حجت الاسلام عباس نظری در گفتگو با خبرنگار شبستان بیان کرد: امام سجاد (ع) چهارمین امام و ششمین معصوم است و در سال 38 هجری قمری متولد شدند و در سال 95 هجری قمری نیز به شهادت رسیدند و این امام در واقعه عاشورا حدود 22 تا 23 سال سن داشتند.
وی ادامه داد: امام سجاد (ع) یادگار، پیام رسان و ادامه دهنده راه کربلا و قیام امام حسین (ع) بود و ایشان چندین شیوه را در راستای احیا و زنده نگاه داشتن نهضت عاشورا داشتند به طوری که در این راستا تشکیلات مخفی را علیه حکومت بنی امیه راه انداختند.
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان قزوین اضافه کرد: دومین کار امام سجاد (ع) در راستای استمرار نهضت عاشورا، انجام کار گسترده فرهنگی بود که در پوششی آرام و مخفی صورت می گرفت و همچنین تبیین واقعیت های عاشورا برای مردم، افشای چهره بنی امیه، معرفی مکتب اهل بیت به ویژه در کوفه و شام و برخورد با سران بنی امیه از دیگر کارهایی بود که امام سجاد انجام دادند.
وی عنوان کرد: امام سجاد (ع) پیوسته سوگوار و عزادار واقعه عاشورا بودند به طوری که این امام بزرگوار هر زمانی که آب برای نوشیدن می آورند، به یاد لب های تشنه امام حسین (ع) و یاران باوفای ایشان می گریستند و در واقع گریه های امام سجاد (ع) فریاد مداوم علیه ستمگران و ابلاغ پیام خون امام حسین (ع) و اصحاب ایشان بود.
حجت الاسلام نظری توضیح داد: امام سجاد (ع) نقش مهمی در قیام های مختلف علیه حکومت داشتند که از جمله این قیام ها توابین، مختار ثقفی و غیره بوده است و مبارزه با عالمان درباری آن زمان از دیگر شیوه های امام سجاد (ع) بود.
وی با اشاره به ویژگی های شخصیتی امام سجاد (ع) اظهار کرد: امام سجاد (ع) ویژگی های برجسته ای داشتند به طوری که یکی از ویژگی های این امام، سجده طولانی و بسیار بود و ایشان در برابر هر نعمت خداوند متعال، سجده شکر به جای می آوردند.
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان قزوین خاطر نشان کرد: صحیفه سجادیه که زبور آل محمد (ص) لقب گرفته، متعلق به این امام است که معارف دین اسلام و اهل بیت را این امام در قالب دعا بیان کردند.
وی یادآور شد: ویژگی دیگر امام سجاد (ع)، زین العابدین است، یعنی کسی که زینت بخش عبادت کنندگان است و امام بسیار اهل شب زنده داری و عبادت خداوند متعال بودند و ایشان از نظر اخلاقی و رفتاری نیز اسوه و الگو بودند.
پایان پیام/
نظر شما