به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری شبستان، بیست و یکمین آیین تقدیر از کتابداران نمونه و برتر، کتابخانه ها و مطالعه مفید، صبح امروز چهارشنبه 29 آبان با حضور «منصور واعظی» دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی سراسر کشور و «مجدالدین معلمی» معاون توسعه کتابخوانی و کتابخانهها در تالار وحدت برگزار شد.
در این مراسم همچنین از 74 نفر از کتابداران، مسئولان کتابخانه ها و کتابخوانان نمونه سراسر کشور تقدیر به عمل آمد.
اجرای این مراسم بر عهده سیدجواد هاشمی بود. غلام کویتی پور نیز دقایقی به روی صحنه آمد و قطعه ای را اجرا کرد. همچنین صابر خراسانی نیز قطعاتی را اجرا کرد و همزمان مجالسی از تعزیه عاشورا نیز اجرا شد.
بر این اساس، «مجدالدین معلمی» معاون توسعه کتابخوانی و کتابخانهها در ابتدای این مراسم، ابراز امیدواری کرد: در این هفته که اذهان عمومی و تمرکز رسانهها، بیش از پیش، متوجه کتاب، کتابخانه و کتابخوانی است، بتوانیم بخشی از فعالیتهای دلسوزانه و متعهدانهی همکاران خدوممان در کتابخانهها و ستاد نهاد کتابخانههای عمومی را تبیین کرده، زمینهی قرابت هر چه بیشتر عامهی مردم با کتاب، میراث ماندگار بشر را فراهم کنیم. نگاهی گذرا به فعالیتهای همکاران پرتلاش، از دل کتابخانهها گرفته تا ستاد مرکز بیانگر آن است که از هفتهی کتاب سال گذشته تا هفتهی کتاب سال جاری اقدامات و فعالیتهای درخشان و ماندگاری در کارنامهی نهاد کتابخانههای عمومی ثبت شده است.
وی با ارائه آماری از افزایش شمار کتابخانه های عمومی طی یکسال گذشته تاکید کرد: سال گذشته در این ایام 2800 کتابخانه تحت پوشش نهاد کتابخانهها بود و امروز مفتخریم که این تعداد به مرز 3100 کتابخانه عمومی رسیدهایم. حضور روزانه 5700 نفر و بیش از دو و نیم میلیون شرکت در فعالیتهای فرهنگی کتابخانهها، فضای پرنشاط جدیدی رقم زده است. راهاندازی 480 ایستگاه مطالعه در اماکن عمومی و توزیع بیش از ده میلیون جلد کتاب در اقصا نقاط کشور، فرصت مطالعه را برای آحاد مردم تسهیل کرده است.
معاون توسعه کتابخوانی و کتابخانهها به راهاندازی بیش از 560 بخش کودک در طول یک سال گذشته فضای انس با کتاب از سنین پایین و شرایط برای حضور خانوادهها را فراهم کرده است، اشاره کرد و افزود: روزآمدسازی منابع کتابخانهها با ارسال منظم 240 عنوان نشریه و هزاران عنوان کتاب، کتابخانههای کارآمدتری برای اعضا ایجاد کرده است. از سویی دیگر با همیاری کلیهی سطوح مدیریتی در بازدید از کتابخانهها و بازدید حضوری از هزار کتابخانه از طرف ستاد مرکز، ارتقای کیفی مشهودی در ارائهی خدمات کتابخانهها ایجاد شده است که امیدوارم با حساسیت بیش از پیش همهی همکاران عزیز به آییننامهها و استانداردهای مصوب، در آینده شاهد کتابخانههای کارآمدتری برای مردم شریفمان باشیم.
وی خاطرنشان کرد: نباید فراموش کرد که مشارکت قریب به 9000 نفر از فرهیختگان و مدیران ارشد استانی در کمیتههای نهضت مطالعهی مفید و انجمنهای کتابخانههای شهرستانی و استانی و نیز خیرین نیکوکار سرمایهی گرانبهایی است که نهاد کتابخانههای عمومی از مشاوره و مساعدت آنها چون همیشه بهره میبرد.
معلمی این موارد را بخش کوچکی از دستاوردهای به دست آمده نهاد کتابخانههای عمومی در یک سال گذشته برشمرد و گفت: از این فرصت میخواهم استفاده کنم و در خصوص برگزیدگان ملی هفته کتاب توضیحاتی عرض نمایم. همانگونه که مستحضرید یکی از برنامههای اصلی این گرامیداشت معرفی برترینهای عرصهی کتاب و کتابخوانی و تجلیل از کتابداران برتر، مسئولین کتابخانههای نمونه، خدمتگذار و پیشکسوت نمونه و نیز معرفی برترینهای ستاد ملی و استانها است.
وی در مورد معیارهای هیات انتخاب این دوره جشنواره بیان کرد: یکی از مهمترین شاخصها برای هیأت انتخاب، سوابق شخصی اعم از مدرک تحصیلی و پژوهشی، سوابق شغلی، دورههای آموزشی طی شده بود. شاخص مهم دیگر ارزیابی، فعالیتهای کتابخانهای بود. این مهم از طریق رصد خدمات همکاران در سه شاخص عضویت، امانت و آمادهسازی منابع، بررسی نمرات کسبشده در بازدیدهای دورهای ستاد مرکز و استانها، اقدامات مؤثر در جهت زیباسازی و شادابسازی کتابخانه و اجرای دقیق مجموعهی دستورالعملها و آییننامههای محل خدمت احصا شد. نکته مهم دیگری که در آرای هیأت انتخاب خصوصاً در ارزیابی کتابخانه های برتر تأثیرگذار بود نحوهی فعالیتهای خلاقانهی جنبی و فوق برنامهای بود.
معلمی در پایان ابراز امیدواری کرد که با همدلی، همکاری و مجاهدت همهی 5000 همکار عاشق و خادم فرهنگ در کتابخانههای عمومی، روز به روز شاهد جدیتر شدن نقش عنصر گرانبهای کتاب در زندگی مردم مومن و شریف ایران اسلامی باشیم.
پایان پیام/
نظر شما