مبارزه با کتاب سازی در سال جهاد اقتصادی اولویت دارد

محمد جواد محبت، ضمن آنکه از وزارت ارشاد خواست با پدیده کتاب سازی مبارزه شود، گفت: امسال که سال جهاد اقتصادی نام گرفت، فرصت مغتنمی است تا تعلل در این امر را کنار بگذاریم و با جدیت علیه این پدیده وارد عمل شویم.


محمدجواد محبت، شاعر پیشکسوت انقلاب درباره نقش شعر و نویسندگان در سال جهاد اقتصادی به خبرنگار شبستان گفت: بعضی پیشنهادات است که به همه جوانب و موارد در اجتماع و در عرصه هنر قابل انطباق نیست، شاعران اگر در سال جهاد اقتصادی بخواهند کاری کنند به نظر یک انسان باهوش پاسخ صریح، قاطع و روشنی که کاربرد داشته باشد، نمی توانند پیدا کنند.

 

 

 

این شاعر با اشاره به صرفه‌جویی در امر کاغذ و اشاره به سخنان امام علی (ع) در این‌باره گفت: شاعران باید در امر کاغذ صرفه‌جویی کنند. در یک روزگاری امام علی (ع) به عاملین حکومت پیغام دادند که" نامه‌ها را با خط ریز و کلمات را کنار هم بنویسند" تا در کاغذ صرفه‌جویی شود. اما در روزگار ما پرت (اضافات چاپخانه‌ای) زیاد است، در صحفه‌بندی کتاب در کاغذ چاپ می‌بینید مقدار زیادی پرتی وجود دارد که اگر دقت شود هم در صفحه‌بندی در چاپخانه‌ها و هم اگر ماشین‌های چاپ به روز شود، درصد کمتری کاغذ خراب می‌شود و این می‌شود صرفه‌جویی در امر چاپ.

 

 

 

وی افزود: کتاب‌هایی به صورت فانتزی از سوی نویسندگان در ابعاد و شکل و قطع به صورت ابتکاری منتشر می‌شود که در صفحات این کتاب‌ها می‌بینید دو سطر بیشتر نوشته نشده و گاهی نیز طرح نقاشی دارند که بیشتر در کتاب‌های کودک و بعضی از کتاب‌های شعر شاعران معاصر این طرح های ابتکاری دیده می شود، به نظرنویسنده این کار ابتکار است و ناشران هم برای پیدا کردن دامنه فروش کتاب‌هایی را به طراح می‌دهند که طرح چشم‌گیر بزنند که می‌بینید همه جملات کتاب را جمع کنی نصف صفحه نمی‌شود منتهی اینها را در صفحات متعدد پخش می‌کنند، در هر صفحه چند سطر در نتیجه کار کتاب‌سازی می‌کنند و به نوعی پول‌سازی که این اسراف است.

 

 

 

محمدجواد محبت یکی از کارهای مهم در سال جهاد اقتصادی را مشخص کردن حق‌تألیف خواند و یادآور شد: در سال جهاد اقتصادی باید کارهای نویسندگان و اهل هنر را کارشناسان ارزشیابی و قیمت‌گذاری کنند تا ناشران هر قیمتی را که خواستند نتوانند پشت جلد کتاب بزنند، این صحیح نیست، زیرا اگر قیمت‌گذاری زیر نظر کارشناسان باشد میزان فروش کتاب بالا می‌رود و تعداد بیشتری از مردم توان خرید پیدا می‌کنند.

 

 

 

وی افزود: همان‌طور که می‌دانید کتاب‌خوان‌ها دانشجویان و اهل قلم هستند، تاجرها و بازاری‌ها ممکن است کتاب بخرند و کتاب داشته باشند منتها کتابخانه آنها زینتی است، اما کسانی که کتاب می‌خوانند برای خرید کتاب دچار مضیقه مالی هستند.

 

 

 

وی پرکاری را نیز از جنبه‌های مهم سال جهاد اقتصادی خواند و خاطرنشان کرد: یکی از جنبه‌های مثبت و خوب سال جهاد اقتصادی تلاش و پرکاری است، یعنی کوشش کردن برای درآمد بیشتر که درآمد بیشتر هم برای اینکه حلال شود باید زکاتش پرداخت شود که این زکات صرف امور خیر در جامعه شود.

 

 

 

پایان پیام/
 

کد خبر 31276

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha