به گزارش خبرگزاری شبستان، حسین امیرعبداللهیان، معاون وزیر امور خارجه ایران امروز پس از رایزنی های فشرده با مقامات روسیه و هیات نمایندگان دولت سوریه در مسکو در جمع خبرنگاران افزود در این مذاکرات ، کشورهای منطقه از جمله ایران، عربستان سعودی و ترکیه می توانند مشارکت کنند.
معاون وزیر امور خارجه کشورمان درباره نتایج دیدار خود از مسکو گفت با مقامهای روس و هیات سوری دیدار کرده و مذاکرات خوبی داشتیم.
وی در باره دیدار با میخاییل بوگدانف نماینده رییس جمهوری روسیه در امور خاورمیانه گفت گفتگوهای با بوگدانف حول سه محور مشخص بود و سوریه سهم مهمی در گفتگوها داشت و در خصوص اوضاع مصر و بحرین هم مذاکره کردیم.
معاون وزیر خارجه ایران با بیان این که به برگزاری کنفرانس ژنو2 نزدیک می شویم، اظهار داشت: بر اساس اطلاعات اولیه حضور تعدادی از کشورها در این نشست مشخص شده است و بحث های زیادی مطرح است که چه کشورهایی به آن دعوت شوند.
وی گفت: ما فکر می کنیم این مسایل مهم است اما مهم تر مشارکت طرف های سوری در کنفرانس ژنو2 است.
وی با بیان این که طرف های سوری خواهان دعوت به ژنو2 هستند، افزود معتقدیم بین معارضان آمادگی کامل برای شرکت در این کنفرانس بین المللی وجود ندارد. راه اصلی برای حل مسایل سوریه را راه حل سیاسی می دانیم که در کنفرانس ژنو2 قرار دارد.
وی افزود: برخی انتظار دارند در ژنو2 برای ملت سوریه تصمیم بگیرند اما تاکید کنیم که هیچ کشوری حق ندارد بجای مردم سوریه تصمیم بگیرد. جامعه جهانی و یکایک کشورها باید تلاش کنند بستر مناسبی برای گفتگوهای سوری-سوری ایجاد کنند. گفتگو بین نمایندگان دولت سوریه و مخالفان دولت این کشور تعیین کننده خواهد بود.
معاون وزیر خارجه کشورمان با تاکید بر لزوم توقف فوری خشونت ها در سوریه گفت: متاسفیم که برخی کشورها همچنان از ارسال سلاح و تروریست ها به سوریه حمایت می کنند.
امیرعبداللهیان گفت: نیروهای افراطی و تروریست ها کسانی هستند که بطور همزمان مردم سوریه، حکومت و معارضان را هدف قرار می دهند. ضروری ترین اقدام برای موفقیت ژنو2 و حل سیاسی مساله سوریه، حمایت نکردن از ارسال سلاح و نیروهای تروریست از خارج به این کشور است.
معاون وزیر خارجه ایران با اشاره به دیدار با هیات سوری گفت: در دیدار با فیصل مقداد معاون وزیر خارجه و بثنین شعبان مشاور رییس جمهوری سوریه مسایل مختلف ازجمله ابعاد انسانی بحران این کشور را بررسی کردیم.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران در 30 ماه اخیر بیش از یک و نیم میلیارد یورو کمک های دارویی و غذایی به سوریه ارسال کرده است.
وی افزود: این کمک ها توسط هلال احمر سوریه و افراد معتمد در تمام نقاط این کشور توزیع شده است. مقام های سوریه همکاری های بسیار خوبی را در توزیع این کمک ها داشتند و آمادگی دارند کمک های بین المللی دیگر را با این روش توزیع کنند.
امیرعبداللهیان در ادامه سخنان خود در خصوص مساله فلسطین به وضعیت دشوار انسانی در نوار غزه اشاره کرد که بر اثر بسته شدن مرز رفح از سوی مصر ایجاد شده است.
وی گفت انتظار داریم مسئولان مصری در زمینه ارسال کمک های غذایی به نوار غزه همکاری کنند.
معاون وزیر خارجه ایران در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره حضور نظامیان کشورمان در سوریه با رد این ادعا گفت ما معتقدیم راهکار در سوریه صرفا سیاسی است و ورود سلاح و نیروی نظامی از هر طرفی به سوریه مورد تایید ما نیست. هیچگونه نیروی نظامی برای همکاری یا کمک به ارتش سوریه به این کشور اعزام نکردیم.
امیرعبداللهیان ادامه داد اما پس از آن که اطلاعات دقیق به دست آوردیم که بیش از 80 درصد از نیروهای مسلح غیرقانونی در سوریه از خارج وارد این کشور شده اند و اکثرا تروریست و تکفیری هستند و وقتی گزارش سازمان ملل مبنی بر ورود تروریست ها از برخی کشورها همچون آمریکا و چین و کشورهای اروپایی به سوریه را دریافت کردیم، در راستای ماموریت بین المللی مبارزه با تروریسم تعدادی از مستشاران نظامی را برای مشورت دادن به مقامهای سوریه برای مبارزه با تروریست ها به این کشور اعزام کردیم.
وی گفت انتظار می رود همه کشورهای عضو سازمان ملل به دولت و مردم سوریه برای مقابله با اقدامات تروریستی کمک کنند.
وی افزود از زمانی که برخی اماکن مقدس در سوریه هدف انفجارات تروریستی قرار گرفت مقامهای سوریه و ارتش این کشور واحدهای نظامی ویژه ای را برای محافظت از اماکن مذهبی اعم از مساجد یا کلیساها اختصاص داده اند .
وی تاکید کرد مشورت با سوریه برای مبارزه با تروریسم وظیفه ای بین المللی است و ما نه تنها سلاح بلکه نیروی نظامی هم به این کشور ارسال نکرده ایم.
پایان پیام/
نظر شما