به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، در پی بارش شدید باران که روز گذشته در خوزستان باریدن گرفت که طی 24 ساعت گذشته قریب به 2 هزار و 300 نفر از شهروندان خوزستان به دلیل مشکلات تنفسی وتنگی نفس به بیمارستان ها و مراکز درمانی استان مراجعه کردند.
از این تعداد یک هزار و 800 نفر در اهوازی بودند و مابقی مراجعان در شهرستان ها هستند که حدود 80 نفر بستری و بقیه به صورت سرپایی درمان شدند، در بین شهرستان های استان بعد از اهواز بیشترین تعداد مراجعه کنندگان در امیدیه که تعداد آنها به بیش از 400 نفر می رسد بوده است؛ در امیدیه نیز برخی از صنایع آلاینده نفت و گاز وجود دارد.
البته باید توجه داشت تعداد افراد اعلام شده در این خصوص، تنها آمار کسانی است که به اورژانس و یا مراکز بیمارستانی مراجعه کرده و پرونده تشکیل دادند و شهروندانی که به بیمارستان مراجعه نمی کنند و در هیچ آماری شمارش نشده اند.
به طور متوسط در هفته های گذشته روزانه 500 نفر و در کل بیش از 14 هزار نفر از شهروندان خوزستانی که بالای 95 درصد آنها در اهواز بوده بر اثر تنگی نفس به بیمارستان ها مراجعه کردند و بیشتر این افراد پس از مراجعه به اورژانس، با اکسیژن درمانی بهبود یافتند.
طبق اعلام متولیان امر، آلودگی هوا و افزایش گازهایی مانند نیترات و در پی آن بارش باران، علت وقوع این حادثه بوده از این رو سازمان حفاظت محیط زیست باید میزان آلودگی هوا را مشخص کند و در این خصوص نیاز است این موضوع در سطح ملی بررسی شود.
بر اساس گفته های دکتر سرمست، رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، به دنبال عارضه ای که سه هفته پیش رخ داد یک کارگروه تخصصی از فوق تخصصان ریه و کارشناسان برای بررسی این مشکل تشکیل شد اما متأسفانه از سمت داده های زیست محیطی هیچ اطلاعاتی در دست ما نیست.
وی افزود: با توجه به صنایعی که در خوزستان وجود دارد باید مانند تهران آلاینده های موجود در هوا روزانه توسط سازمان محیط زیست اندازه گیری شود اما دلیل اینکه سازمان محیط زیست خوزستان چرا این کار را انجام نمیدهد و یا اینکه اعلام نمیکند مشخص نشده است.
همچنین دکتر علوی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز اعلام کرده به دنبال هر بارش باران، آلاینده ها در نزدیکی سطح زمین قرار میگیرند و مردم دچار مشکلات تنفسی می شوند که یکی از این آلاینده ها، ازن است و منشأ آن آلایندههای صنعتی بوده و برای دستگاه تنفسی زیان بار است.
وی با بیان اینکه آنچه که مشخص است، هوا و محیط اهواز آلوده است، تصریح کرد: مواردی که حوزه بهداشت و درمان در این شرایط به اثبات رسیده مشخص میکند که علت مشکلات تنفسی مردم، عفونتهای ویروسی، عفونتهای باکتریال، دانههای گرده، حساسیت و آلرژی نیست و در بارندگی چند روز گذشته نیز وجود نیترات در هوا از سوی سازمان حفاظت محیطزیست تأیید شد.
دکتر موگهی، معاون درمان دانشگاهعلوم پزشکی جندی شاپور اهواز، نیز با بیان اینکه در تحقیقات صورت گرفته وجود یک ماده محرک که موجب تحریک سیستم تنفسی در افراد می شود در هوای شهر اهواز شناخته شده و هیچ گونه علائمی به جز تنگی نفس در این گونه خاص وجود ندارد، عنوان کرد: در صورتی که علت وقوع این مسمومیت شناسایی نشود این امکان وجود دارد که در هنگام هر بارش باران در شهر اهواز مشکلات تنفسی در بین شهروندان تشدید شوند.
به دلیل بارندگی روز گذشته در خوزستان و آبگرفتگی برخی مناطق استان، برای پیشگیری از بروز حوادث احتمالی برای دانش آموزان امروز(28 آبان) کلیه مدارس ابتدایی اهواز و مدارس شهرستان های کارون، آبادان و خرمشهر در دو نوبت صبح و عصر تعطیل اعلام شدند.
مدیر کل مدیریت بحران خوزستان، نیز اعلام کرد: برای بررسی وضعیت مشکلات بارندگی های اخیر در شهرهای استان خوزستان طی آن برای برخی از شهروندان نیز مشکلات تنفسی و آلرژی به وجود آمده است، جلسه ای با حضور مدیران استانی در استانداری خوزستان تشکیل می شود.
پایان پیام/
نظر شما