به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، احمد عجم پیش از ظهر امروز (27 آبان) در مراسم تجلیل از مدال آوران فنی و حرفه ای که در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: چند سالی است که مهارت آموزی در صدر فعالیت های آموزشی کشور به ویژه فنی و حرفه ای قرار گرفته و بستری فراهم شده است تا در این بستر استعدادهای افراد شکوفا شود.
وی ادامه داد: جهت گیری در کسب علم و مهارت در گذشته مغفول بود ولی به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی توجه به این حوزه بیشتر شده است و هرچه جلوتر نیز می رویم پیوند بین حوزه تئوریک و عمل بیشتر احساس می شود.
استاندار قزوین اضافه کرد: تقویت سازمان ملی مهارت و اداره کل فنی و حرفه ای و تبدیل کارآموزی و مهارت آموزی به یک فرهنگ موجب شده تا مردم و جوانان نسبت به این موضوع اقبال نشان داده و دولت ها نیز بیشتر به این بخش توجه کرده و بستر آن را فراهم کنند.
وی عنوان کرد: البته در این بخش با شرایط مطلوب فاصله داریم ولی فهم این حوزه بخشی از مشکل را حل می کند زیرا مهارت آموزی موضوعی مهم است و به ویژه در بخش صنعت، کشاورزی و خدمات نیازهای جدی وجود دارد که باید با توجه به این بخش این نیازها را مرتفع کرد.
عجم اعلام کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، جریان های وابستگی قطع شد و از این رو باید خداوند متعال را شاکر باشیم و توجه کنیم که این موضوع یک جریان دو سویه است به طوری که هم باید مطالبه مردم و هم مطالبه بازار کار و سرمایه باشد و از طرفی نیز دولت باید بستر لازم را فراهم کند.
وی تصریح کرد: خوشبختانه در بحث مهارت آموزی دولت گام های خوبی را برداشته است و سازمان ملی مهارت یکی از این گام ها است و مربیان پرتلاشی نیز در این بین سرمایه های بزرگی هستند و از همه کسانی که وظیفه انتقال تجارب و مهارت ها را دارند، تشکر می کنیم.
استاندار قزوین با اشاره به لزوم تبدیل ایده ها به محصول اظهار کرد: اقدامی که باید مورد توجه قرار گیرد و بستر آن را باید فنی و حرفه ای فراهم کند این است که باید ایده ها را تبدیل به کالا کنیم و در واقع این امر باید خروجی کار باشد.
وی تأکید کرد: خروجی تفکر و ایده ها باید کالایی باشد که نیاز جامعه را مرتفع کرده و گره ای را باز کند و از همین رو باید تجاری سازی ایده و خلاقیت را دنبال کرد زیرا محصول نهایی مهم است که باید این محصول در جامعه کاربردی شود.
عجم خاطرنشان کرد: در حوزه کشاورزی و صنعت نیازهای این بخش باید با ایده پردازی ها مرتفع شود و در واقع خلاقیت و نبوغ فرزندان برومند کشورمان می تواند بخش زیادی از نیازمندی ها و حاجات مردم را رفع کند.
وی گفت: دانشی که با حوزه عمل پیوند بخورد، باید مورد توجه باشد و باید این بخش را تقویت کرد تا خدمات بیشتری را بتوان ارائه کرد و مقام معظم رهبری نیز نسبت به توسعه علم و دانش حساسیت ویژه ای دارند و حمایت های بسیاری را نیز از این بخش داشتند از این رو یک جهاد و حرکت علمی و مهارتی باید در ذهن همه ما باشد و در این راستا پیش رویم.
استاندار قزوین یادآور شد: خلاقیت و ابتکار در جامعه ما بسیار است و تبدیل آن به کار عملی و نهایی بستری نیاز دارد که بخشی از فراهم کردن این بستر، وظیفه دولت است.
وی در پاسخ به سخنان یکی از مدال آوران فنی حرفه ای مبنی بر محدودیت تسهیلات بانکی افزود: بانک ها منابع مشخص و محدودی دارند و در مقابل مراجعات به بانک ها بسیار است و آنها نیز توجیه اقتصادی را در بازگشت سرمایه می بینند.
در ادامه مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان قزوین بیان کرد: استان قزوین طی دو سال گذشته جهش خوبی را در المپیادها داشته است به طوری که در سال 90، قزوین رتبه 26 را در میانگین امتیاز تیمی در بین استان ها داشت و این رتبه در سال گذشته در المپیاد ملی و کشوری به رتبه نهم رسید.
سید محمد حسینی عنوان کرد: با برنامه ریزی های صورت گرفته امسال رتبه قزوین به پنجم کشوری در میانگین امتیاز تیمی رسید که قزوین با هشت تیم و 10 شرکت کننده در المپیاد حضور داشت که هفت تیم استان مدال کسب کردند و شرکنندگان نیز از رتبه چهارم تا هفتم را از آن خود کردند.
وی اضافه کرد: امیدواریم در سال های آتی به رتبه های نخست کشوری دست یابیم و این رتبه نیز حاصل تلاش و توان کارشناسان و کارآموزان است.
پایان پیام/
نظر شما