خط بطلان حضرت زینب (س) بر ریشه های تفکر انحرافی بنی امیه

خبرگزاری شبستان: محقق و پژوهشگر مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: حضرت زینب (س) با اتکا بر حق و خدا محوری و صبر، خط بطلانی بر ریشه های نظام و تفکر انحرافی معاویه کشید.

خبرگزاری شبستان-قم: واقعه عاشورا با همه رشادت ها و آزادمردی های امام حسین (ع) و یاران باوفای آن حضرت رخ داد و آن بزرگواران مکتب اسلام را با خون سرخ خود احیا کردند.پس از واقعه عاشورا، نیاز بود پیام واقعی و اصلی این حادثه بزرگ به گوش شیعیان و مردم آن زمان برسد که این امر را امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) با فصاحت و بلاغت سخنان خویش عملی ساختند.


در همین راستا، تکلیف شرعی امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) را واداشت که در مجلس مهیب و خوف انگیز شام بسیاری از حقایقی را که افراد حاضر در آن مجلس از آن بی خبر بودند آشکار نمایند و نادرستی و بی پایگی سخنان یزید را ثابت کنند و آن اباطیل را تکذیب و رد نمایند بنابراین نوادگان رسول خدا فرصت را غنیمت شمردند و با به خطر انداختن جانشان در راه خدا غبار از چهره حق و حقیقت برداشته و چهره باطل را در نهایت صراحت و وضوح به همگان نشان دادند. 


حقیقت نهفته در جهاد و شهادت که امام زین العابدین(ع) وقتی در برابر مردمی که غافل از همه چیز به تماشای اسرای کربلا ایستاده اند قرار می گیرد، انگشت نشانه ی خود را بر مهم ترین و کارآمدترین اثر این نهضت، که جهاد و شهادت در راه خداست، گذاشته و از آن به عنوان مهم ترین سند افتخاری که برای احیای همیشه ی دین خدا نصیب این خانواده گردیده است، یاد می کند و می فرماید:... منم پسر همان کسی که او را در کنار رودخانه ی فرات سر بریدند، اما بدون آن که او خونی ریخته باشد یا حقی به گردن او باشد. منم پسر آن کس که او را به قتل صبر کشتند و پس از آن دیگر نیروی جهاد و مبارزه و مقاومت نداشت و ناتوان افتاده بود بر او ریختند و او را به شهادت رساندند و همین افتخار ما را بس است...


زینب کبری(ع) هنگامی که در برابر ابن زیاد در دارالاماره کوفه قرار می گیرد و ابن زیاد از سر نخوت و غرور خطاب به آن بانوی بزرگوار می گوید: دیدی خدا با خانواده ی شما چه کرد؟ زینب کبری، با توجه به باور این حقیقت که رمز و راز ماندگاری دین در پی جهاد و شهادت برادرش حسین بن علی(ع) است و اگر این جهاد و شهادت اتفاق نمی افتاد، بساط دین از جامعه برچیده می شد، می فرماید: هؤلاء قوم کتب الله علیهم القتل فبرزوا الی مضاجعهم

 

آری چه کسی جز اهل بیت عصمت و طهارت می توانستند پشت پرده ی این حوادث را آن طور که شایسته آن است ببینند و در نتیجه به بیان آثار و نتایجی که در حفظ و نگهداری دین بر آن قیام مترتب است و گذشت زمان نه تنها باعث بی فروغی او نخواهد شد، بلکه بر وسعت و عظمت و تأثیر روزافزون او افزوده خواهد شد بپردازد.


بی جهت نیست که پیام آوران کربلا، در هر فرصتی که به دست می آمد، به بیان جزئیات جریان عاشورا می پرداختند و در میان تمامی فضایلی که سالار شهیدان حسین بن علی(ع) داشتند، انگشت روی مهم ترین فضیلت، که شهادت آن حضرت است، می گذاشتند، زیرا بر این باور بودند که دین در سایه ی این فضیلت حسینی است که پایدار خواهد ماند. بر مبنای چنین باوری است که زینب کبری(ع) خطاب به یزیدبن معاویه می گوید: فکد کیدک، و اسع سعیک و ناصب جهدک، فو الله لا تمحون ذکرنا و لا تمیت وحینا هر حیله و مکری که داری به کار گیر، و تا می توانی تلاش و کوشش خود را افزون کن، به خدا قسم هرگز نخواهی توانست نام ما و سخن ما را، که وحی الهی است، از بین ببری.و با ایراد خطبه های رسای امام سجاد (ع) و حضرت زینب(س) مردم سخت تحت تأثیر قرار گرفتند و انگیزه بیدارى در آنان برانگیخته شد.
 


حجت الاسلام علی امین رستمی محقق و پژوهشگر مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در گقتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم با اشاره به نقش اثر گذار حضرت زینب در ماندگاری عاشورا گفت: حضرت زینب(س) به واسطه حضور در کربلا و مشاهده آن واقعه عظیم، نقش مهم و ماندگاری در حفظ و حراست فلسفه قیام و حقایق آن بر عهده داشت که توانست با شجاعت و تبلیغ صحیح واقعه عظیم عاشورا ماندگاری آن نهضت عاشورا را در جهان تثبیت کرد.


وی افزود: حضرت زینب(س) با تحمل همه مشکلات و مصائب آن دوران توانست پرده از جنایت های یزید و سرسپردگان وی برداشته و چهره خبیث آنان را به مردم کوفه و شام نشان دهد.


حجت الاسلام امین رستمی ادامه داد: شجاعت و درایتی که حضرت زینب(س) از پدر بزرگوار و مادر آسمانی خود فراگرفته بودند همگی در صحنه عاشورا به عرصه نمایش درآمد، مردم جاهل آن روزگار بار دیگر شجاعت امام علی(ع) را تبلور یافته در زینب مشاهده کردند.


محقق و پژوهشگر مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان این که شجاعت و صبر حضرت زینب(س) ماندگاری قیام عاشورا را رقم زد، ادامه داد: آن بانوی نمونه اسلام با وجود همه مشکلات ناشی از قیام توانست اهداف و آرمان های نهضت حسینی را جهانی کند حضرت زینب (س) تنها شخصیتی بود که توانست با صبرو بردباری تکیه گاه و پناهگاه کاروان اسرای کربلا باشد.


خطبه خوانی حضرت زینب(س) حکومت ظالم معاویه را تضعیف و نهضت عظیم عاشورا را جهانی ساخت


وی اظهار داشت: خطبه خوانی حضرت زینب(س) در کوفه و شام سبب تضعیف حکومت ظالم وقت شد، آن بانوی شجاع با هوشمندی و بصیرت اهداف شوم حاکم جبار آن دوران را رسوا و اهداف نهضت عظیم عاشورا را به خوبی به گوش مسلمانان رساند و سبب جهانی شدن آن نهضت شد.


حجت الاسلام امین رستمی عنوان کرد: خدامحوری و صبر حضرت زینب (س )یکی از مسائلی است که عقول انسان های عادی راهی به آن ندارد و نمی توان در باب آن سخن گفت.


محقق و پژوهشگر مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان اینکه به تصویر کشیدن وقایع و حوادث عاشورا کار بسیار سخت و درناکی است گفت: حضرت زینب (س) در بحرانی ترین شرایط روحی و جسمی خود وقتی پرپر شدن دهها نفر از نزدیکان خود را نظاره می کرد در پاسخ به زخم زبان یزد که دیدی خدا با شما چه کرد: گفت من چیزی جز زیبایی ندیدم خود یکی از مهمترین نشان های خدا محوری در حضرت زینب (س) است.
 

شجاعت و خدا محوری حضرت زینب(س) زیبایی های تلخ عاشورا را در تاریخ ماندگار سازد
وی یادآور شد: اسارت و داغ حضرت علی اکبر و علی اصغر(ع)، ریختن خاکستر برسر اهل بیت حضرت زینب(س)، بازار برده فروشان، شهادت فرزندان خود حضرت زینب(س) تمامی این آلام و دردها نیازمند درایت و صبوری کسی است که توانست با شجاعت و خدا محوری زیبایی های تلخ عاشورا را در تاریخ ماندگار سازد.


حجت الاسلام امین رستمی خاطر نشان ساخت: عرفان، توحید و مکتب اهل بیت سه عاملی مهم در وجود حضرت زینب (س) بوده که توانست با اتکای به حق مکتب جبر و انحرافی معاویه را رسوا ساخته و در اوج مصائب و آلام خود با جمله ( ما رأیتُ الا جمیلاً) خط بطلانی بر نظام فکری معاویه بکشید.


محقق و پژوهشگر مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به اهیمت انحراف شناسی وقایع عاشورا ابراز داشت: حضرت زینب (س) به عنوان یک تفکر معنوی توانست مشت یک تفکر انحرافی را باز کند و تیر خلاص و نابودی را به ریشه های تفکر انحرافی معاویه بزند.


وی افزود:حضرت زینب (س) از عصر عاشورا تا فردای آن روز را در کربلا حضور داشت فضایی آکنده از غم و اندوه ، غارت و آتش زدن خیمه ها، و شنیدن صدای عمر بن سعد که چه کسی حاضر است بر بدن حسین(ع) با اسب بتازد خون بر جگر حضرت زینب (س) کردآن حضرت با وجود هزاران نامحرم و حرامی در صحرای کربلا به همراه کاروان اهل بیت(ع) توانست با صبر و شجاعت خویش با امپراطوری انحرافی 20 ساله معاویه مبارزه کند که بیان این همه شجاعت قابل وصف نیست.


حجت الاسلام امین رستمی تصریح کرد: پس از یک و سال و نیم از واقعه عاشورا حضرت زینب (س) با توجه به وصیت امام حسین(ع) در شب عاشورا، نیابت امام سجاد را برای پاسخگویی به سوالت شرعی مردم برعهده گرفت تا مبادا آسیب و خطری امامت و رسالت امام سجاد(ع) را تهدید کند.


محقق و پژوهشگر مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) درپایان با بیان اینکه حضرت زینب(س) به تنهایی یک دانشگاه است که درس‏هایی که این بزرگ‏آموزگار به نوع بشر می‏دهد، در واژه‏های علمی امروز نمی گنجد گفت: حضرت زینب(س) با صبر و استقامت خود به شهامت و شجاعت آبرو داد؛ بر قامت غیرت و مردانگی لباس عزت ‏پوشانید؛ بلا و مصیبت را خجل و شرمنده ساخت و در بند اسارت؛ امید به زندگی و شور و مبارزه، ستیز و نبرد را شرمسار خود کرد.


پایان پیام/‏


 

کد خبر 313923

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha