عطار در مهم‌ترین مرحله تکامل عرفان فارسی قرار دارد

عضو هیئت علمی دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی، با بیان اینکه در شعر عطار جهان‌بینی عرفان ایرانی نهفته است، گفت: عطار در مهم‌ترین مرحله تکامل عرفان فارسی قرار دارد.

دکتر محمد تقوی، عضو هیئت علمی دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی، به خبرنگار شبستان گفت: بسیاری از کلماتی که در لهجه نیشابوری تلفظ شده، عطار وارد شعرش کرده است و در شعر عطار جهان‌بینی عرفان ایرانی نهفته است.

 

وی با بیان اینکه عطار در مهم‌ترین مرحله تکامل عرفان فارسی قرار دارد، ادامه داد: پس از شعر سنایی دومین شعر برجسته عرفان فارسی، شعر عطار است.

 

پژوهشگر و عطارشناس، اظهار داشت: عطار از بیان نمادین و رمز گونه برای طرح مباحث فلسفی و عرفانی بهره گرفته است و در پیشبرد شعر عرفانی سهم عظیمی دارد.

 

وی افزود: عطار بر شاعران پس از خود به‌ویژه مولوی بسیار تأثیر گذاشت و او با شاعران و عرفای روزگار خود و احوال آن آشنایی داشته است و متقابلا سبک زندگی و حالات آنان بر شعر و اندیشه عطار تأثیر گذاشته است.

 

این استاد ادبیات فارسی جلال‌الدین مولوی، را پس از عطار در عرصه شعر عرفانی تأثیرگذار دانست و گفت: این سه شاعر توانمند یعنی سنایی، عطار و مولوی یکدیگر را تکمیل می‌کنند و مولانا نیز بیان داشته است که در عرصه شعر و عرفان وام‌‌دار سنایی و عطار است. 

 

تقوی، به سبک شعر عطار اشاره کرد و اظهار داشت: عطار شاعری است که بر شاعران پس از خود بسیار تأثیرگذار بوده است و سبک خاص خود را دارد که زبان او را از سایر شاعران متمایز می‌گرداند و او در عروض شعرش تابع قوانین عصر خود نبوده است و هنجار‌شکنی در شعرش مشاهده می‌شود.

 

وی خاطرنشان کرد: عطار چون به حرفه عطاری اشتغال داشته است برخی از اصطلاحات این حرفه در شعرش دیده می شود و این‌گونه است که سبک شعری عطار متمایز می‌شود.

 

 این نویسنده و پژوهشگر، منطق‌الطیر عطار را از برجسته‌ترین آثار عرفانی دانست و گفت: منطق‌الطیر به لحاظ پختگی اندیشه و گوناگونی افکار بسیار حائز اهمیت است.

 

پایان پیام/

کد خبر 31446

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha