آیت الله جوادی آملی بر ضرورت کنترل واردات ترجمه ها تاکید کرد

آیت الله جوادی آملی با تاکید بر ضرورت کنترل واردات ترجمهها گفت: مشکل فعلی اقتصاد این است که حجم واردات بیشتر از صادرات است و این مشکلات در مباحث فرهنگی هم وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، این مرجع تقلید عصر روز گذشته(14آذر) در دیدار رئیس و اعضای هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب اظهار داشت: قبل از انقلاب اسلامی تصور میشد که جهان به سه ضلع تقسیم شده که ضلع اول آن موحدان اعم از مسیحیها، زرتشتیها و ...، ضلع دوم کمونیستها و ملحدان و ضلع سوم هندوها و بوداییها هستند و هیچ کدام از این اضلاع سه گانه در آن روز آن قدر قدرتمند نبود که بتواند ضلع دیگر را پایمال کند. 

 

وی افزود: در آن زمان این نگرانی وجود داشت که با پیشرفت علم، مسئله خرافات و بت پرستی و بودایی برچیده شوند و این قشر عظیم مردم در سرزمین هند به سمت کمونیستها بروند و ما چارهای نداشتیم جز اینکه دین را توسعه دهیم اما به هیچ وجه فکر نمیکردیم که نه بشر دین را رها میکند و نه دین بشر را.
 

استاد برجسته حوزه با اشاره به فروپاشی شوروی سابق اظهار داشت: اتحاد جماهیر شوروی بخش وسیعی از آسیا تا اروپا را تشکیل میداد اما طولی نکشید که این کشور بدون هیچ دلیلی مثل برف آب شد و این مسئله هم نگرانی ما را برطرف کرد و هم ما را بیدار کرد که دین غیر از آئین است و نه بشر دین را رها میکند و نه دین بشر را.
 

این مرجع تقلید با تاکید بر اینکه بشر باید به چیزی معتقد باشد، تصریح کرد: ما باید بشر را رهبری کنیم که چه کسی را بپرستد و به چه چیزهایی معتقد باشد و اگر این کار را نکنیم آنها به جهل و نحس و... مبتلا میشوند.
 

آیتالله جوادی آملی تاکید کرد: عالمان دین که وارثان انبیاء هستند، باید زمین شناس و زمان شناس باشند و این زمینه توحیدی که خدا آفرید را شکوفا کنند و به آنها نشان دهند که دین سعادتآور است نه نحس و شانس.
 

مفسر بزرگ قرآن کریم، اعتقاد به شانس را نوعی خرافه دانست و اظهار داشت: اگر کسی که به شانس معتقد باشد، معنایش این است که دین را به آئین و علم را به خرافه تبدیل کرده است.
 

این مرجع تقلید به بیان فلسفه حضور انبیای الهی در بین مردم پرداخت و اظهار داشت: انبیای الهی نیامدند که به مردم بگویند دین داشته باشند، بلکه گفتند دینی که خدا داد دین وحی است و دستورات آن را انجام دهند.
 

وی دین الهی را تنها دین موجود در عالم دانست و خاطرنشان کرد: اگر در دسته بندیها شنیدیم یا دیدیم که ادیان الهی یا غیر الهی است، این یا دین نیست و یا غیر ابراهیمی است. اگر دین در عالم هست که البته هست، آن هم فقط دین خداست.
 

آیتالله جوادی آملی خاطرنشان کرد: چیزی که از طرف خدا باشد – چه در یک صفحه و چه از آغاز تا انجام – صدر و ساقهاش مشخص است و نمی شود چیزی از سوی خداوند باشد اما آغاز و انجامش مشخص نباشد. اگر چیزی غیر خدا بود در اثر خطا و خطیئه دچار اختلاف میشود اما هیچ اختلافی در کلمات انبیای الهی دیده نمیشود.
 

وی اختلافات موجود را در اثر تبدیل دین به آئین از سوی برخیها عنوان کرد و گفت: اول و آخر قرآن کریم با اول و آخر زبور و تورات و سایر کتابهای دینی با هم هماهنگ است، برای اینکه اینها عندالله هستند.
 

استاد برجسته حوزه علمیه افزود: انبیا و مرسلین تکامل کننده همدیگر هستند و اگر دینی پیدا شد که با اسلام خاص ناهماهنگ بود معلوم میشود که این دین تحریف است.
 

آیتالله جوادی آملی با اشاره به نقلی از ابن خلدون درباره فاصله گرفتن عدهای از خدا و مسیح، اظهار داشت: ابن خلدون و دیگران نقل کردند که عدهای در اثر فاصلهای که از خدا و مسیح گرفتند، کعبه که قبله بود را بتکده کردند و بنیانگذار توحید حضرت ابراهیم(ع) و حضرت اسماعیل(ع) را بت کردند و مجسمه آنها را در درون کعبه گذاشتند و وجود مبارک پیامبر وقتی وارد کعبه شدند مجسمه این دو بزرگوار را دیدند که آنها را شرک و قمارباز کرده بودند.
 

وی تصریح کرد: اگر حوزههای علمیه و علما نباشند، کسی که کعبه را ساخت و بنیانگذار توحید بود، بت میشود.
 

آیت الله جوادی آملی نیاز به نبوت عام را یک امر ضروری دانست و تاکید کرد: اگر خداوند دین را فرستاد برابر سوره نساء میفرماید که ما انبیاء را فرستادیم تا در قیامت مبادا کسی بعد از مرگ به ما اعتراض کند.
 

این مرجع تقلید اظهار داشت: اینکه قرآن میفرماید که هیچ ملتی نیست مگر آنکه رهبر آسمانی دارد، معلوم میشود که چه این طرف آب، چه آن طرف آب و چه در خاورمیانه دور و نزدیک باشید، بشر بدون انبیاء و وحی الهی نیست.
 

وی ارث بری علما از انبیاء الهی را نویدبخش دانست و تاکید کرد: اگر عالمی وارث پیامبری از پیامبران الهی باشد باید خلق و خوی آن پیامبر را در بخش عملی و رشد علمی را در بخش دیگر رعایت کند.
 

این مرجع تقلید اولین شرط ارث بری مادی را فوت مورث عنوان کرد و ابراز داشت: در ارث بری از انبیاء تا وارث نمیرد چیزی به او نمیدهند و اگر کسی بخواهد وارث انبیاء شود باید «موتوا قبل ان تموتوا» شود تا چیزی از مورث به او بدهند.
 

استاد برجسته حوزه علمیه در ادامه سخنان خود، مایه عظیم دینی را لازمه جلوگیری از شک در وجود انسان دانست و گفت: در مسائل اعتقادی یا انسان باید آنقدر غنی و قوی باشد که این اندیشه را در درون خود راه ندهد و یا مجتهد باشد.
 

آیتالله جوادی آملی تاکید کرد: قرآن عملی را صالح میداند که مطابق با حجت اصل باشد و نمیشود که بگوئیم طبق بیان خداوند هر کسی که انسان خوبی باشد و عمل خوبی انجام دهد صالح است، بلکه این اعمال باید مطابق با حجت اصل باشد.
 

این مرجع تقلید با تاکید بر ضرورت کنترل واردات ترجمهها اظهار داشت: مشکل فعلی اقتصاد این است که حجم واردات بیشتر از صادرات است و این مشکلات در مباحث فرهنگی هم وجود دارد، یعنی اگر چند کتاب از زبانهای دیگر به فارسی ترجمه کردیم، چند کتاب از فلاسفه خودمان به آنها بدهیم، چون آنها تشنه هستند و سرزمین آنها بکر است و ضریب هوش غربیها بالاست ولی به بیراهه میروند.
 

وی افزود: وقتی بازار علم آشفته شد که بازار ترجمه بدون مرزبانی شد و وقتی در دروازه ترجمه باز شد مترجمان فکر کردند که هر اسمی که نورانی است و هر کس که این علم را دارد، او فیلسوف است و کتابهای او را ترجمه، منتشر و وارد بازار کردند.
 

آیتالله جوادی آملی با تاکید بر لزوم دقت در ترجمه کتابها، خطاب به حاضران گفت: شما باید به فکر تعامل فرهنگی باشید نه فقط واردات ترجمهها.
 

بنا به گزارش روابط عمومی بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء، این مرجع تقلید تضارب آراء و سئوال عمیق علمی که محصول چند ساعت مطالعه باشد را ارزشمند توصیف کرد و افزود: اگر این تضارب آراء و سئوالات عمیق وجود داشته باشد، تحول در حوزه شکل میگیرد و وقتی هرگز اجازه ندهیم دین به آئین تبدیل شود و چیزهایی در قالب شانس و خرافه به جای دین در درون ما راه پیدا کند، آن وقت وارث انبیاء میشویم.
 

در ابتدای این دیدار حجتالاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب به ارائه گزارشی از فعالیتهای انجام شده و در دست اقدام دانشگاه ادیان و مذاهب پرداخت.
 

 

 

پایان پیام/

کد خبر 3127

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha