به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، محمد حسین رجبی دوانی شب گذشته(20آبان) در سلسله همایش های سبک زندگی اسلامی با عنوان "ابعاد سیاسی و اجتماعی قیام امام حسین (ع)" با اشاره به اینکه اسلام تحول بسیاری را در زندگی فردی و اجتماعی مردم ایجاد کرد، اظهار داشت: بعد از رحلت پیامبر و بعد از توطئه سقفیه، عصبیت های قبیله ای بازگشت و ارزش های جاهلی احیا شد همچنین همان غارتگری های دوره جاهلیت برگشت.
وی افزود: چنانچه مردم همان سبک زندگی را که در زمان پیامبر پایه ریزی شده بود بر همان اساس عمل می کردند هرگز واقعه عاشورا رخ نمی داد.
همه انحرافات امروز جهان ریشه درسقیفه دارد
رجبی دوانی با بیان اینکه عدم درک و فهم ولایت از جانب دشمنان باعث حادثه عاشورا شد،گفت: همه انحرافات امروز جهان ریشه درسقیفه دارد.
استاد حوزه ودانشگاه تاکید کرد: چنانچه توطئه سقیفه رخ نمی داد هرگز این انحرافات و تباهی ها صورت نمی گرفت و هر مسلمانی به شایستگی بدون کشتار و با سلوکش اسلام را نشر می داد.
وی افزود: حضرت زینب (س) در زمان شهادت بردارشان گفتند تو در روز جمعه کشته نشدی بلکه در روز دوشنبه یعنی زمان رخ دادن توطئه سقیفه کشته شدی.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع) ادامه داد: امروز نیز وهابیون و تکویری ها ریشه همان دشمنی هاست و ریشه این انحرافات امروز را نیز بایددر توطئه سقیفه جستجو کرد.
وی گفت: قبل از ظهور تنها دو حرف در اختیار بشر است و بعد از ظهور 25 حرف دیگر از علم در اختیار انسان قرار می گیرد و این پدیده به این معنا نیست که این عظمت در اختیار امام علی (ع) نبوده است خیر این عوامل به دلیل بی بصیرتی مردم زمان رخ داد.
امام علی (ع) دروازه علم بودند
رجبی دوانی با بیان اینکه امام علی (ع) دروازه علم بودند بنابراین چنانچه مردم به این لیاقتی می رسیدند از همان ابتدا به این علوم و نعمات دست می یافتند، اظهار داشت: چگونه می شود 120 هزار نفر در واقعه غدیر حاضر باشندو با پیامبر بیعت کنند و آنگاه بعد از دو ماه این قضیه به حاشیه رانده شود.
وی ادامه داد: هنگامی که در زمان حیات پیامبر(ص)ایشان را درک نکردند مسلما بعداز رحلت ایشان نیز فرامین ایشان را زیر پا خواهند گذاشت.
استاد حوزه ودانشگاه تصریح کرد: علی (ع) را خودشان بر سر کار آوردند اما هنگامی که ایشان برصدد برآمد که واقعه غدیر را زنده کنند آنان فریاد برآوردند و به ایشان اجازه نداند این حادثه به دلیل عدم درک و فهم ولایت از جانب آنان بود.
مسئول مرکز مطالعات حدیث ولایت افزود: یک پوسته ظاهری از اسلام در آنان وجود داشت مانند کشورهای عربی که صف نماز می بندند اما بر ضدنماز و اسلام عمل می کنند آن دوره نیز این گونه بود.
وی با اشاره به اینکه عضو شدن این ارزش ها و عدم درک ولایت از جانب دشمنان باعث شد حضرت علی (ع) نتواند اقدامی انجام دهد، خاطرنشان کرد: همین عامل نیز سبب پذیرش صلح از جانب امام حسن (ع) شد البته معاویه نیز خواهان عدم صلح بود که بتواند امام حسن (ع) از میان بردارد اما امام حسن (ع) به دلیل جهان بینی که داشتند صلح را پذیرفتند.
چنانچه امام حسن (ع) صلح را نمی پذیرفت اسلام محو می شد
رجبی دوانی با بیان اینکه چنانچه امام حسن (ع) صلح را نمی پذیرفت اسلام محو می شد، افزود: ظلمی که بر این برجستگان صورت گرفته ظلمی بر تمامی جهانیان است.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع) در پاسخ به این سوال که چرا امام حسین (ع) در مقابل یزید ایستاد ، تصریح کرد: با توجه به اینکه شرایط کاملا تغییر کرده بود و امام وظیفه داشت در مقابل یزید بایستد تا اسلام را نگاه دارد بنابراین امام حسین (ع) وظیفه داشتند در مقابل یزید ایستاده و نهی از منکر را این گونه ادامه دهند.
رجبی دوانی تأکید کرد: اگر چه در ظاهر امام حسین (ع) شکست خورد اما در واقع با ورود اسرا به کوفه یزید رسوا و پیروزی امام حسین (ع) واضح شد.
برخی از منسوبان ائمه نیز به شکل صحیح ولایت را درک نکرده بودند
مسئول مرکز مطالعات حدیث ولایت در ادامه تصریح کرد: حتی برخی از منسوبان ائمه نیز به شکل صحیح ولایت را درک نکرده بودند و شگفت هنگامی است که در زمان قیام امام حسین (ع) تنها 17 نفر از بنی هاشم دراین قیام شرکت کرده بودند.
استاد حوزه دانشگاه تاکید کرد: امام حسین (ع) کسی بود که به عنوان امام هزینه بزرگی را متحمل شد و تکلیف مردم را روشن کرد و این تکلیف را از دیگر امامان بعد از خود برداشت.
وی در خصوص دلایل همراه بودن زن و فرزندان امام حسین (ع) در این حادثه گفت: امام حسین (ع) طبق دستور یزید یا باید با وی بیعت می کرد یا گردن زده می شد و با توجه به اینکه امام حسین (ع) بیعت را نپذیرفت و از مدینه بیرون آمد چنانچه زن و فرزندان خود را با خود همراه نمی کرد قطعا جان آنان به مخاطره می افتاد.
دفاع از جان امام زن و مرد نمی شناسد
رجبی دوانی ادامه داد: دلیل دوم این است که امام در این زمان جلای وطن می کرد بنابراین ایشان با خانواده حرکت کردند همچنین با توجه به اینکه جان امام در مکه و مدینه در خطر بود بنابراین در این مسیر همه وظیفه داشتند از جان امام دفاع کنند و این عامل زن و مرد نمی شناسد.
وی افزود: در نهایت اینکه امام حسین (ع) دعوت به کوفه شدند بنابراین برای جنگ حرکت نکرده بودند و در نظر داشتند بزرگ ترین معروف را اقامه کنند منتهی امام به کوفه نرسیدند و در کربلا شهید شدند.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع) با تاکید بر اینکه برخی خودی ها در آمار کشته های دشمن اقراق کردند، تصریح کرد: به طور دقیق آماری در خصوص کشته های دشمن نداریم اما آنچه مشخص است این است که هر کدام از این بزرگواران چند تن از سپاه دشمن را کشتند.
مسئول مرکز مطالعات حدیث ولایت در خصوص برداشتن بیعت از همراهان توسط امام در شب عاشورا خاطرنشان کرد: امام فرمودند دشمنان تنها با من مشکل دارند و چنانچه می خواهید من بیعت را از شما برمی دارم و در نهایت اصحابی که به این معرفت رسیدند در همان شب عاشورا پرده ها توسط امام کنار زده شد و اصحاب امام فردای خود را بعد از شهادت مشاهده کردند و همین عامل باعث شد که آنان در روز عاشورا بر هم پیشی گیرند.
پایان پیام/
نظر شما