به گزارش خبرگزاری شبستان، آثار نقاشی لیلا جلایر و فرزندش یلدا جعفری هم اکنون در گالری شیرین برپاست.
لیلا جلایر تحصیل کرده دانشگاه هنرهای زیبای رم (ایتالیا ) است و تا کنون نمایشگاه های زیادی را در خارج از ایران بخصوص آمریکا و دبی برگزار کرده است و این اولین نمایشگاه او در ایران به حساب می آید.
آثار لیلا جلایر شامل 11 اثرآبرنگ از بناهای تاریخی ایران چون ارگ بم، طاق بستان ، کوهی در بندر انزلی و مناظر زیبایی از دره، کوه ،طلوع و غروب می شوند. جلایر برای خلق این نقاشی ها به شیوه دلخواه خود از مناظر و ابنیه های تاریخی عکاسی کرده و به سبک خود دیده هایش را به تصویر اضافه کرده و به روی تابلو منتقل کرده است. رنگ آمیزی این آثار بیشتر از رنگ های سنگ ها و به شکلی رنگ های موجود در طبیعت است. جلایر در مورد فعالیت هایش در این زمینه می گوید: همیشه کارهای مختلفی با رنگ روغن، آب رنگ و سیاه قلم انجام داده ام اما مدتی است که در کنار استاد خرمی نژاد کار آبرنگ می کنم. من بیشتر دوست دارم روی موضوعاتی در مورد ایران کار کنم و به هر آنچه که به ایران مربوط می شود علاقمندم. دخترم هم با اینکه در ایران زندگی نمی کند اما نقاشی هایش متاثر از فضا و اسطوره های ایرانی است و در نمایشگاه قبلی اش هم کارهای تعزیه ای انجام داده است.
یلدا جعفری لیسانس گرافیک رایانه از نیویورک و فوق لیسانس تجارت بین المللی از دبی دانشگاه استرالیایی دارد. او تا کنون نمایشگاه های متعددی در نیویورک، کالیفرنیا، دبی و... برگزار کرده است این دومین نمایشگاه وی بعد از نمایشگاه تصویر سازی اش در سال 2003 در ایران محسوب می شود.او فعالیت های زیادی در زمینه تصویر سازی کتاب کودک ، طراحی کارت برای یونیسف و تصویر سازی هایی برای والدیسنی انجام داده است. جعفری بعد از برگزاری هر نمایشگاه درصدی از فروش آثارش را به کودکان نیازمند اختصاص می دهد و هر ساله چند اثر از کارهایش را در حراجی در دوبی می گذارد که درصدی از فروش آن برای کمک به کودکانی سر تا سر دنیا تعلق می گیرد.
او در این نمایشگاه 9 اثر اکریلیک و میکس مدیا با ابعاد 138×168 ارائه داده است و با الهام گرفتن از اسطوره های قدیمی ایرانی و داستانهایی از شاهنامه و با برداشت از المان های قدیمی و سنتی آنها را به شکلی جدید به روی بوم آورده است. او در مورد آثار ارائه شده در این نمایشگاه می گوید: من سمبل های قدیمی چون مرغ عشق، فرشته، ماهی و کبوتر که هر کدام در داستا نهای قدیمی مفهوم خود را در بر داشته استفاده می کنم و آن را با حالتی جدید می آمیزم که هم حالت قدیمی خود را حفظ کند و هم حالت امروزی به خود گیرد. دوست ندارم در آثارم خشونت را به تصویر بکشم تا جایی که می بینید اسب های جنگی در اسطوره های قدیمی را به شکلی متفاوت آورده ام که چهره خشونت را ازآن گرفته ام یا از سمبل فرشته که آن را بسیار دوست دارم استفاده کردم چون هم حس آرامش و هم مراقب بودن را به من می دهد و مرغ عشق که در آثارم اشاره به روشنایی،عشق و محبت دارد نقاشی هایم همگی اکسپر سیو هستند و حرف و مفهوم خود را می رسانند و به هرکس حس خاصی می دهد.
او در مورد شعر ها و متن های درهم و ناخوانایی که گاه بر روی سوژه اصلی اثرش یا در حاشیه ای از آن استفاده شده می گوید: من بر اساس احساس بر آمده از وجودم شعرهایی که خود سروده ام را به شکل خط هایی در هم و نا خوانا به اثر اضافه کرده ام به شکلی که بیننده را درگیر آن کنم تا شاید با دقت زیاد به آن بتواند یک کلمه از آن را متوجه شود. من با به کار بردن رنگ های طلایی، مسی و برنز، قصد داشتم اثر قدیمی بنظر آید و بعد با میکس کردن آنها با رنگ های سر زنده تری چون سبز ، قرمز ، صورتی سعی در شاد جلوه دادن و ایجاد یک حس خوب در مخاطب داشته ام. تمام لایه های رنگی را بر اساس حسی که آن موقع در فکر، ذهن و دلم وجود داشته آورده ام . در آثار او همه چیز رنگی است و حتی یک فضای کوچک خالی بدون رنگ هم دیده نمی شود. او در این باره می گوید: این نگاه مرا به اطراف و زندگی نشان می دهد من در زندگی واقعی هم فضای خالی ندارم و دوست دارم مادام در کار باشم.
این اولین نمایشگاه او در کنار مادر ش محسوب می شود. وی در این باره می گوید: دوست داشتیم دو سبک کاملا متفاوت را یکجا بیاوریم که بیننده هم حس کارهای من را بگیرد و هم همزمان با آثار مادرم ارتباط برقرار کند که این باعث جذابیت بیشتر نمایشگاه می شود.
گفتنی است این نمایشگاه تا هفتم اردیبهشت در گالری شیرین دایر خواهد بود و علاقمندان می توانند همه روزه از ساعت 11 صبح تا 8 بعد از ظهر از این آثار در خیابان فرمانیه، بلوار اندرزگو،کوچه سلیمی شمالی،پلاک 125 باغ انجمن خوشنویسان، گالری شیرین دیدن نمایند.
پایان پیام/
نظر شما