به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، سید محمد علوی، مدیر کل کتابخانه های استان گلستان، عصر امروز (26 آبان) در نشست خبری مشترک با مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی گفت: قبل از سال 87 سرانه مطالعه را با کتب غیر درسی احصا می کردند و کتب درسی را جزو سرانه مطالعه حساب نمی کردند اما از سال 88 به بعد که شورای فرهنگ عمومی کشور که یک نهاد مستقل است یک سنجشی را انجام داد و با توجه به سایر کشورها 5 آیتم مانند مطالعه کتاب ، مطالعه مطبوعات، مطالعه فضای مجازی و مطالعه قرانی سرانه مطالعه را مشخص کرد.
وی افزود: طبق این آیتم ها سرانه مطالعه هر شهروند گلستانی در سال 88 در حدود 59 دقیقه در روز بوده که در سال 90 به ازای هر شهروند گلستانی این میزان به 81 دقیقه رسیده است.
علوی با بیان اینکه در میزان سرانه مطالعه در کشور رتبه نهم را استان گلستان به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: در زمینه میزان رشد کتابخوانی نسبت به سایر استان های کشور در رتبه اول قرار داریم.
مدیر کل کتابخانه های استان گلستان با اعلام اینکه هنوز سنجشی در مورد مطالعه مفید انجام نشده، خاطرنشان کرد: در رده سنی کودکان داستان و رمان مورد توجه است و بزگسالان نیز متناسب با نیازهایشان کتاب هایی را مطالعه می کنند.
علوی در جواب سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه یک نفر چرا نمی تواند عضویت چند کتابخانه عمومی را داشته باشد، گفت: در دانشگاه ها طرحی است که به یک دانشجو یک برگه سه سندی می دهند و وی می تواند سه کتاب به امانت ببرد و تا پایان تحصیل بازگرداند و اگر این کار را نکند تسویه حساب وی انجام نخواهد شد، در کتابخانه های ما هم همین طور است باید یک تضمینی برای برگشت کتاب باشد چون این کتاب ها جزو اموال محسوب می شوند و تا بحال نیز برخی کتاب ها هنوز برنگشته اند لذا تصمیم گرفتیم که کتابخانه ها عضو کتابی بگیرند.
وی افزود: خانواده ها باید نسبت به کتابخوانی دغدغه مند شوند چرا که گرایش خانواده بسوی یک کتاب خاص باعث می شود تا نسبت به آن توجه بشود و در بسیاری از مسائل خانوادگی و پیشگیری از وقوع جرم و روابط اجتماعی تاثیر بسیاری دارد.
پایان پیام/
نظر شما