نشان کشیدن برای مذاکرات، برای خشنودی رژیم صهیونیستی باید بدانند که این فرصت فراخ نبوده و چنانچه بخواهند مذاکرات را به یک روند فرسایشی و وقتکشی مبدل کنند، مجلس شورای اسلامی تصمیماتی مبتنی بر مطالبه ملت ایران اتخاذ کرده و حتی در نوع همکاریهای جدید با آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز تجدیدنظر خواهد کرد.
5_ ضمن اعتماد به مذاکرهکنندگان هستهای خود بخصوص وزیر محترم امور خارجه، مجلس شورای اسلامی روند مذاکرات را رصد کرده و بر ایستادگی قدرتمندانه بر روی حقوق کامل هستهای ملت ایران تاکید میکند.
همه نمایندگان حاضر در صحن علنی امروز پارلمان که بیش از 200 نفر بودند، این بیانیه راامضاکردند.
ایده ترک مذاکره یک پروژه دیگر آمریکایی-اسرائیلی است
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با انتقاد از دیدگاه برخی اصلاحطلبان تندرو در خصوص ترک مذاکره با 1+5 آن را یک پروژه آمریکایی - اسرائیلی دیگر عنوان کرد.
جواد جهانگیرزاده نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در خصوص اظهارات یکی از اعضای حزب منحله مشارکت در خصوص ترک مذاکرات هستهای از سوی ایران گفت: برخی از اصلاح طلبان تندرو با بیان دیدگاه ها و سخنان تند خود و ارائه برخی اطلاعات نقش اصلی در به وجود آوردن وضعیت فعلی پرونده هسته ای داشته اند.
وی افزود: در مجلس ششم هم همین افراد مطالبی بیان می کردند که هر کس آنرا می شنید می فهمید که این حرف ها پروژه آمریکایی است که از سوی آنها و همفکران شان اجرا می شد.
علوی گفت «پاسخ وزارت اطلاعات به برخی استعلامها منفی بوده است»
عضو کمیسیون آموزش مجلس گفت: وزیر اطلاعات در جلسه کمیسیون اعلام کرد در برخی از موارد در انتصابهای وزارت علوم استعلام نشده و در برخی موارد نیز استعلام شده است که جواب وزارت اطلاعات منفی بوده است.
حجتالاسلام علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه امروز یکشنبه کمیسیون آموزش و تحقیقات خانه ملت با حجتالاسلام سید محمود علوی وزیر اطلاعات گفت: دستور کار این جلسه درباره استعلام انتصابهای وزارت علوم بود.
وی اضافه کرد: وزیر اطلاعات در این جلسه گفت، در برخی از موارد در انتصابهای وزارت علوم استعلام نشده است و در برخی موارد نیز استعلام شده است که جواب وزارت اطلاعات منفی بوده است.
هیئت پارلمانی ایران هفته آینده به ترکیه سفر میکند
رئیس گروه دوستی ایران و ترکیه در مجلس گفت: هیئت پارلمانی ایران یکشنبه هفته آینده در سفری 4 روزه به ترکیه خواهد رفت.
موید حسینی صدر نماینده مردم خوی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر هیئت پارلمانی ایران به ترکیه گفت: گروه دوستی ایران و ترکیه در مجلس شورای اسلامی هفته آینده در سفری 4 روزه به ترکیه سفر میکند که این سفر از روز یکشنبه هفته آینده سوم آذر آغاز میشود.
پایان پیام/
نظر شما