به گزارشخبرگزاری شبستان، «محسن طلایی» مدیر روابط عمومی دارالقرآن مسجد امام جعفرصادق(ع) گفت : همزمان با هفته احیاء امر به معروف و نهی از منکر ، همایش « نهضت عاشورا تجلی گاه امربه معروف و نهی از منکر » به میزبانی معاونت فرهنگی موسسه مالی و اعتباری عسگریه و با همکاری دارالقرآن مسجد امام جعفر صادق(ع) و شورای قرآنی منطقه 15، امروز، سه شنبه 21 آبان ماه از ساعت 8:30 تا 10:30 صبح برگزار شد. در این همایش « قاسم مالکی»، مدرس دانشگاه و عضو فعال جمعیت قرآنی استان تهران، بر نقش نهضت عاشورا به عنوان تجلی گاه امربه معروف و نهی از منکر و شاخص بصیرت گرایی تأکید کرد.
«مالکی» در ادامه گفت: یکی از بارزترین هدف امام حسین (ع) در واقعه عاشورا احیای امر به معروف و نهی از منکر است. حضرت سید الشهداء(ع) در مسیر اعتلای دین و اصلاح امت جد خویش عارفانه و سرشار از تقوای الهی به همراه فرزندان و یاران بزرگوارشان در مسیری گام نهادند که انتهای آن شهادت بود و اسارت خاندان مطهرشان. اما با وجود آگاهی از وقایعی که در انتظار ایشان بود، باز هم بی هیچ تردیدی وارد کربلا شدند و ظهر عاشورا در مصاف با سپاه کفر آن تابلوی زیبا و شورانگیز رستگاری را به همراه 72 یار باوفایشان به تصویر کشیدند.
قیام امام حسین(ع) سرور آزادگان جهان آزمونى بزرگ بود براى مسلمانان آن عصر. ماهیت نهضت عاشورا احیای اسلام و خطمشی امامحسین(ع) برای تحقق دین و اصلاح آن، شهادت بود. چرا که خون امام حسین(ع) و یارانش استمرار و تداوم و بقای اسلام را موجب گردید.
روح اصلاح و امر به معروف و نهی از منکر تا لحظه آخراز عمر شریف امام حسین (ع) در وجود ایشان متجلی بود. بنابراین عنصر امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یک اصل مستقل و یک عامل اساسی در نهضت امام حسین (ع) مطرح میباشد. در نهضت قیام عاشورا عوامل متعددی دخالت داشتند ولی اقامه امر به معروف و نهی از منکر مهمترین آن است چرا که خود حضرت سیدالشهدا(ع) در جملهای اصلاح در امت جد پیامبر(ص) و اقامه امر به معروف و نهی از منکر را دلیل قیام خود دانستهاند.
یکی از ویژگیهای حضرت سید الشهداء(ع) در میان ائمه هدی، احیای امر به معروف و نهی از منکر است . در نهضت امام حسین (ع) و قیام عاشورا عوامل متعددی دخالت داشته است که مهمترین آنها اقامه دو فریضه امر به معروف و نهی از منکر میباشد.
فریضه امر به معروف و نهی از منکر در واقع راهکاری برای تضمین اجرای قوانین و فرایض است.امر به معروف و نهی از منکر به عنوان نرمافزاری است که سختافزار جامعه را تغییر میدهد و احیای این فریضه حیاتی در جامعه، موجب سلامت جامعه و از بین رفتن ناملایمات اجتماعی در جامعه خواهد شد.
گاهی در جامعه به دلیل عدم توجه به جایگاه رفیع امر به معروف و نهی از منکر، برخی از منکرات در جامعه رواج یافته و برخی از معروفات نیز به منکر تبدیل شده است.
بیتفاوتی و بی قیدی به مسائل شرعی و احکام اسلامی مشکلات فراوانی در جامعه به وجود خواهد آورد و با رعایت مسائل شرعی به عنوان معروفات الزامی جامعه ، معضلی جامعه را تهدید نخواهد کرد.
امر به معروف در اصلاح اجتماعی و اخلاقی جامعه تاثیر مستقیم و اصلی دارد و همه افراد جامعه باید حس امر به معروف و نهی از منکر داشته باشند.تاکید به امر به معروف بر این اساس است که منکری معروف جلوه نکند.
کسی که امر به معروف و نهی از منکر میکند باید نسبت به این موضوع شناخت کامل داشته باشد، باید اصول دقیق این فریضه الهی را شناخت و نسبت به آن عمل کرد.متاسفانه در جامعه امروز، عدم احساس مسئولیت و بی قیدی به مسائل دینی در قبال کارهای محوله موجب عادی شدن برخی منکرات و تبدیل شدن برخی معروفات به منکر شده است.
«مالکی» در پایان یادآور شد: فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر برای جلوگیری از ناهنجاری های اجتماعی در جامعه و به خصوص در سطح شهر تهران باید نهادینه شود. برجسته کردن نیکیها و معروفات در جامعه و گوشزد کردن منکرات برای ریشه کنی آن نیازمند تلاش همگانی است. انتظار میرود در هفته احیای امر به معروف ونهی از منکر و به برکت و حرمت ایام ماه محرم الحرام ، در کاهش مظاهر فساد و آسیبهای اخلاقی اقدامات موثری صورت پذیرد.
پایان پیام/
نظر شما