نماز ظهر عاشوراء در اردبیل اقامه شد

خبرگزاری شبستان: نماز ظهر عاشوراء همزمان با سراسر نقاط میهن اسلامی بعد از اذان ظهر این روز در محل میدان سرچشمه اردبیل به جماعت اقامه شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان دراستان اردبیل، نمازظهرعاشوراء حسینی (ع) به یاد آخرین نماز امام حسین (ع) در صحرای دشت کربلاء ظهر امروز (23آبان) بعد از به صدا درآمدن بانگ ملکوتی اذان با حضور حسینیان غیور اردبیلی به امامت نماینده ولی فقیه دراستان وامام جمعه اردبیل اقامه شد.


درآئین باشکوه برپایی این فریضه واجب دین اسلام میلیون ها عاشق و دلداده حسین بن علی (ع)  همچنین میهمانانی ازسراسر نقاط کشور وکشورهای همسایه استان (جمهوری آذربایجان و ترکیه )که برای تماشای تعزیه و عزاداری حسینی به این شهر سفر کرده بودند،حضور داشتند.


حجت الاسلام والمسلمین سید حسن عاملی نماینده ولی فقیه در استان اردبیل هم پس از اقامه ی نماز ظهر وعصرعاشوراء به جماعت وادای این فریضه واجب الهی درسخنانی گفت: نماز اصل و ستون دین و جهاد و پیکار براى حفاظت از دین است چنانکه مولا على(علیه السلام) فرمود: «جنگ ما براى نماز است»و پیکار و مجاهدت عاشورا  هم براى نماز بود.


وی افزود: در آن لحظات غیر قابل تصوّر ظهرعاشورا، امام حسین (ع) و یارانش اصل دین و اساس دین را فراموش نکردند و همان جا در میدان جنگ نماز خواندند،نمازی که در اصطلاح فقه اسلامی «نماز خوف» نامیده می‌شود.


اقامه ی نماز ظهر عاشوراء ؛انجام وظیفه دینی وشرعی


حجت الاسلام عاملی با بیان اینکه نماز خواندن سیدالشهدا(ع) در ظهرعاشورا از چند جهت قابل توجه و بررسی است، خاطرنشان کرد:انجام وظیفه دینی وشرعی اولین هدف امام حسین(ع) بود که ازابتدای حرکت و قیام خویش؛ دین اسلام ،احیای احکام الهی و سنت پیامبر(ص) را اساس حرکت و قیام خود معرفی می‌کنند و در تمام حوادث و برخوردها، از دایره ی شرع و احکام الهی خارج نمی‌شوند.


وی ادامه داد: بنابراین نماز از واجباتی است که در صورت‌های مختلف حکم دارد و حکم شرعی آن در اوضاع جنگی،‌ نماز خوف است که امام حسین(ع) در روز عاشورا مطابق دستور شرع، نماز خوف خواندند و به تکلیف شرعی خود عمل کردند.
 

اقامه ی نماز ظهر عاشوراء؛ نشان دادن اهمیت نماز و احکام شرع
 

این عالم دینی در اردبیل نشان دادن اهمیت نماز و احکام شرع را دومین هدف اقامه نماز امام حسین (ع) در ظهر عاشورابرشمرد وعنوان کرد:از اهداف مهم امامان در تمام لحظات زندگی، توجه دادن عملی به اهمیت و سازندگی احکام شرعی به خصوص عبادات می‌باشد و هیچ مهمی آنان را از این وظیفه و هدف باز نمی‌داشت.
 

وی تصریح کرد: امام حسین(ع) به عنوان تربیت شده ی ‌مکتب پیامبر(ص) و امیرمؤمنان(ع)، عاشق عبادت و نجوا با خدای یگانه بودند و با رفتاروعمل خودشان، اهمیت نماز را فریاد می‌کردند و عشق ایشان به عبادت، در همه ‌لحظات زندگی‌شان تجلی داشت و باعمل خویش دعوت کننده به احکام دین بودند.
 

اقامه ی نماز ظهر عاشوراء؛ باطل سازی تبلیغات دروغین دشمن

این مقام مسئول در استان اردبیل اضافه کرد: باطل سازی تبلیغات دروغین دشمن سومین هدف امام حسین (ع) از برپائی نماز ظهر عاشورابود؛ برخورد دشمنان با نماز خواندن آن حضرت،‌چهره ضد دینی و ناجوانمردی دشمن را نمایان ساخت و ابزار مهم تبلیغی برای آشکار نمودن ماهیت دشمنان بود که نه تنها معیارهای دین را نادیده گرفتند؛ حتی،از اصول انسانی هم سرپیچی کردند.

 

نماینده ولی فقیه در استان اردبیل در پایان سخنان خود، یادآورشد: امام حسین(ع) در روزعاشورا در میدان نبرد علیه باطل به برپایی نماز همت گمارد تا در تاریخ ثبت شود که پایبندی حضرت به دین به حدی بود که در هنگامه‌ای همچون میدان نبرد هم نماز را فراموش نکرد و به تأخیر نینداخت، تا دشمنان نتوانند ایشان و اهل بیتشان را(نعوذ بالله) به بی دینی ، لا ابالی‌گری و یا خارج شدن از جمع مسلمانان متهم سازند.


گفتنی است: امام حسین (ع) در آن بحبوحه و سختی جنگ درظهرعاشورا نماز خواندند و شهدا ،خاک کربلا،دوست، دشمن و همه عالمیان بر این امرگواهى مى دهند؛آری،این چنین است که در زیارت نامه آن امام همام مى خوانیم: «واشهد انّک قد اقمت الصلاة وآتیت الزکاة وأمرت بالمعروف ونهیت عن المنکر واطعت اللّه ورسوله حتّى اتیک الیقین».


پایان پیام/

 

کد خبر 312889

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha