حیات علمی حجت الاسلام احمدی به روایت کتاب ماه فلسفه

خبرگزاری شبستان: هفتاد و چهارمین شماره کتاب ماه فلسفه با مطالبی همچون نگاهی دوباره به بزرگترین و بی‌بدیل ترین دایرة المعارف فلسفه اسلامی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان "کتاب ماه فلسفه" موسسه خانه کتاب در شماره 74 خود به هشت مبحث فلسفی پرداخته است که مهمترین آن‌ها به معرفی حیات علمی و فعالیت‌های استاد احمد احمدی و نگاهی تحلیلی به دایرة المعارف فلسفی شفای بوعلی سینا و معرفی تحلیلی کتاب "سوبژ کتیویته" اختصاص دارد.

 شماره 74 "ماهنامه تخصصی اطلاع‌رسانی و نقد و بررسی کتاب ماه فلسفه" در آبان ماه منتشر شد. این ماهنامه که ششمین سال انتشار خود را تجربه می‌کند با سردبیری علی اوجبی در هشت بخش با عنوان‌های "پرونده"، "معرفی تحلیلی"،"نقد و بررسی"، "نقد نقد"، "در آستانه نشر"، "جستار"، "فیلسوف ماه" و "گزارش ماه" تدوین و منتشر شده است.

صفحه‌های آغازین این شماره "کتاب ماه فلسفه" در بخش پرونده به معرفی کوتاه حیات علمی و فعالیت‌های "استاد احمد احمدی" اختصاص پیدا کرده است. وی در سال 1312 در یکی از روستاهای ملایر به دنیا آمد و درحوزه علمیه بروجرد و قم تحصیل کرد. وی دروس تفسیر و فلسفه اسلامی را در محضر علامه طباطبایی(ره)، درس فقه و اصول را در محضر آیات عظام بروجردی، سلطانی، مشکینی، محقق داماد، نجفی مرعشی و امام خمینی(ره) فرا گرفت و همزمان دکترای فلسفه غرب را از دانشگاه تهران دریافت کرد. از این استاد تاکنون52 عنوان کتاب منتشر شده است.

در پرونده‌ای که به احمد احمدی اختصاص دارد،مطالبی با عنوان‌های "آموزش فلسفه در گفت‌وگو با دکتر احمد احمدی"، "پادزهری در دفع نظریه انکار نزول وحی"، "نگاهی به تعلیقات و ترجمه تاملات در فلسفه اولی"، "گذری بر نقد تفکر فلسفی غرب و لایه‌ای از بن‌لایه‌های شناخت" نگاشته شده است.
معرفی تحلیلی این ماهنامه با عنوان "نگاهی دوباره به بزرگترین و بی‌بدیل ترین دایرة المعارف فلسفه اسلامی" دایرة المعارف فلسفی شفای بوعلی سینا را از نگاه "علی اوجبی" مورد بررسی قرار می‌دهد.
مقاله "سوبژ کتیویته" معرفی تحلیلی کتاب "سوبژ کتیویته" اثر دونالد ایوجین هال است که درصدد پرسش چیستی گذار اندیشه غرب درباره مفهوم "خود" برآمده و حیدر معافی نگارش این مقاله را بر عهده داشته است.
در بخش "نقد نقد" کتاب ماه فلسفه نیز مطلبی با عنوان "هدف درست، شیوه غلط: ملاحظاتی درباره نوشته آقای ثبوت" توسط سیدحسن اسلامی نوشته شده است. وی در این نقد مقاله اکبر ثبوت با عنوان "کاستی در شیوه‌های منتقدان صدرا" را که در کتاب ماه فلسفه شماره 71 مرداد ماه سال 1392 درج شد و طی 19 صفحه به دفاع از صدرا و نقد مخالفان و منتقدانش پرداخت را نقد می‌کند.

بخش"در آستانه نشر" این ماهنامه نیز به "عون اخوان الصفاء علی فهم کتاب شفاء" و "تحلیلی در باب معرفت"، نگارش ت. سورا با ترجمه همایون همتی اختصاص دارد. در بخش "جستار" هم "مطالعه تطبیقی تاثیر تجربه‌گرایی و ریاضیات در تحول روش‌شناختی فلسفه کلاسیک در غرب و تمدن اسلامی به قلم آزاده سادات سجادی آمده است.

بخش "فیلسوف ماه" این ماهنامه به معرفی "گئورگ زیمل" از زمره صاحب‌نظران کلاسیک جامعه‌شناسی می‌پردازد که با بررسی رابطه متقابل میان فرد و جامعه، جامعه‌شناسی اشکال را بنیانگذاری کرد. در این نوشتار مازیار جفرودی ضمن مرور شرح حال وی به معرفی آرا و اندیشه‌ها و آثار وی پرداخته است.

بنابر گزارش روابط عمومی موسسه خانه کتاب،"گزارش ماه" این شماره نیز با عنوان "بازکاوی وضعیت فلسفه در ایران، روز جهانی فلسفه" به گزارش تفصیلی از روزهای 23 و 24 آبان ماه سال 1391 مصادف با روز جهانی فلسفه اختصاص یافته است که در رابطه با این موضوع موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه در سال 1391 سلسله نشست‌هایی را با محوریت وضعیت فلسفه در ایران برگزار کرد.

کتاب ماه فلسفه ماهنامه تخصصی در حوزه اطلاع‌رسانی، بررسی و نقد آثار فلسفی است که با هدف رونق بازار نقد، بالا بردن سطح کیفی کتاب‌های فلسفی، پیشبرد فرهنگ کتابخوانی و ایجاد پیوند خلاق میان ناشران، پدیدآورندگان و خوانندگان حوزه فلسفه منتشر می‌شود و با تحلیل وضعیت نشر آثار فلسفی، دست اندرکاران این حوزه را یاری می‌کند.

شایان ذکر است، شماره 74 "کتاب ماه فلسفه" در 103 صفحه و بهای 2 هزار تومان از سوی موسسه خانه کتاب منتشر شد.
پایان پیام/
 

کد خبر 313336

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha