به گزارش خبرنگارشبستان از سمنان، آیت الله سید محمد شاهچراغی امروز(26 آبان) همزمان با هفته کتاب در نشستی با مدیرکل و کارکنان کتابخانه های عمومی استان سمنان کتابخانه ها را ذخایر علمی کشور خواند و گفت: علم در کتابخانه ها خوابیده است و یکی از راههای عالم شدن کتابخوانی است، قرآن مجید می فرماید شما نادان به دنیا آمده اید و یکی از راههای بیرون آمدن از جهل و نادانی کتابخوانی است.
شاهچراغی کتاب ها را به دو بخش کتاب های ضاله و مفید تقسیم کرد و اظهار داشت: کتاب های ضاله کتاب هایی هستند سمی که نوشتن و چاپ، خواندن و ذخیره کردن آن حرام است و باید در اختیار کسی قرار بگیرد که مطمئن باشیم از آن سوء استفاده نمی کند.
امام جمعه سمنان گفت: کتابهای مفید فراوان است که باید در اختیار عموم مردم برای مطالعه قرار بگیرد.
وی کتابخانه ها را ذخیره های علمی و فرهنگی کشور دانست و گفت: سعی شود جاذبه هایی برای افراد کتابخوان ایجاد کنید تا گرایش به کتابخانه ها افزایش یابد و در این مورد دادن یارانه کارساز است.
نماینده ولی فقیه در استان سمنان با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم ورود کتاب به سبد خانوار افزود: همه نهادها باید برای ارتقا فرهنگ کتاب خوانی تلاش کنند.
شاهچراغی وقف کتاب های موجود در خانه ها و قرار دادن در کتابخانه ها برای مطالعه عموم از دیگر راه های افزایش کتاب در کتابخانه ها است و باید تدابیری اتخاذ شود تا کتابهایی که در خانه ها ذخیره شده است در کتاب خانه ها در معرض دید عموم قرار گیرد .
نماینده ولی فقیه دراستان سمنان ضمن تاکید بر اینکه مساجد سنگر عبادت و کتابخانهها سنگر علم و دانش هستند، ادامه داد: هر دو سنگر باید توسط مردم به ویژه جوانان و نوجوانان پر شود.
وی با تاکیدبر ضرورت توجه به کتاب گفت: بهترین دوست انسان کتاب است و بهتر از کتاب دوستی را سراغ نداریم، خیلی وقت ها خواندن یک کتاب سرنوشت انسان را تغییر می دهد.
شاهچراغی افزود: خداوند متعال در قرآن کریم سوگندهای زیادی دارد و به مقدسات فراوانی قسم خورده است که یکی از آنها قلم و کتاب است.
شاهچراغی افزود: هفته کتاب بهترین فرصت برای ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در جامعه است.
نماینده ولی فقیه در استان سمنان با بیان اینکه توجه به روستاها و مناطق محروم در ایجاد کتابخانه و توسعه فرهنگ کتابخوانی باید مد نظر مسئولان باشد، افزود: علاوه بر شهرها در روستاها نیز باید فرهنگ مطالعه و کتابخوانی توسعه یابد.
شاهچراغی مشارکت و همکاری دستگاه های فرهنگی برای توسعه فرهنگ کتابخوانی به ویژه در بین جوانان و نوجوانان شد و افزود: نحوه برخورد کتابداران با مراجعان از دیگر موارد مهم در ترویج و ارتقای فرهنگ مطالعه در استان و کشور است.
وی گفت: مسوولان و دست اندرکاران امور فرهنگی باید در کنار کتابهای دینی و قرآنی ،کتابهای علمی و فرهنگی را درفضای مساجد بگنجانند تا مردم به مطالعه بیشتر روی بیاورند.
در ادامه مدیر کل کتابخانه های استان سمنان با بیان اینکه این استان از نظر نسبت تعداد کتاب در کشور در رتبه دوم قرار دارد، خاطرنشان کرد: در نسبت تعداد اعضای کتابخانه ها به کل جمعیت، استان سمنان رتبه سوم کشور را دارا است.
امیرعلی عموزاده با اشاره به اینکه استان سمنان در دارا بودن تعداد کتابخانه در کشور جایگاه چهارم را دارد گفت: در این زمینه باید ورود خیرین به امر کتابخانه سازی بیشتر ترویج شود. مدیرکل کتابخانه های عمومی استان سمنان نیز برای ترویج فرهنگ کتابخوانی در هفته کتاب گفت: در این هفته عضویت افراد تا 13 سال را در کتابخانه ها رایگان و بزرگسالان با تخفیف 50 درصدی می توانند برای عضویت در کتابخانه ها پذیرفته شوند.
عموزاده تعداد کتابخانه های استان را 56 کتابخانه عنوان کرد و اظهار داشت: هفته آینده 12 کتابخانه در این استان افتتاح می شود و مجموع کتاب های کتابخانه های استان به 900 هزار جلد بالغ می شود.
وی افزود: گردهمایی اعضای برجسته کتابخانه های عمومی استان سمنان با موضوع هم اندیشی در راستای ارتقاء امور کتابخانه ها و ترویج فرهنگ کتابخوانی برگزار می شود تا مراجعه کنندگان به کتابخانه ها نیز بتوانند در هفته کتاب سهمی در برنامه های این هفته داشته باشند.
عموزاده اضافه کرد: کتابخانه ها یکی از ابزارهای دسترسی افراد جامعه به منابع دانش و فعالیت های فکری بشر هستند.
بیست و پنجم آبان تا دوم آذر به عنوان هفته کتاب نامگذاری شده است.
پایان پیام/
نظر شما