پاسخ‌های تکنیکی و سیاسی مشکلات جهان معاصر را حل نمی‌کند

خبرگزاری شبستان: امروز پاسخ به مشکلات جهان معاصر تنها از طریق پاسخ‌های تکنیکی و سیاسی امکان ندارد از این رو یونسکو در چند سال اخیر توجه ویژه‌ای به آموزش و فراگیری فلسفه داشته است.

به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، دومین روز از همایش "فلسفه برای علم، هنر و زندگی" در تالار فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار شد.
بر پایه این گزارش، محمدرضا سعیدآبادی، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران طی سخنانی با اشاره به اهمیت فلسفه به عنوان یک دانش پایه در کمیسیون ملی یونسکو اظهار کرد: اساسا امروز پاسخ به مشکلات جهان معاصر تنها از طریق پاسخ های تکنیکی و سیاسی امکان ندارد و نمی توان انتظار داشت که چالش های جهان امروز از طرق یاد شده مرتفع شود، در نتجیه یونسکو نیز در چند سال اخیر توجه ویژه ای به بحث آموزش و فراگیری فلسفه داشته است.
وی ادامه داد: اساس در جهان امروز این فلسفه است که می تواند نقش مهمی را در شناخت موضوعات ایفا کند، به بیان دیگر فلسفه در میان تمامی منابعی که امروز در جهان وجود دارد به ما یادآوری می کند که منابع فکری و معرفتی بشر به جد، جزء منابعی هستند که تجدید پذیرند.
سعیدآبادی تصریح کرد: حال سوال آن است که آیا اصول اخلاقی و معرفتی را می توان یافت که در سیاستگذاری های عمومی بکار آید، حقیقت آن است که نیاز امروز جهان در حال یافتن بسیاری از پاسخ های انکارناشدنی است و امروزه نیازمند میانبر فلسفی هستیم.
دبیرکل کمیسیون ملی یوسنکو بیان کرد: یونسکو امسال با شعار جوامع فراگیر و پایدار برای دوازدهمین سال روز جهانی فلسفه را ارج نهاده اما مهم آن است که یونسکو اساسا در پی پاسخگویی به چند سوال در حوزه های آموزشی، فرهنگی، علوم طبیعی، اجتماعی و انسانی و ارتباطات به حوزه فلسفه توجه کرده است.
وی با بیان اینکه امروزه مرزهای میان حوزه های اجتماعی و انسانی با طبیعت بسیار کمرنگ شده است، گفت: حتی مرزی وجود ندارد، امروز با فنومن روبرو هستیم به این معنا که طبیعت خارج از جامعه بشری بوده و با آن همراه است.
سعیدآبادی خاطرنشان کردش: باید بدانیم اساسا سازمان جهانی یونسکو با شعار فلسفی شکل گرفت با این معنا که امکان دستیابی بشر به صلح و امنیت پایدار در جهان چگونه ممکن می شود، باید فلسفه را به عنوان موضوعی در جامعه طرح کرد که قابلیت تغییر زندگی را دارد، از این نظر یونسکو نیز شبکه ای از فعالیت های فلسفی را ایجاد کرده هرچند تا کنون در ایران هنوز کرسی دانشگاهی یونسکو نداریم، اما اعلام آمادگی می کنیم که چه برای دانشگاه تهران چه هر دانشگاه علاقه مند دیگر امکان ایجاد و همکاری وجود دارد.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 314678

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha