پایان تحریم ایران محصول اجماع نظر کل کشورهای اروپایی است

خبرگزاری شبستان: کارشکنی های فرانسه در مذاکرات ایران که با سناریوهای دیکته شده اسرائیل عملیاتی می شود می تواند تاثیر سوئی در پایان یافتن تحریم های ضد ایرانی داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «لوموند»، افکار عمومی و کارشناسی باور دارد که مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 بعد از تحمل ده سال انتظار به زودی به نتیجه خواهد رسید.
در این باره دو موضوع، تائید کننده این تفکر مثبت است؛ نخست اینکه کمپین مذاکراتی دکتر جواد ظریف با درایتی هوشمندانه فارق از گزافه گویی، به نتیجه رسیدن این مذاکرات را تائید کرده است و از سوی دیگر سفر یکباره جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا به ژنو ضمن انجام مذاکرات ایران، نشان از آن دارد که این برنامه توافقی، در آخرین مراحل خود به سر می برد.
تنها موضوعی که مذاکرات را با نوعی دست انداز روبرو کرد حضور بی موقع وزیر امور خارجه فرانسه و وارد کردن ایرادات این کشور به شیوه مذاکرات بود و باعث شد تا مذاکرات اخیر ژنو بی نتیجه به پایان برسد.
براساس این گزارش، باراک اوباما که یک سال از عمر دوباره او در مسند ریاست جمهوری می گذرد امیدوار است با تغییر جهت ناگهانی سیاستهای آمریکا خاطره متفاوتی از خود در خصوص ارتباط این کشور با ایران به جا بگذارد، در این باره وی با بهره گیری از انتخابات ژوئن جمهوری اسلامی ایران و با باز کردن راه مذاکره با دکتر حسن روحانی، بنا دارد این خواست را عملی کند.
از همین رو است که اسرائیل همواره زمانی که کشور متحد خود را در سیاست های ضد ایرانی از دست می دهد بلافاصله در قدم اول رو به سمت فرنسه می آورد، این موضوع در سالهای نخست 2000 صدق می کند و این باره نیز فرانسوا اولاند به تقلید از همین سیاست دیکته شده در الیزه به حمایت اسرائیل دست زد.
دو ماه بعد از اینکه فرانسه نتوانست نظر خود را در خصوص حمله نظامی به سوریه عملی کند و مشاهده کرد که آمریکا راه حل سیاسی را برگزیده است، دولت فرانسه بار دیگر تلاش کرد گزینه های اسرائیلی را در صحن بین المللی انتخاب کند.
فرانسه مانعی بر سر مذاکرات؟ در این جا فرانسه نقش بازرس را در میان کشورهای مقابل ایران ایفا می کند و به طور حتم دولت اوباما را به اعمال فشار علیه ایران ترغیب می کند.
از آن جایی که پایان دادن به تحریم ها ملزم به اتحاد و توافق نظر کل کشورهای اعمال کننده تحریم است در این جا می توان نگران بود که کارشکنی های فرانسه این روند را با اخلال های جدی مواجه سازد.
این موضوع به چگونگی راهبرد سیاستهای طرفین تا قرار 20 نوامبر دارد و از همین رو تغییر سیاستهای 1+5 این حقیقت را به سرعت آشکار می کند که اعمال فشارهای اسرائیل و فرانسه مانع از منطق گرایی مذاکرات سران کشورهای غربی و جامعه بین الملل شده است و ماهیت فعالیت های هسته ای ایران در این باره مسئله ساز نبوده است.
پایان پیام/


کد خبر 312455

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha