آیین های عاشورایی کرمانشاه ثبت ملی شده اند

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان، با اشاره به ثبت ملی آیین های عاشورایی کرمانشاه، گفت: تعزیه و مراسمات تکیه معاون الملک ثبت شده اند.<BR>

نصرت اله سپهر سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه، در خصوص آیین های ملی ثبت شده عاشورایی استان، به خبرنگار شبستان گفت : مراسمات مذهبی و عزاداری امام حسین (ع) در کرمانشاه ریشه تاریخی دارد و برخی از این مراسمات از آیین های ایران باستان الگو گرفته است.


وی تصریح کرد: استان کرمانشاه به خاطر نزدیکی به کربلای معلی و پذیرایی از زائران عتبات عالیات به صورت ویژه ای مراسمات ماه محرم و سوگواری سالار شهیدان (ع) را برگزار کرده است.


سپهر، به آیین "کتل" و "علم " اشاره کرد و افزود: این آیین ریشه در ایران باستان دارد لذا در ابتدای ماه محرم مردم چوب بلندی را با پارچه های مشکی می پوشانند و به نشانه عزا در ورودی ایوان خانه های قدیمی نصب می کردند.
این کارشناس فرهنگی، با اشاره به اینکه سینه زنی مردم کرمانشاه یکی دیگر از نماد ها و نمایش های مذهبی این خطه است، بیان کرد: این نوع سینه زنی زنجیر وار است و به آن "خورشتی " به معنای نغمه های باران گفته می شود.


وی با اشاره به ثبت ملی تعزیه کردی منطقه کندوله، اضافه کرد: تعزیه کردی در زمان رضاشاه در منطقه سبزه میدان کرمانشاه انجام می شد اما به دلیل خفقان آن زمان این گروه به منطقه کندوله رفتند و تعزیه را در آنجا برپا کردند.
سپهر، با بیان اینکه تعزیه کردی کرمانشاه در جامعه جهانی یونسکو نیز پذیرفته شده، افزود: تعزیه کندوله در جرگه تعزیه های مهم ایران به ثبت رسیده است.


همچنین بهثبت آیین عزاداری تکیه معاون الملک اشاره کرد و افزود: این نوع عزاداری نیزنوع دیگری از عزاداری ها سنتی و فلکور مردم کرمانشاه در عزای امام حسین (ع) است.


سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه، اضافه کرد: آیین عزاداری تکیه معاون الملک در ایام شب های ماه محرم حال و هوای ملکوتی و عرفانی دارد و در فضایی با کاشی های هفت رنگ صحنه های نبرد حضرت اباعبدالله الحسین (ع) را به تصویر کشیده شده است.


سپهر، همچنین به آیین عزاداری تکیه بیگلربیگی در گذشته اشاره کرد و افزود: این تکیه هم از تکایای قدیمی کرمانشاه است که هنر آیینه کاری آن بی نظیر است.


وی پرچم سرخ روی گنبد را برگرفته از پرچم سرخ امام حسین (ع) دانست و افزود: هارمونی و هماهنگی اجزای این تکیه در راستای مذهب ماست.


سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه، با تاکید بر اینکه باید عزاداری های سنتی دوباره احیا شوند، افزود: بازگشت و زنده کردن این رسوم هم در زنده کردن یاد و خاطره شهدای کربلا موثر است و هم در روحیه فداکاری و ایثار مردم تاثیر بهتری دارد.


پایان پیام/
 

کد خبر 312632

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha