آئین عاشورایی سفره برکت در برزک کاشان برگزار می شود

خبرگزاری شبستان: مراسم ششمین روز شهادت امام حسین (ع) و سفره برکت به عنوان آیین ثبت شده در میراث فرهنگی ناملموس در فهرست میراث معنوی کشور در شهر برزک از توابع شهرستان کاشان با قدمتی 30 ساله برگزار می شود.

عباس ترابزاده، کارشناس مردم شناسی اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری کاشان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت:مردم برزک بنا بر یک رسم دیرینه در ششمین روز شهادت حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) با گستردن نذورات و خیرات خود در قالب تنقلات بومی و محلی شان در یک سفره بزرگ با نام «سفره برکت»و اجرای مراسم عزاداری به سوگ می نشینند.


وی افزود:مردم کاشان و تمام مناطق تابعه بنا به رسمی دیرینه و پایبندی به عقاید مذهبی خود، همان طور که در ششمین روز فوت اموات شان مراسم یادبود برگزار می کنند با برگزاری مراسم مختلف از قبیل نخل گردانی، علم گردانی و غیره نیز در روز شش امام حسین(ع) به سوگواری می پردازند.


به گفته وی، زنان در آئین عاشورایی سفره برکت که در محله مصلی شهر برزک کاشان برگزار می شود هفت کاسه یا بشقاب از آجیل یا تنقلات محلی نظیر جوزقند، گردو، بادام، کشمش، نخودچی، برگه قیسی، سیب و دیگر محصولات باغی را در مجمعه مسی بر روی سر می گذارند و به مسجد محله مصلی این شهر می آوردند زمانی که به مسجد رسیدند تمام محتویات داخل مجمعه را در سفره ای که در مسجد پهن شده است می گذارند.


به گفته وی، پس از سفره آرایی و تزیین سفره مسجد به تنقلات، گل و شمع با قرائت سوره مبارکه یاسین آیین سفره برکت و مراسم ششمین روز شهادت امام حسین(ع) را آغاز و متبرک می کنند.


کارشناس مردم شناسی اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری کاشان افزود: پس از قرائت سوره یاسین اهالی شهر با مرثیه سرایی و روضه خوانی مراسم عزاداری ششمین روز شهادت امام حسین(ع) را ادامه می دهند و در نهایت با بسته بندی کردن محتویات سفره و توزیع آن بین سوگواران حسینی معتقدند این مراسم را به پایان می برند.


ترابزاده با تاکید بر اینکه اعتقاد اهالی شهر برزک در برگزاری مراسم روز ششم شهادت امام حسین (ع) و گشودن سفره برکت آیینی در باروری و پر خیرو برکت کردن محصولات باغی شان است، افزود: این آیین تا 30 سال پیش در خانه چهار صفه محله مصلی فقط برگزار می شده است.


وی داشتن هر یک از محله های هفت گانه شهر برزک به «چهار صفه» برای روضه خوانی و عزاداری را یادآورشد و گفت:آیین سفره برکت و برگزاری آیین های عاشورایی علاوه بر اینکه نقش موثری در وفاق و پیوند اجتماعی محله های مختلف برزک دارد گامی در راستای رونق اقتصادی، بومی و محلی این شهر است.


به گفته وی، برگزاری آیین روز ششم شهادت امام حسین (ع) و سفره برکت در آذر ماه سال 91 در ششمین اجلاس شورای ثبت میراث فرهنگی ناملموس در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسید.


گفتنی است:تعزیه کاشان، مهارت بافت فرش کاشان،شعر بافی، زیلو بافی کاشان، آیین گاو قربانی نیاسر، فنون گلاب گیری شهرستان کاشان، نظام سنتی آبیاری چشمه سلیمانیه فین کاشان، آیین سنتی- مذهبی قالی شویان مشهد اردهال هشت اثر میراث معنوی کاشان است که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است که مهارت بافت فرش کاشان و آیین سنتی – مذهبی قالی شویان مشهد اردهال به عنوان دو اثر میراث فرهنگی ناملموس ثبت شده جهانی در فهرست میراث معنوی یونسکو است.

 

پایان پیام/

کد خبر 314891

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha