تبیین بایدها و نباید های عزاداری نیازمند فرهنگ سازی است نه صدور بخشنامه

استاد حوزه و پژوهشگر دینی فرهنگ سازی و تبیین معارف والای زیارت عاشورا را بهترین شیوه برای تبیین بایدها و نبایدهای عزاداری ابا عبدالله الحسین (ع) عنوان کرد.

حجت الاسلام سید کاظم ارفع، استاد حوزه و پژوهشگر دینی برگزاری باشکوه مراسم عزاداری ابا عبدالحسین (ع) در مساجد را افضل عبادات دانست و به خبرنگار شبستان گفت: برگزاری این مراسم در مساجد، تکایا و هیئت های مذهبی باید با شیوه های پسندیده و به دور از خرافات و تحریفات برگزار شود.

 

وی نهضت و قیام اباعبدالله الحسین (ع) را نهضتی هدفمند، عبرت آموز و روشنگرانه نام برد و اظهار کرد: دریافت ما از واقعه عاشورا صرفاً نباید معطوف به یک قیام همانند دیگر قیام های تاریخ باشد، بلکه فلسفه عاشورا باید از سوی ائمه جماعات و خطبا، متناسب با اهداف و منویات امام حسین(ع) تبیین شود و در جهت تحقق این منویات باید با شیوه ای صحیح به عزادارای همت گمارد.

 

حجت الاسلام ارفع با توصیه به جوانان نسبت به بهره گیری از مضامین زیارت عاشورا گفت: در زیارت عاشورا اهداف نهضت امام حسین (ع) همچون احیای نماز، زکات، امر به معروف و نهی از منکر و اطاعت از خدا و رسول خدا معرفی شده است، از این رو ائمه جماعات و خطبا باید احیاگر شعار ابا عبدالحسین (ع) باشند.

 

امام جماعت مسجد محمدیه تهران فرهنگ سازی را بهترین شیوه برای تبیین بایدها و نباید های عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) عنوان کرد و افزود: در تبیین شیوه عزاداری سید الشهدا(ع) ضرورتی به صدور ابلاغیه و دستور العمل نیست، چراکه با تبیین موارد مثبت و واقعیت ها و زیبایی های حماسه عاشورا دیگر جایی برای مطرح کردن موارد منفی و ابلاغیه نیست.

 

وی نقش ائمه جماعات، خطبا و وعاظ را در تبیین فلسفه عاشورا مهم ارزیابی و تصریح کرد: ائمه جماعات و وعاظ باید در ایام سوگواری سید و سالار شهیدان با طرح مباحث مهم و اثر گذار سعی در ارتقای سطح آموزه های دینی مردم پیرامون این واقعه داشته باشند زیرا که تبیین واقعیت های حماسه عاشورا به دور از تحریفات، غلو و خرافات زمینه ساز افزایش آگاهی و بصیرت مردم می شود.

 

این استاد حوزه و پژوهشگر دینی بر لزوم تفسیر و شرح زیارت عاشورا و زیارت وارث به عنوان سر فصل بحث های مراسم عزاداری ابا عبدالله الحسین(ع) در ایام محرم به منظور اثرگذاری در مخاطب تاکید کرد.

 

حجت الاسلام ارفع نقش ائمه جماعات در جذب جوانان به مساجد در این ایام را مهم ارزیابی کرد و ادامه داد: ائمه جماعات و روحانیون با بهره گیری از شور و احساس جوانان در این ایام ضمن بیان شعارهای آتشین عاشورا و قرائت مقتل امام حسین(ع) باید مباحث فقهی و احکام را نیز به جوانان تبیین کنند، زیرا که به کارگیری چنین شیوه ای ضمن اینکه زمینه ساز جذب جوانان به مراسم عزاداری اباعبدالله الحسین می شود، موجب گرایش جوانان به مسجد نیز می شود.

 

وی مدیریت کارآمد امام جماعت مسجد را زمینه ساز وحدت میان هیئت امنا و نیروهای مسجدی با هیئت های مذهبی دانست و تاکید کرد: امام جماعت مسجد باید با سعه صدر و حلم و با شیوه و برخوردی صحیح زمینه جذب هر چه بیشتر جوانان به مسجد شود تا خدشه ای به عزاداری های پرشور مردمی نیز وارد نشود.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 3149

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha