واقعه عاشورا یک پناسیل عظیم برای تاریخ بشریت است

خبرگزاری شبستان: استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه حادثه عاشورا افسانه نسیت بلکه یک واقعیت اثر گذار در همه معادلات زندگی بشریت است، گفت: واقعه عاشورا یک پناسیل عظیم برای تاریخ بشریت است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام عباس پسندیده، پژوهشگر حوزه دین ظهر امروز(21آبان) در همایش "سبک زندگی عزت مدارانه" در بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی با بیان اینکه عاشورا بر مبنای عزت و آزادگی رقم خورده است، اظهار داشت: ایده گیری از عزت و سبک زنگی حسینی موجب سعادتمندی انسان در دنیا و آخرت می شود.

 

وی با اشاره به اینکه خاستگاه عزت در واقعه عاشورا تبلور پیدا کرد، افزود: در شرایط کنونی اگر جنبه های اجتماعی و سیاسی عاشورا در جامعه متبلور شود عزت ملی بوجود خواهد آمد.

 

حجت الاسلام پسندیده با اشاره به اینکه ماهیت عزت در مقابل ذلت قرار دارد و تفاوت قیام امام حسین(ع) با دیگران در سبک زندگی عزتمندانه است، تصریح کرد: عزت در سه مولفه هویت، حفاظت و مقاومت سرسختانه در برابر بیگانه است که منبع هرسه مولفه در دین اسلام نشات گرفته از خداوند متعال است و هدف اصلی امام حسین(ع) از قیام کربلا حفظ دین و عزت اسلامی بود.


وی با بیان اینکه امروز آزادی خواهان جهان دریافته‌اند که تنها سبک و مدل زندگی که می‌تواند انسان را به عزت برساند سبک زندگی امام حسین (ع) است تا جایی که رهبر هند می‌گوید استقلال کشورم را مدیون قیام امام حسین (ع) هستم، خاطرنشان کرد: این امام بزرگوار به ما آموخت می‌توان در پرتو توکل به خداو بندگی و پیروی از تعالیم الهی به سعادت دنیا و آخرت رسید.

 

پژوهشگر حوزه دین اظهار داشت: تنها مکتبی که شهادت طلبی و دفاع از ارزش‌های اسلامی و دینی را به انسان‌ها آموخت نهضت عاشورا و مکتب امام حسین (ع) بود و انسان‌ها آموختند که برای زنده نگه داشتن این آموزه و تعالیم باید از تمام وجود و هستی خود گذشت کنند.


وی با اشاره به اینکه قیام امام حسین (ع) برای خدا و پایداری دین خدا بود بنابراین هر کاری که برای خدا باشد اثرگذار است، افزود: امام حسین (ع) به ما می آموزد که زندگی به هر نحوی شایسته نیست، زندگی مسلمانان باید مبتنی بر عزت و ارجمندی و سرافرازی باشد و مرگ با عزت بهتر از زندگی با ذلت است.


این پژوهشگر و استاد حوزه گفت: چه به‌ عنوان فرد و چه به‌ عنوان جامعه راه رسیدن به کمال دین و یافتن خط و سبک زندگی باید از سوی آفریننده ما صادر شود که این سبک و خط نورانی بخشی در کلام و سیره حضرت رسول اکرم (ص) و بخشی در سیره و کلام ائمه(ع) نهفته است و ما باید خود و زندگی خود را با فرامین قرآن و سیره پیامبر (ص) و معصومین (ع) وفق دهیم.

 

وی با بیان اینکه سبک زندگی یک مفهوم گسسته و بریده از باورها و ارزش‌های حاکم بر جامعه نیست،تصریح کرد: جامعه ما جامعه‌ای اثریافته از آموزه‌های قرآنی و تعالیم اهل بیت (ع) و سیره عملی و علمی آن‌ها و ضروری است که به موضوع سبک زندگی از این دریچه خاص نگریسته شود.

 

حجت الاسلام پسندیده با اشاره به اینکه اگر هویت ما هماهنگ با ساختار نظام توحیدی باشد در برابر تمام قدرت ها نفوذ ناپذیر خواهد بود، گفت: امام خمینی(ره) با تاسی از نهضت عاشورا و با تکیه بر ارزشهای الهی انقلاب اسلامی ایران را رهبری و به پیروزی رساند و انقلاب ایران برگرفته از فرهنگ سید الشهدا(ع) است.


وی با اشاره به اینکه تفکر شیعی برگرفته از نهضت عاشورا است، افزود: در دنیای کنونی تفکر حسینی بهترین وسیله برای مقاومت در برابر استکبار است.


پژوهشگر حوزه دین در زمینه آسیب‌شناسی مبحث کاربرد احادیث در سبک زندگی با بر‌شمردن دو آسیب ضعف در پژوهش و ضعف در تبیین بیان کرد: پژوهشگران ما نگاه کارآمد و کاربردی به متون دینی ندارند و باید متون دینی را در متن زندگی واقعی ببینند.

 

وی درباره ضعف در تبیین گفت: تبیین سخن حق به مخاطب به گونه‌ای که مخاطب آن را کاملا درک کند و جایگاه آن را در زندگی خود بیابد، مساله بسیار مهمی است و تبیین‌های ما ناظر به زندگی واقعی جامعه نیستند.


پایان پیام/
 

کد خبر 312628

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha