به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، مردم استان مرکزی که از اول محرم به صورت هیئت های زنجیر زنی و سینه زنی، نصب پرچم عزا در خیابانها، حضور در جلسات روضه اباعبدالله الحسین(ع)، تهیه و پخش نذورات و شرکت در مجالس تعزیه و سوگواری شهیدان کربلا در حسینیه ها و تکایا و مساجد عشق و ارادت خود را به مکتب حسینی نشان دادند و فردا نیز همزمان با تاسوعای حسینی ارادت قلبی خود را بیش از هر زمان دیگر به خاندان اباعبدالله الحسین ابراز می دارند.
براساس این گزارش، فردا در اراک هیئت های جوادی، محمدی، سجادی، الزهرا(س)، ابوالفضل(ع)، جوانان ولیعصر(عج)، رزمندگان اسلام، علی اصغر(ع)، ثارالله(ع) با حمل چلچراغ و در دست داشتن طبل و سنج سینه زنان از مسجد سیدها و حرم مطهر امامزاده عبدالله و آمنه خاتون اراک از گذر از خیابان های شهید بهشتی، امام خمینی(ره)، دکتر حسابی و میدان سرداران در مصلای بیت المقدس اراک حضور به هم می رسانند.
همچنین عزاداری روز تاسوعا در روستای موت آباد و روستاهای همجوار از اوایل صبح شروع می شود؛ مردم با صدای سنج و طبل و ندای یا حسین کم کم از روستاهای خود در قالب دسته جات عزاداری شامل سینه زنی و زنجیر زنی به سمت روستا ی موت آباد حرکت می کنند، در پیشاپیش هیأت های عزاداری، نخل و علم هایی به نشانه علم حضرت عباس(ع) که با پارچه هایی به رنگ های مختلف تزیین شده اند، حرکت داده می شوند و دسته های عزاداری پشت سر علم قرار می گیرند ابتدا گروه سینه زنی و بعد از آن دسته زنجیرزنی و در انتهای هیأت بانوان حرکت می کنند.
در طول مسیر، عزاداران با نذری های که مردم تهیه کرده اند پذیرایی و در کنار زیارتگاه جمع می شوند هریک از هیات عزداران روستاهای همجوار پس از آنکه دور تا دور امامزاده را طی کردند به عزاداری و نوحه سرایی می پردازند و از امامزاده خارج می شوند تا سایر هیات های عزاداری به انجام مراسم خود بپردازند.
بر این اساس، در روستای شهرجردی نیز عزادران حسینی با به حرکت در آوردن کاروان غم درقالب دسته جات زنجیرزنی و سینه زنی با نوحه خوانی و مدیحه سرایی مسیرخود را تا روستای موت آباد که آستان مقدس امامزادگان حوا بانو خاتون وشاهزاده احمد است ادامه می دهند.
عزاداران حسینی با حمل کردن نخل چهارچوبی که از چوب ساخته شده و جلو وعقب آن آیینه کاری شده و دارای وزن سنگینی است که پارچه های مختلف سبز و مشکی آن را پوشانده است پیشاپیش هیئت حسینی شهرجرد به حرکت در می آید.
در روز تاسوعای حسینی مردم محله پایین انجدان با آیین های سوگ و عزا به سمت محله بالا حرکت می کنند و درحالیکه ابزاری چوبی و خراطی شده به نام جغجغه را در دست دارند با نوایی موزون و حزن انگیز به جای کوبیدن بر سینه، جغجغه می کوبند.
این آیین یک مرشد و رهبر دارد که نوحه های اصیل و خاصی را قرائت می کند و مردم در پاسخ به نوحه ها با اشک و مویه جغجغه می زنند.
لازم به ذکر است، در گوشه هایی از استان مردم در مجالس تعزیه به تماشای آن چه بر امام حسین(ع) و یارانش گذشت می نشینند.
پایان پیام/
نظر شما