به گزارش خبرنگار شبستان از سمنان، سیدامیر رضوی (25آبان) درجمع خبرنگاران گفت: شاهرود با کشت 40 هکتار زعفران، بیشترین سطح زیر کشت این محصول را در اختیار دارد.
وی با اشاره به اینکه این شهرستان با داشتن اقلیم آب و هوایی مناسب به عنوان یکی از قطب های کشاورزی شناخته شده است، از برداشت 120 کیلو زعفران خشک در 40 هکتار از اراضی این شهرستان خبر داد و افزود: هم اکنون 68 هکتار از زمین های استان سمنان زیر کشت زعفران قرار دارد.
رضوی با اشاره به اینکه هم اکنون فصل برداشت زعفران در شهرستان شاهرود آغاز شده است، گفت: این محصول از خراسان و قائنات به شاهرود آورده است.
مدیر امور زاراعت سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان تاکید کرد: قرار داشتن استان سمنان در حاشیه کویر و اینکه این محصول نیاز کمی به آب دارد بسیاری از کشاورزان را به سمت کشت زعفران سوق داده است که البته این زعفران از کیفیت بسیار بالایی نیز برخوردار است.
وی با تاکید بر اینکه نباید اجازه داد گل زعفران به صورت فله ای فروخته شود، افزود: باید امکانات لازم برای ایجاد صنایع مورد نیاز در این زمینه از جمله خشک کردن گل زعفران ایجاد شود و سود محصول به دست کشاورزان برسد و نصیب دلالان نشود.
رضوی گفت:اجرای طرح های آموزشی به کشاورزان در زمینه کشت زعفران یکی از مهمترین وظایف ادار ه ترویج و آموزش جهاد کشاورزی است و کشاورزانی هم که از نظر مالی دچار مشکل هستند برای گرفتن وام به بانک کشاورزی معرفی می شوند.
وی تصریح کرد: خوشبختانه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته در تولید این محصول در شاهرود افزایش قابل ملاحظه ای داشتیم که دلیل اصلی آن تغییرات آب و هوایی مناسب است.
وی با بیان اینکه از هر هکتار به طور متوسط سه کیلوگرم زعفران خشک برداشت می شود، پیش بینی کرد: محصول زعفران امسال استان سمنان به 120 کیلوگرم برسد.
رضوی بذر زعفران از خراسان رضوی، تربت حیدریه و قائن به استان سمنان آمده و در مناطق کم آب حاشیه کویر کشت شده است.
به گفته مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان زعفران کشت شده در استان سمنان از نوع ˈ قائنی ˈ است.
وی در پایان اظهار داشت: زعفران نه تنها عوارض رنگدهندههای مصنوعی همچون حساسیتزایی را ندارد، بلکه حاوی ویتامینهای B6، B2، B1، ویتامین C و دیگر مواد مغذی موردنیاز بدن است و اگر بالاخره میخواهید همیشه شاد و خندان باشید؛ زعفران بخورید.
پایان پیام/
نظر شما