نماز ظهر عاشورای عزاداران حسینی نمایش عینی تدین به اسلام است

عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به رویکرد امام حسین(علیه السلام) نسبت به اقامه نماز و جایگاه این مولفه در زندگی گفت: نماز ظهر عاشورای عزاداران نمایش عینی تدین به اسلام است.

حجت الاسلام و المسلمین غلامحسن محرمی، عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفت وگو با خبرنگار شبستان، با اشاره به اهمیت اقامه نماز اول وقت در سیر زندگی اظهار کرد:‌  در این رابطه باید امام حسین(علیه السلام) را الگو قرار دهیم که در سخت ترین شرایط نماز را اول وقت به جای آوردند.


وی ادامه داد: حضرت سید الشهدا(علیه السلام) جهت خواندن نماز جنگ و جهاد را کنار گذاشتند و در شرایطی حمله دشمن و سپاه کفر نماز خواند که این رویکرد تشر به جامعه امروز ما می زند که باید در هر شرایطی فارغ از آنکه چه قدر کارمان اهمیت داشته باشد به نماز خود برسیم به ویژه در این ایام که برخی نماز اول وقت خودشان فدای عزاداری هایی می کنند که بعضا آنچان نیز با عزاداری های سنتی ما سنخیتی ندارند.

عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به درس های واقعه کربلا و نقش اقامه نماز امام حسین(علیه اسلام ) در میدان جنگ گفت: این رویکرد حضرت در تاریخ ثبت شد،‌امروز نیز عزاداران حسینی در کوچه و خیابان با شنیدن صدای اذان به یاد امام حسین(علیه السلام) به نماز می ایستند که همین امر تاثیرات فراوانی دارد.

محرمی با اشاره به فواید اقامه نماز اول وقت در عزاداری های حسینی در روزگار کنونی اظهار کرد: اینکه مردم در کوجه و خیابان و محل کسب خود با شنیدن صدای اذان ظهر به یاد سیدالشهدا(علیه السلام) نماز خود را اول وقت اقامه می کنند باعث می شود که اولا تبلیغی برای نماز شود و ثانیا توجه بسیاری نیز جلب می شود که چراکه این نماز در ملا عام خوانده می شود و پاسخی است به بسیاری از مخالفان تشیع که می گویند شیعیان اصلا نماز نمی خوانند یا عزاداری از نماز برایشان اهمیت بیشتری دارد.

وی گفت: این سنت که مردم بعد از عزاداری ظهر عاشورا به اقامه نماز می پردازند نمایش عینی تدین و پایبندی به مقررات اسلام است ضمن آنکه تداعی کننده شرایط سختی است که امام حسین(علیه السلام) زیر تیرباران دشمن به نماز ایستاد.

عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به شرایط و حدود عزاداری حین اقامه نماز ظهر عاشورا گفت: برخی می گویند تا ظهر عاشورا همه چیز در دشت کربلا تمام شد و استفاده از برخی ادوات عزاداری چون طبل اقلا تا ظهر عاشورا نباید باشد در حالی که واقعه مربلا تا واپسین ساعات روز دهم ادامه داشته است و چنین چیزی درست نیست اما باید به احترام امام حسین(علیه السلام) و اقامه نماز سر و صدا به حداقل برسد.

محرمی ادامه داد: اساسا ویژگی عزاداری واقعی آن است که در چارچوب قوانین و منطبق با سیره اهل بیت(ع) باشد بنابراین متولیان هیات های مذهبی باید تمام تلاش خود را به کار گیرند تا عزاداری ها از تحریفات و به خصوص خرافات در امان باشد، در واقع سبک عزاداری سنتی ما و مقتل خوانی روش کارسازی در مقابله با این مسائل است .

وی گفت: برخی می گویند عزاداری باید فقط مداحی یا فقط یخنرانی باشد در حالی که اتفاقا باید هر دو باشد، ‌ذکر مصیبت ابا عبدالله برای مومنان حاضر در مجل و بیان معارف و مفاهیم عاشورایی توسط سخنران بنابراین وجود هر دو مورد ضروری است اما نکته مهم آن است که از افراط و تفریط دوری جست تا اصل عزاداری امورد توجه نباشد نه حواشی و و مسائل دیگر .


این استاد حوزه با اشاره به وجه های رفتاری امام حسین(علیه السلام) و الگوبرداری از رویکرد حضرت برای جامعه امروز گفتک یکی از مهمترین مصادیقی که امروز می تواند برای جامعه ما الگو باشد مبارزه با ظلم و ظلم ستیزی است،‌ هر بخش از سخنان سیدالشهدا(علیه السلام) برای ما الگویی است که می تواند در سیر زندگی مان مورد توجه باشد تنها باید درباره آنها تامل کنیم.

وی تصریح کرد: درست است که زندگی مدرن شده است و تکنولوژی و امکانات مختلفی در بطن زندگی مردم جای گرفته است اما آرمان ها و اهداف و فطرت انسانی در گرایش به فضایل اخلاقی کاسته نشده است و چه بسا در این شرایط بهتر می توان تعمق کرد که اخلاق در طول تاریخ چه جایگاهی داشته است و چه بزرگانی که جان خود را برای زنده نگاه داشتن اخلاق در جامعه از دست ندادند.

 محرمی افزود: البته که جاری ساختن چنین سیره ای در زندگی با توجه به تمامی هجمه ها مشکل است اما دور از تصور نیست‌، ما باید تاریخ و و اقعه کربلا را برای امروز جامعه خودمان بازخوانی کنیم و امر به معروفو نهی از منکر را در گوشه گوشه اجتماع رونق ببخشیم چراکه امام حسین(علیه السلام) برای زنده کردن ارزش های فراموش شده جامعه چون امر به معروف و نهی از منکر قیام کرد.

 وی با اشاره به اهداف شکل گیری انقلاب اسلامی گفت: هدف از انقلاب اسلامی حاکم کردن ارزش های اسلامی در جامعه بود، در واقع انقلاب می خواست ارزش های دینی را در برابر حکومتی که می خواست مردم سر تا پاغربی شوند زنده و سیره اهل بیت را در جامعه جاری سازد.

 محرمی در این راستا تاید کرد: مردم ایران نیز دل هایشان با سیره اهل بیت(ع) و اسلام گره خورده بود و انقلاب به وقوع پیوست و امروز شاهد هستیم که جامعه اسلامی ما با بهره گیری از آموزه های دین مبین اسلام و قیام عاشورا توانسته است بسیاری از مفاهیم دین را سطح جهان مطرح سازد.
 

پایان پیام/

 

کد خبر 312340

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha